Tips vid försäljning av bostad i Spanien

Tips vid försäljning av hus

För att säkerställa att ditt hus eller lägenhet i Spanien säljs så snabbt som möjligt och till rätt pris, har vi sammanställt en lista med olika tips. Några ofta enkla förbättringar kan ha en stor positiv inverkan i slutsumman . Det är bättre att dubbelkolla allt innan bilder tas och besökare kommer. Några få euro kan i många fall leda till ett högre bud.

Interiören i ditt hus

En snygg städad interiör gör utrymmen större än en rörig interiör. Göm så många småsaker som möjligt, gör stämningen lugn. Avlägsnandet av vissa möbler kan skapa mer utrymme och ger en större känsla.

Salja bostad Spanien

Vädring

Se till att ditt hus har en bra vädring för oväntat besök . På sommaren kan det hjälpa att kyla ner allt för varma rum. På vintern hjälper rätt temperatur till ( 19-20 ° C ) brukar öka komfortkänslan.

Skapa utrymme

Se till att disken är diskad, att det inte finns någon tvätt i sikte , att allt är rent och att husdjur är på semester ett tag .

Färg

Ljusa färger gör rummet större. Vanliga områden är mer attraktiva i mjuka, iögonfallande färger , detta förutom några fondväggar, dessa kan bli lättare att uppnå sin rätt när de är målade i en annan eller mörkare färg än de andra väggarna .

Ljus

Brinnande ljus, ett vackert dukat bord, en fräsch bukett blommor, en behaglig doft, kanske till och med mjuk bakgrundsmusik, öka komforten känslan. Glöm inte att sätta på all nödvändig belysning innan besökarna anländer, kan det lindra extra hemtrevnad . Se till att alla defekta lampor byts ut, allt bidrar till en trevlig atmosfär .

Mindre reparationer

Mindre reparationer som lösa handtag , fläckar på parkett , spruckna fönster , etc… Är också bäst i ordning före.

En snygg trädgård

Det första potentiella köpare ser är det yttre av ett hem. Ge dem en snygg trädgård att titta på, låt det inte finnas någon nedskräpning ( cyklar, väskor, leksaker, skräp , avfall , … ) . När en trädgård saknar stängning till det offentliga rummet eller grannar kan vara bra att placera en tråd. Detta ger känslan av en viss separation och privatliv .

Rengöring

Under hösten är det bättre att ta bort de fallna löv. Ta bort mossa och smuts på terrassen och/eller trädgårdsmöbler. Dekorera terrassen eller trädgården möjligen med några växter och/eller blommor. Klipp gräset för besökare som kommer.

Uppfart

Se till uppfarten är snygg och att alla lösa plattor / tegel återställs . Fungerar ringklockan och utomhusbelysning ? Är brevlådan tömd?

Utseendet på ditt hus

Färg kan ge ett hem mer eller mindre prägel. Kanske är det dags för en ny klick färg ? Se till att fönster är rena och att den yttre snickerier ser lika bra ut som möjligt .

Hoppas du fått några bra tips på hur du skall gå tillväga när du skall sälja din bostad i Spanien.