Väder Torrevieja – Klimat och temperatur

Väder i Torrevieja – Spanien

Här kan du enkelt se vilket väder det är just nu i Torrevieja. Klimat och temperaturer samt soltimmar kan du även se på denna sida och väder i Spanien.

Här nedan ser du väder i Torrevieja:

Vädret i Torrevieja och Spanien är normalt väldigt bra och på de flesta platser är det solsäkert och varmt klimat. Speciellt för oss som kommer från de norra delarna av Europa, så är klimatet gynnsamt och härligt att vistas i. Se väder i Almunecar.

Här ser du en bild av Spanien och Torrevieja.

Torrevieja vader

Torrevieja är en känd semesterort för oss svenskar och andra nationaliteter i Europa. Det är ofta stabilt väder i denna vackra stad.

Costa Blanca har ett milt klimat året runt. Området har ca 2.800 timmars sol per år och en medeltemperatur på 19,3 grader. Antalet dagar med regn är bara ca 45 per år. Även under vintern sjunker som regel inte temperaturen under 16 grader på dagen.

Bästa tiden att besöka Torrevieja är mellan april och oktober, då vädret är varmt och soligt. I augusti kan det bli så varmt som 40 grader varmt.

Torrevieja vid Costa Blanca

Torrevieja blev administrativt en stad den 3 mars 1803 när kung Carlos IV gav sitt godkännande om att låta Torre-viexa ta över saltproduktionen som förut tillhört de kungliga saltsjöarna av La Mata.

Torrevieja ligger vid medelhavet cirka 50 km söder om Alicante på Costa Blanca-kusten. Costa Blanka fick sitt namn för flera hundra år sedan. Alicante som är provinsens huvudstad, har sedan 250 f.Kr. varit en eftertraktad hamnstad och man har utkämpat många strider för att försöka inta staden, bl.a. fenicier, greker, kartager, romare, vandaler, västgoter och morer. De kom seglande på Medelhavet och när de såg kustremsan i solen så föreföll den helt vit, därav namnet Costa Blanca.

Att göra

Mat och dryck

Det är förhållandevis billigt att gå ut och äta och ni serveras ofta vällagad mat om ni håller er ifrån de restauranger som ligger närmast stranden. Slå er hellre ner något kvarter eller två från stranden.

För 7-8 euro (ca 70 kr) får du en trerätters meny inklusive vin eller öl.

Mat Torrevieja

I Torrevieja håller butiker och restauranger oftast öppet även under eftermiddagen, annars får man se upp med att det kan vara stängt för siesta mellan kl. 14-17.

På tapasbarerna kan du få en tapas och ett glas vin för en euro (9 kronor).

Missa inte de goda hemlagade hamburgarna på den engelska puben Kennedys i vårt hus. Eller varför inte prova att laga din egna Paella!

Nöjen och shopping

Med en stad där det bor ca 100.000 invånare, men där det vistas ca 500.000 personer under sommarhalvåret finns det ett stort utbud av barer, diskotek och restauranger.

Du kan handla allt från dyra märkeskläder på fina gatan eller strosa runt den mycket populära och gigantiska marknaden som hålls varje fredag. Här kan du hitta kläder för ett par euro eller köpa nygrillad kyckling. Marknaden hittar du ett par kvarter från stranden, ovanför busstationen i centrum.

Du kan ta en båtutflykt från hamnen vid piren. Piren är hela en kilometer lång och ett populärt promenadstråk.

Aqualand, för den äventyrslystna badaren.

Sevärdheter, muséer mm

I Torrevieja finns bl.a.:

Naturhistoriskt museum.
Havs- och saltmuséum.
Informationscentrum kring naturparkerna kring saltsjöarna där det bl.a. finns rikligt med flamingos. Salt utvinns i stora laguner och sjöar längs kusten.
Casino
Utflykter

Om du har bil kan du ta dig runt till angränsande städer och byar, längs kusten eller upp i bergen. Köpa vin på en vingård eller stanna till och äta lokal mat.

Jumilla är ett vindistrikt i Murciaregionen. I det nästan ökenartade inlandet trivs den härdiga druvan Monastrell särskilt bra. I Jumilla finns många bodegas där du kan provsmaka och köpa lokalt vin.

I Archena finns ett fantastisk spaanläggning med termalbad från varma källor. Det ligger norr om Murcia ca en timmes bilresa från Torrevieja. Utomhuspool, flera sorters bastu, olika bassänger med olika salthalt, mineraler, citruspool mm.

Kommunikationer

Flyg till Alicante

Billigaste sättet att ta sig till Torrevieja är vanligtvis att flyga med Ryanair från Göteborg City Airport eller från Stockholm Skavsta till Alicante som ligger 5 mil norr om Torrevieja. www.ryanair.com/se

Även Norwegian flyger från Landvetter eller Arlanda direkt till Alicante till ofta mycket bra priser. www.norwegian.com

Taxi från flygplatsen

Det går att förbeställa taxi från Alicante flygplats till Torrevieja med Taxi Torrevieja som kostar 50 euro. Ring 0034 (från Sverige) 653 80 28 30 / 669 47 76 31. Det är ca 4,5 mil och tar ca 45 minuter med taxi.

Hyrbil

Är relativt billigt. Ca 1000 kr/vecka om ni beställer i god tid innan. Den kan hämtas och lämnas på flygplatsen.

Buss

Det går buss mellan flygplatsen i Alicante direkt till Torrevieja alla dagar om året (mån-sön). För att komma till bussen på flygplatsen går du till högsta våningen och sedan ut. Det står Costa Azul på bussen.

Avgångstid från flygplatsen i Alicante till Torrevieja:

kl 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00, 22.00.

Avgångstid från busstationen i Torrevieja till flygplatsen:

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00.