Varför Los Cristianos på Teneriffa

Varför valde vi Los Cristianos?

Det var flera saker som spelade in när vi funderade på resmål för ca 7 månader sedan. Vi satt hemma i kylan och funderade på vart vi skulle resa. Valet föll på Teneriffa och Los Cristianos.

Min fru, Ann-Sofie har fibromyalgi med inslag av reumatism och det varma klimatet på Kanarieöarna är bra för hennes sjukdom. Symtomen minskar när vi har varit på Gran Canaria tidigare, så att det skulle bli Kanarieöarna med den sköna värme, som är där var självklart.

Teneriffa är tydligen ännu bättre än Gran Canaria just för personer med samma typ av problem som min fru har, speciellt de södra delarna har toppklimat för denna typen av sjukdomar.

Det är ett jämt klimat året om i stort sett varje dag. Minimalt med skillnader i temperaturer och det håller sig på en bra nivå vad gäller luftfuktighet.

Vi funderade länge på Thailand eller det spanska fastlandet, men Thailand kändes långt bort när vi skulle flyga med barn för första gången och fastlandet i Spanien är ju kallt om nätterna ibland på vintern och då går ju det bort för min frus skull.

Under perioden när vi skulle bestämma resmål så träffade vi olika personer som varit på Teneriffa och speciellt då i Los Cristianos som ligger på den södra delen av ön.

Los Cristianos Teneriffa – Bra för reumatism och muskelsjukdomar

Los Cristianos är bra ur många synpunkter när det gäller folk som har problem med leder eller med musklerna, som min fru har. Den numera utbyggda fiskebyn längst ner i söder har befolkats av svenska klimatturister sedan 50 talet.

Då kom det svenskar hit med reumatism och de grundlade en klinik för personer med reumatism där man kunde få vår och omsorg i värmen.

Kliniken som de byggde heter Vintersol och är numera en känd klinik vad gäller rehab för svenskar med reumatism och andra sjukdomar.

Värme är riktigt bra för reumatism och ljuset gör även sitt till för att pigga upp de som drabbats av någon form av reumatism eller andra sjukdomar som har med nerver eller muskler att göra.

Hela Los Cristianos är mer eller mindre handikappanpassad och det har numera kommit tusentals personer hit och fått vård i solen.

Ann-Sofie mår som sagt mycket bättre nere på Kanarieöarna och vi tänkte då att vi väljer Teneriffa och Los Cristianos som resmål denna gång.

Vi träffade många personer som varit på Teneriffa när vi skulle besluta resmål, som jag nämnde tidigare och vi läste en del om både Gran Canaria och Teneriffa innan vi bestämde oss.

Att det finns svensk skola och chans till arbete där är ju även det en fördel om man skall resa dit på längre tid än en månad, men i början av vår beslutsprocess var det inget vi lade vikt vid.

Vi bestämde oss för Los Cristianos ganska snabbt och bokade biljetter och hyrde en lägenhet via en uthyrningsfirma på Internet och pang bom så var det klart.

Jag frågade om extra semester innan eller efter att vi bokat, jag minns faktiskt inte, på jobbet och så var det klart!