U21 match Spanien – Sverige på Teneriffa

Idag är det match mellan Spanien – Sverige U21 Em-kval

Det är matchdag idag för de unga kilarna som spelar i U21. De killarna vi träffade igår uppe i Santa Cruz på träningen. Det skall bli riktigt kul att åka upp till arenan och se på matchen senare i eftermiddag. Med våra fotbollsbiljetter i högsta hugg fot vi iväg!

Laddad fotbollssupporter Teneriffa

Laddad supporter på väg in i bussen. 

Vi är en full stor buss med glada svenska supportrar som skall göra allt för att heja fram grabbarna till vinst mot Spanien. Det blir en tuff match och lite längre ner i detta inlägg kommer du att kunna läsa om hur det gick, vad vi gjorde och hur vi upplevde matchdagen.

Som sagt. Här nedanför, så kan du läsa fortsättningen på inlägget, som jag skriver när vi kommer hem ikväll eller imorgon förmiddag.

Nu skall jag förbereda mig och vila mig i form inför matchen.

Edit. Här nedan uppdateras detta inlägg dagen efter matchdag! 

Vi var som du säkert redan har förstått på  U21 match igår mellan Spanien och Sverige här nere på härliga Teneriffa. Det var så himla kul! Sådan energi på arenan och speciellt bland oss svenska supporters som hade tagit oss dit gemensamt med buss från Los Cristianos.

Gemensam bussfärd upp till Santa Cruz

Svenska supportrar Bussen till Santa Cruz

Sammanbitna bussåkare. Spanien kan bli en svår nöt att knäcka.

Vi for upp till matchen med buss som utgick från Tryp hotell här i Los Cristianos. Det var återigen Jimmy Styrlin och Paula Styrlin som hade fixat och ordnat med det mesta som rör dessa två dagar som vi hade med det underbara U21 temat.

Bussfärd Teneriffa

Jimmy fixade mycket under färden med tröjor och allsångshäften med hejarklacksramsor.

Vi tackar återigen er och ger en till rungande applåd! Även Mikael Lindberg hade ett stort finger med i spelet när det kom till att vi fick träffa U21 laget och se på matchen.

Även ett stort tack till dig! Utan er tre hade det inte blivit nåt! Tack!

Det var två riktigt feta och underbart härliga dagar, som vi alltid kommer att minnas! Både stora och små barn var lyriska! Pappan som skriver här inne har ingen röst kvar idag efter allt gapande och alla härliga hejaklacksramsor igår! Vilket drag!

Nu skall jag försöka att samla ihop mig och skriva ett inlägg om denna matchdag och det kommer här: 

Spanien - Sverige fotbollsbiljett

Just ja, Bussen upp till matchen

Vi for återigen iväg med buss upp till arenan. Idag var det flera nya som åkte med oss upp till U21 matchen och vi var faktiskt hela två bussar till bredden fulla med glada och taggade svenska supportrar med sikte på att ta tre poäng mot stornationen Spanien.

Spanien är ju verkligen en riktigt stor fotbollsnation, men Sverige har riktigt bra ungdomar i fotboll numera och det är fantastiskt!

I bussen upp mot stadion fick de nya sina gula härliga tröjor med matchfakta och en cool flagga på. Precis som vi fick dagen innan!

Vi fick även lära oss flera bra hejarklacksramsor av Jimmy och de hade vi verkligen hjälp av när vi kom fram. Allsångshäftet var fyllt med härliga ramsor, som vi skrek ut för fulla muggar på arenan senare på dagen.

Allsångshäfte Sverige U21

Allsångshäfte med hejarklacksramsor

Denna dagen fanns det även dryck av olika starkt slag till förtäring i bussen. Man fick inte dricka läsk eller öl inne på bussen, men det har väl inte stoppat hängivna supportrar förut och det gjorde det inte heller denna gång.

Vi var några som stack ut och trotsade alla förbud och förmaningar och nog finns det en liten huligan i oss alla?? 🙂 Det är vad jag tror i alla fall!

Väl framme vid Stadion i Santa Cruz

Svenska supportrar Spanien Sverige

Pelle fotobombar allt han kan innan matchen!

Ungdomslag fotboll Teneriffa

Fullt med folk på stan i Santa Cruz, som skulle på matchen

När vi kom fram till stadion var det fullt med folk och spanska flaggor nästan överallt runt stadion. Vi tror att det var det spanska fotbollsförbundet som bjudit in en massa unga fotbollsspelare från hela Teneriffa och det var verkligen massa unga entusiastiska personer med flaggor och andra spanska tröjor på sig överallt.

Riktigt kul att se denna härliga uppslutning!

Vi gick in på stadion, gratis skall tilläggas och en en gång tack till den magiska trion som fixat biljetter, tröjor, bussresa och allt annat denna dag!

Vi tilldelades en sektion i ena hörnet och det skulle senare visa sig vara ett bra val för vi såg 1-1 målet, som Sverige gjorde senare på aftonen riktigt bra därifrån.

Delar av den svenska klacken U21

Delar av den svenska hejarklacken innan avspark. 

Matchstart

Nationalsången Teneriffa

Svenska nationalsången vid avspark. 

Matchen startades och det blev ett högt tempo från Spaniens sida direkt. Jag tycker att Sverige var lite bleka och en aning fega i sitt spel till en början i matchen. De ryggade liksom tillbaka lite väl mycket. De har med all rätt respekt för Spanien, men man skall inte vika sig direkt.

Det tog 20 minuter sedan gjorde Spanien 1-0. Jäkla skit! De spelade bra. Inget snack om det, men det är ju inget man vill uppleva som svensk supporter. Stadion exploderade av spanska supporters och det blev riktigt högljutt!

Sverige närmade sig Spanien när vi började närma oss halvtid och höll ett klart bättre spel den sista kvarten på första halvlek.Vi gjorde allt vi kunde från läktaren för att heja på laget!

Halvlek

Glada supportrar Sverige

I halvlek gick vi ner för att köpa godis och dricka och det var fullt med folk i kiosken och på toaletterna. Som sig bör på arenor runt om i världen, så har det alltid för lite snacks och drickor uppladdat för törstiga supportrar och denna gång var inget undantag. Det tog slut på allt! Hahaha fast det är ju kul för de som säljer egentligen.

Innan matchen startade när de andra var uppe vid vår sektion och de spanska supportrarna inte hade kommit in på arenan så sprang jag ensam vid staketet och ropade SUECIA för allt vad jag var värd och de ropade España tillbaka genom gallret. Det var riktigt roligt!

Huliganen inom mig fick äntligen lite bränsle igen och det var så kul!

Fotbollshuligan Teneriffa

Bilden tagen alldeles innan jag började yla och ropa genom gallret 🙂 

Tilläggas kan att det stod fyra kravallpoliser lite senare vid vår trappa när det var halvtid. Kan det ha något att göra med mina egna små rajder tidigare tro?????? Hahahahaha

Andra halvlek

Spanien åkte på en utvisning och efter det så svängde matchen helt klart! Sverige kom in mycket bättre och det blev ett helt annat spel! Riktigt kul att se!

Vi flyttade fram positionerna och i den 60:e matchminuten så kunde vi kvittera till 1-1 och det var så jäkla skönt! Vilket drag på oss i hejarklacken och en stor glädje och förmodad lättnad bland spelare och ledare i det svenska U21 laget!

1-1 målet Spanien Sverige Teneriffa

1-1 målet! Underbart härligt och vi skrek och lyckades vara med på Tv 12 hemma i Sverige

Det var ju perfekt att de gjorde mål på ”vår” sida så att säga, så vi fick se dem på närmare håll när de nätade!!

Vi skrek ut vår glädje och gjorde high fives i parti och minut på vår läktarsektion. Några glåpord och ”skall ni gå hem nu” till spanjorer, som satt nära, gick även ut genom min mun och det kändes helt rätt just då..:)

Matchen var en underbart rolig utflykt

Det var riktigt roligt att vara på stadion denna dag och 1-1 kändes som en seger måste jag säga. Spanien är ju ett riktigt bra lag och har kanske en och annan framtida världsmästare i sin trupp.

Stort av Sverige att få oavgjort denna kväll! Speciellt med detta nya lag, som inte har spelat så mycket ihop än efter att ”det gamla” U21 laget vann EM i somras.

Hejarklacksledare Sverige Spanien

Hejarklacksledare Jimmy 

Heja Sverige på Teneriffa

Svensk supersupporter med sjysst ansiktsmålning. Nellie in action! 

Glada supportrar Sverige

Glada svenska supportrar

Galna supportrar Spanien

Galna spanska supportrar

Spanien - Sverige 1-1

De serverade alkoholfri öl. Vad tusan. jag trodde att alkohol och idrott hörde ihop 🙂 

Jimmy Styrlin Petter Hedman

Suecos locos

Spanien Sverige Fotboll

Svensk fotboll har fått en ny supporter. Ann-Sofie vill åka på nya matcher. 

Planen får inte full pott kan jag säga. Den var som en superettanplan hemma i Svedala. Det gick folk runt och plattade till tovorna i halvtid och ett gäng duvor satt och käkade frön ett par gånger under matchen på ena planhalvan. Riktigt kul att se faktiskt!

Duvorna var kanske det spanska lagets hemliga vapen. Man vet aldrig! I vilket fall så hjälpte det inte!

Sverige fick oavgjort på bortaplan mot Spanien! Underbart!

1-1 slutresultat

Slutresultat 

U21 Laget tackade för gott stöd under matchen!

Vi gapade och hejade fram laget allt vi kunde och det var roligt att de kom fram och tackade när matchen var färdigspelad.

Spelarna tackar hejarklacken på Teneriffa

Spelarna tackar för stödet. Riktigt kul! 

Svenska supportrar på Teneriffa

Glada svenska supportrar på väg hem till Los Cristianos igen

Det var som sagt härligt att vara med denna kväll och vi ser självklart fram emot nya härliga fotbollsresor här nere på Teneriffa och till andra spännande orter.

Kanske till spanska fastlandet.

1-1 mellan U21 Spanien och Sverige på Teneriffa!