Vi har det bra i Falun Dalarna

Vi är hemmavid i Falun Dalarna nu

Idag är det lite höst i luften, men det har varit en riktigt fin tid här hemma i Falun, Dalarna, sedan vi kom hem från Teneriffa tidigare i somras. Relativt varmt med rätt bra väder faktiskt. Det har absolut regnat en del, men det har inte gjort något för min  del för vi saknade nästan regn när vi bodde nere i Los Cristianos. Där regnade det 3 gånger på ett år tror jag nere i söder och det var ju fantastiskt i sig, men skönt när luften rensas så att säga.

Allt frodas så mycket här i Sverige

Jag är fortfarande helt överväldigad över hur mycket grönska det finns här i Dalarna och Sverige. Helt galet! Överallt står det träd av alla sorter och den gröna färgen exploderar verkligen vart man än tittar. I alla fall där jag befinner mig. Det är magiskt vackert och jag måste säga att jag uppskattar det verkligen. Det är så vackert!

Falun 2016

Jag gör som Marja sade nere på Teneriffa och letar reda på guldkornen i vardagen oavsett vart jag befinner mig och jag måste säga att jag hittar många guldkorn även här hemmavid numera. Klart jag och familjen längtar efter sol, värme och Los Cristianos, men vi har det bra även här just nu. Det blir förmodligen värre när kylan och mörkret kommer, men då får vi ta det då. En sak i taget och leva mer i nuet är vårt motto numera oavsett land.

Vi har aktiverat oss sedan hemkomsten

Innan vi reste så var vårt mål att spara pengar. Inget konstigt med det. Vi behövde ha alla pengar tillgängliga för flytten ner till ön, men nu har vi släppt lite på tyglarna vad gäller ekonomin och njuter av att göra saker med familjen där vi är. Just nu är vi ju i Falun och då blir det att vi aktiverar oss här. Vilket vi gjort mer än någonsin!

Classic Car Week i Rättvik

jag och Elin var upp till Rättvik under Classic Car Week i år. Casper skulle vara hemma och åka sparkcykel, så vi åkte själva jag och dottern. Det var en helmysig dag och jag träffade massor av gamla bekanta från marknadssvängen, käkade glass, köpte korv, kollade bilar och njöt av den härliga atmosfären som var där uppe. En toppendag!

Classic Car Week Rattvik 2016

Godaste nötterna i stan! Fantastiska! Här hittar du kryddjohan som säljer dessa fantastiska nötter samt massa fina kryddor!

Cruising i Falun

Det var cruising i Falun för ett par veckor sedan och vi var där och njöt av alla fina bilar som körde i stan. Vi slappade vid vägkanten och såg alla fina ekipage samt sedan var vi uppe på Ingarvet och kollade in när de gjorde burnouter där uppe! Så jäkla coolt! Jag är ingen bilmänniska, trodde jag innan, men det är helskoj! På riktigt! Det får bli en veckas ledigt nästa sommar för att kolla in Classic Car Week på riktigt samt slappa på cruisingen här i Falun.

Cruising Falun 2016

Burnout Falun 2016

Cruising Falun

Badat vid Källviken

Vi har badat ett par gånger vid det fina Källviksbadet här i Falun. Det är en riktigt fin badplats, men det har varit kallt i år tycker vi. Vi är bortskämda nu med varmt vatten både i havet och poolen från vistelsen nere på Teneriffa. Kallt men mysigt kan man summera de dagar vi badade i Källviken i år. Vi längtar efter havet och poolen, brukar Elin och Casper säga. Jag håller med!

Källviksbadet Falun

Varit på Midnattstravet på Romme

Vi var på midnattstravet i Romme och kollade på Samir och Viktor med barnen. De tycker mycket om Samir och Viktor! Vi vuxna tycker lite mindre om dem…haha! Barnen såg inte så mycket av konserten då alla vuxna tenderar att stå upp och skymma för barnen. Alla vuxna skulle sätta sig ner istället och låta barnen ta plats så att de ser sina idoler. Inte bara på denna konserten utan på alla konserter som är för barn såklart!

Midnattstravet 2016

Vi gick till hoppborgen istället och barnen lekte av sig på bästa sätt! Sedan vart det sockervadd och pilkastning för hela slanten! En bra dag för hela familjen!

Poker Run Runn

Det har varit båttävlingar här i Falun – Borlänge den gångna helgen. Riktigt kul! Det är fett att se de stora snabba båtarna köra som fasen på vattnet. Vi kollade starten som skedde vid slussen och sedan var jag själv nere och kollade vid Främby Udde när det var vattenskoter race. Skall se till att vara ledig även vid detta evenemang nästa år för att få se mer av dessa coola båtar.

Poker Run Runn 2016 Start

Naturskolan i Falun

Vi var upp till naturskolan här i Falun, som ligger uppe vid Lilltorpet och kikade på djuren som finns där. Det var härligt att vara ute i skogen med barnen. Jag älskar skogen har jag märkt och längtar ut bland träden varje dag. Vi såg grisar och kossor uppe vid naturskolan samt mängder med blåbär. Alltså massor av blåbär. Det är alldeles vansinnigt vad blåbär det finns i år. Det var helt blått! Smakade jättegott!

Naturkskolan Falun

Vi bor så fint nu

Vi har fått en riktigt fin lägenhet eller ett hus kanske man skall säga. Vi bor på Galgberget i Falun. Toppen är det. Det är samma gata som tidigare, men längre upp och ett mycket bättre boende faktiskt! Stort och bra för oss med egen uteplats på båda sidor av huset och en liten gräsmatta. Perfekt! Vi trivs jättebra! Det är nära till badplatsen som ligger nere i Källviken och det tar ca 7 minuter med bil till jobbet. Cyklar man tar det 15-20 minuter beroende på hur snabbt man orkar trampa den morgonen. Jag jobbar just nu på gamla jobbet i Norslund.

Vi såg Teneriffa på TV häromdagen

Det var en av pensionärerna på jobbet, som sade att hon sett Teneriffa och Los Cristianos på TV och jag snabbade mig hem för att leta reda på programmet på SVT Play. Vi hittade programmet, Mitt i naturen med Anders Lundin, och kollade på när han studerade valar utanför kusten nere på södra Teneriffa. Riktigt kul att se! Hela familjen blev glada och uppspelta.

Barnen sade – ” Tänk att vi har bott där”. Haha! Det var riktigt kul att se och vi längtar självklart tillbaka och kommer att åka ner igen. Vi vet bara inte på hur lång tid. Vi tror att det får bli kortare resor framöver en period. Vi älskar ju klimatet där nere!

Vi bävar lite inför vintern

Frugan har varit bra i kroppen sedan vi kom hem från Teneriffa i somras, men just nu är det lite sämre. Den långa perioden där nere gjorde underverk för hennes kropp, men hon var stressad av andra anledningar där nere på ön. Värken har hållt sig i schack sedan vi kom hem och det är ju fantastiskt. Fibromyalgi brukar inte hålla sig i schack alls när man byter miljö, men denna gången vart det lite bättre en period. Nu har det dock börjat att göra ont igen och tröttheten smyger sig på henne tyvärr. Det blir så här i Sverige, men vi skall göra allt vi kan för att det skall hålla sig på en bra nivå.

Vi får se till att äta bra, träna lagom, intag av vitaminer och köpa en sollampa, som avger rätt uvstrålar så att vi får i oss d vitamin. De hjälper att hålla d vitamin på en bra nivå när mörkret kommer. Då ger vi i alla fall oss själva och frugan i första hand en bättre chans att klara vintern på ett bra sätt. Sedan kanske vi åker ner efter nyår och njuter på ön, man vet aldrig vad som händer. Vi har ju bytt taktik mer än en gång hittills i livet. Vi vet dock att just nu trivs vi bra här.

Skolan börjar på måndag

På måndag börjar barnen i skolan här hemma i Falun. Vi får se hur det går med större klasser nu. Nere på Teneriffa var ju klasserna mycket mindre och alla fick verkligen den hjälpen som de behövde. Så jäkla bra skola. Jag har skrivit mycket om den här inne på bloggen, men den är verkligen värd alla glada tillrop!

Vi är just nu barnlediga ett par dagar

Jag och Ann-Sofie är själva ett par dagar. Vi skall vila oss lite och ha det gött och skönt dessa dagar. Det har varit mycket en period, som vanligt, säger min mamma, men nu skall vi landa lite i nya huset och bara njuta och slappa. Det är skönt. Ute skiner solen och vi skall ta oss en tur med bilen ut på landet för att njuta av naturen. Sverige är magiskt vackert med all den vackra naturen som finns här. Gäller att se alla guldkornen oavsett vart man befinner sig.

Vi har gjort mer saker på dessa veckor sedan vi kom hem än vad vi gjorde på hela året innan vi flyttade ner till Los Cristianos. det är kul att familjen har kommit igång även här och gör saker tillsammans. Man måste passa på, som tjuvfiskarn sade. Livet är kort! Det mesta jobbas bort! Men nu är det här, så ta för dig! Solen skiner idag! Nu skall vi passa på!

Vi hörs snart igen! Ha det bäst tills dess! Det skall vi ha!