Vi är uppe med tuppen även på södra Teneriffa

Casper vaknar lika tidigt här nere på Teneriffa

Varför sova ut och ha det lugnt och skönt på morgonen när man kan gå upp i ottan och hinna med massor verkar vara mitt och Caspers koncept på morgonen.

Vår son har alltid vaknat tidigt och han gör det även här nere i värmen. Ingen skillnad utan allt är som vanligt på morgonen även här. Igår var vi upp och spelade fotboll på stranden, som du kan läsa mer om här.

Idag bygger vi LEGO och kollar spansk barn tv. Inget fel med det, men en dag skulle även pappa vilja sova ut och få vila sig lite. Det är inte det att han inte kan gå upp själv. Det gör han utan det att har väl pappan vaknat, så är han vaken. Sådan far, sådan son.

Så vi är uppe nu och det är alldeles mörkt utanför lägenheten. Vi bygger LEGO och softar lite innan vi tar fotbollen och drar ner till stranden igen. En morgonpromenad är ju egentligen helt magiskt skön även om det vore skönt att sova ut en dag…

Idag trodde vi att det skulle vara kanelbulleklubben på svenska kyrkan här i Los Cristianos, men vi tog fel på dag. Det är på tisdagar, så vi får gå dit på tisdag och njuta av kanelbullar och träffa andra svenska barnfamiljer.

Svenska kyrkan är mycket välbesökt här nere. Det är en av knutpunkterna som svenskarna har här nere. De som bor eller vistas här nere längre tid alltså. Många svenskar vistas här 4 månader eller längre per år. Många är även bofasta här nere.

Antingen vistas de här av medicinska skäl eller bara för att det är så himla skönt med livsstilen och värmen. Vi har träffat en del svenskar redan som bor här nere av olika skäl. Jag hoppas kunna återvända till dessa personer i kommande bloggposter.

Det vore kul att få intervjua dem om deras val och liv här nere på södra Teneriffa.

Nu kom just dottern upp. Vi får äta frukost sedan drar vi förmodligen alla tre ner till stranden eller in till centrum för att se staden vakna till liv. Frugan får sova ut och ta det lugnt. Det är hon verkligen värd.

Att se städer vakna till liv har jag själv alltid gillat. När jag bodde i Malaga för många år sedan, så åkte jag in till centrum innan jag började arbeta och satt ner på ett café och såg hur staden vaknade till liv. Det är så mysigt.

Det är varmt här nere även idag. Det här är helt klart bästa november på många år. Vädret här nere är riktigt skönt. Det är något behagligt över det och jag förstår att folk blir bättre i kroppen och slipper muskelbekymmer samt andra problem här nere, för jag har själv känt skillnad efter 3 dagar här nere.

Det har hänt något positivt med kroppen. Det känns annorlunda på något sätt. Till det bättre. Så himla skönt. det är inte bara att det är semester, utan det är något mer. Värmen är så jämn, så det händer något positivt. Riktigt skönt.

Det är ju inte för inte som det ligger en stor svensk rehab anläggning här nere just med tanken på klimatvård.

Jag skall se om jag kan grotta lite i det här med klimat och kroppen samt försöka förklara fördelarna med klimat och sjukdomar. Vi får se om det blir ett inlägg här på resesajten.

Jag har ju pluggat till undersköterska nu och är färdigutbildad om 4 veckor och jag har utvecklat ett intresse för att förstå varför sjukdomar uppstår och hur man kan förebygga dem och hur samt vad man kan göra för att ha en så bra tid som möjligt trots att kroppen inte fungerar optimalt.

Klimatet och ljuset är en viktig faktor för många människor. Kanske alla om man skall hårdra det. Jag tror ingen mår bra psykiskt av mörker och kyla egentligen. Det är ju bara att se hur tex svenskar lever upp på sommaren för att sedan gå mer eller mindre i ide under den mörka perioden. Inget för mig.

Nåväl. Nog om detta. Nu skall jag bygga LEGO och sedan blir det stranden. Vi får se om vi drar till Los Cristianos stranden eller om det blir Las Vistas idag. Bägge stränderna är riktigt fina.

Ha det bäst och ta hand om dig tills vi hörs igen!

Skriv upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger här på sajten om du inte gjort det tidigare. Du får då nyhetsbrev direkt till din mail helt gratis.

Lev väl och njut av den tid du har här på jorden. Gör rätt val!

Over and out från Los Cristianos, Teneriffa.