Ugnsbakade pilgrimsmusslor

Recept på Ugnsbakade pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslor är ju så himla goda! Servera gärna musslorna i snäckskal, det blir ett trevligt inslag på tapasbordet. Spansk mat när den är som bäst!

Detta spanska recept räcker till 4 personer.

Du behöver:

700 g pilgrimsmusslor, skurna
i småbitar
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk persilja, hackad
1 tsk nymald muskot
1 krm mald kryddnejlika
salt och peppar
2 msk färska vita brödsmulor
2 msk olja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att blanda musslor, lök, vitlök, hälften av persiljan, muskot och kryddnejlikan i en skål.

Krydda sedan med salt och peppar så du hittar just din smak.

Nu fördelar du blandningen på fyra rengjorda snäckskal, men det går ju förstås att använda vanliga ugnsfasta små formar.

Strö över brödsmulorna och resten av persiljan och ringla en god olja över musslorna.

Till sist ugnsbakar du musslorna i 15-20 minuter, tills de är ljust guldgula och rykande heta.

För bästa smak så ska du servera musslorna omedelbart.

Tesata detta goda recept på Ugnsbakade pilgrimsmusslor