Vi kommer inte fram till TV här på Teneriffa

Vi ser inte på TV alls här nere i Los Cristianos

En sak som jag kom på idag är att vi tittar inget på TV alls sedan vi kom ner hit till Teneriffa. Vi kommer liksom inte fram till TVn. Vi har försökt flera gånger, men det går bara inte. Det finns ingen tid att sitta och glo utan vi har fullt upp med att njuta av allt annat som finns här.

Sitta på balkongen tar jättemycket tid.

Solnedgång från balkongen

Vi har ju inte kommit ner hit till Teneriffa för att titta på TV direkt, men ibland kanske det skulle vara skönt att glo lite, men man tänker helt enkelt inte på det. Inte just nu i iallafall. Vi har ett par kvällar sett Johan Falk filmer, (ja vi har sett dem på DVD). Det är en annan sak tycker jag. Hemma satt man och slötittade bort ett par timmar hit och dit på dumburken.

Problemet är ju då att dessa timmar radar upp sig till att bli väldigt mycket tid. In i helvete mycket tid helt enkelt. Inte många ROM har blivit byggda av att sitta ner på röva och glo, så det känns ju helt klart bra att ha slutat upp med det nu.

Vem vet, men kanske tycker att soffan är livet framöver, men som sagt. Det finns massor av andra roligare saker att ägna sitt liv åt just nu. Oavsett om man är här eller någon annanstans.

Gå ner till poolen och ta ett kvällsdopp tar jättemycket tid.

Poolområde Los Cristianos

Just nu reparerar de ytskiktet bredvid poolerna här vid vår lägenhet, så vi brukar spankulera över till några kompisar och bada i deras pool när det passar. Vi är självklart även nere vid havet och badar ett par gånger per vecka. Det ligger så nära och barnen tycker det är så kul med vågorna. Det är en härlig lyx.

Ner till Atlanten och gå vid stranden tar jättemycket tid.

Atlanten Teneriffa

Man kan verkligen gå där vid havet i stort sett hur långe som helst. Bara vara och ta dagen som den kommer. Det är underbart att ha lite mer tid för detta och släppa en del av den stress som vi byggde på oss innan vi kom ner hit.

Det är lugnande med allt hav och de sköna vågorna som sveper in mot stranden. Bilden ovan är från Palm Mar, som ligger på andra sidan av Guazaberget på den södra sidan av Teneriffa. Vi skall dit på söndag och bada lite igen. Där är det ännu lugnare än här i Los Cristianos och vi skall städa lite på stranden och kanske träffa kompisar till Casper som bor där. Ja, våra kompisar också.

Havet där vid stranden kryllar verkligen av fisk och det är fantastiskt att glida runt med cyklop och bara spana på allt liv som finns i vattnet. Jag är ingen dykare alls, men det är supernajs att se alla fiskar.

Strosa omkring på stan eller nere på strandpromenaden tar jättemycket tid.

Strosa på stan Los Cristianos

Det är så härligt att det finns en äldre stadskärna här i Los Cristianos. Det är en blandning av det lite äldre och det lite nyare. Vackert och det är verkligen en härlig stämning här i stan. I LOVE IT! Det känns tryggt och vänligt och allt ligger inom gångavstånd.

Det finns många stora och små hotell i Los Cristianos, men det känns inte alls som det bara är komplex överallt. I Las Americas, som ligger alldeles bredvid Los Cristianos är det helt annorlunda. Där tornar de stora hotellen upp sig mer mot skyn och de exklusiva affärerna avlöser varandra.

Här i stan, så är det en mysig känsla och mer ”kanariskt” och det blandas bra med det lite nyare.

Sitta ner vid Atlanten och bara vara tar jättemycket tid.

El Medano Teneriffa

Här ovan ser du en av stränderna vid El Medano. Här är Atlanten som allra bäst för de som gillar att slappa och att surfa. Många surfar här dagligen och det är som sagt en skön slapp stämning i denna lilla pärla. Vackra vyer och havet som är magiskt skönt här. Röda berget syns från staden och det ramar in allt så fint!

Att gå här vid havet är fantastiskt. Det är avslappnande och njutbart.

Träffa folk och njuta av livet tar jättemycket tid.

Bad med kompisar i poolen

Elin dyker i poolen i Palm Mar

Pooldagar hos kompisar ligger högt på listan över saker vi hellre gör än att sitta ner på våra rumpor och glo på dumburken dagarna i ända. Jo, vi glodde dagtid också, inte bara på kvällarna tidigare.

TV kan vara bra. Inget snack om det. Låt den bara inte styra dina dagar. Livet går som sagt snabbt. Jag vet att du kanske inte håller med mig, men det är helt ok. Du lever ditt liv precis som du vill. Jag vill bara peka på att det kan även vara rena fördärvet för din tid.

TVn äter upp din tid. Låt den inte göra det för mycket. Slöa bara så mycket du behöver för att bli pigg igen och gör det inte till målet att sitta där och stirra in i TVn kvällarna i ända. Livet går fort. Jäkligt fort. Det finns så mycket mer att göra den tid vi finns till här. Tiden är den viktigaste tillgången du har.

Du kan alltid få mer pengar, men du kan aldrig få mer tid.

Vi upplever mycket mer spontana saker när som helst i veckan här nere. 

Hattparad Los Cristianos

Här ovan ser du hattparaden/hattpartyt, som var under en högtid här nere i stan. Bilden får stå som symbol för spontaniteten och det roliga här nere. Vi ramlade liksom in mitt i festen, som varade 5-6 dagar över stora delar av staden. Dygnet runt.

Vi träffar mycket mer folk här nere än i Sverige. Hemma känns det som om man måste boka in sina bekantskaper mellan allt annat som man företar sig i sin jakt på att vara en god samhällsmedborgare.

Många ägnar många kvällar i veckan åt olika former av aktiviteter och är man ingen förenings-livsmänniska, så hamnar man lite på sin kant liksom. Det går ju självklart att träffa folk hemma hos varandra eller gå ut på krogen, men på krogen kostar det skjortan och skall man hem till någon, så lär man boka in det i tid och det spontana blir liksom inte av. inte för oss i alla fall.

Det rinner ut i sanden och man säger att -” Det vore så kul att ses en kväll”, men den där kvällen tenderar hela tiden till att bli en annan gång och den där gången kommer liksom aldrig.

Här nere är det mer spontant tycker vi. Man frågar om man skall hänga en stund på efter-middagen eller kvällen och sedan gör man det lite otvunget, så där skönt, som man gjorde mer i ungdomen hos varandra. Det är helt klart sjysst!

Går man ut på restaurang eller på någon bar så kostar det heller inte skjortan. Maten är billigare här nere och en öl eller dricka är också billigare här. En stor stark kostar 10-20 kronor på restaurang och maten kostar som sagt mindre.

Ett restaurangbesök för vår familj med allt brukar ligga runt 250-300 kronor, så det funkar. Då har det köpts öl och läsk till maten.

Vara med familjen tar jättemycket tid.

Umgås mer med barnen Teneriffa

Att bara gå ut och upptäcka tillsammans med familjen är så härligt. Vi har haft mer tid tillsammans med varandra här nere. Det är enklare. Vädret är bättre och omgivningen upptäcker vi flera gånger i veckan i olika former på ett helt annat sätt än vad vi gjorde i Sverige.

Fiska själva och med kompisar tar jättemycket tid. 

Fiskar i Los Cristianos

Vi har fiskat flera gånger här nere och det har faktiskt inte hänt på flera år hemma i Sverige. Fråga mig inte varför, men det blir liksom inte av. Det är många saker vi känner att vi gör här nere, som vi bara pratade om hemma. Vi var stressade. Vi var trötta.

Vi var upptagna av vardagen på ett helt annat sätt och jag arbetade alldeles för mycket, som så många andra föräldrar gör.

Det tar ju liksom död på sinnet och man stressar runt i något slags vakuum. Det är annorlunda här. I alla fall för oss i vår familj. Det är så kul att ha kommit igång med olika saker tillsammans.

Tillsammans i familjen och tillsammans med andra.

Mysa i solnedgången tar jättemycket tid.

Solnedgången Teneriffa

Vi är nere i hamnen och antingen njuter av solnedgångarna, matar fiskarna eller fiskar. I hamnen är det mycket att titta på och det händer alltid saker där, som både föräldrar och barnen kan njuta av.

Gå längs stranden i stan tar jättemycket tid.

Stranden i Los Cristianos stad

Bara strosa runt vid havet är som sagt en av anledningar till att vi inte har tid att sitta ner på rumpan och se på en elektrisk apparat, TV, som återger livet. Någon annans liv.

Ja du förstår grejen. Man hinner liksom inte fram till Tv apparaten, för att allt annat njutbart i livet går före numera. Det är så gött! I LOVE IT!

I Sverige så såg vi jättemycket på TV under den mörka perioden, som sträcker sig från typ oktober till maj varje år. Det är inget fel att titta på Tv om man vill det. Det står ju fritt till alla att själva välja hur man styr och ställer i sitt liv.

Vi kom liksom inte upp ur soffan i Sverige och här nere kommer vi liksom inte ner i soffan.

Jag ville dock inte bara sitta och glo och tyckte inte att föreningslivet var nåt för mig och då återstår ju inte mycket den mörka perioden i Sverige om man inte älskar skoter eller skidor, men det gör inte jag. Jag älskar ljuset.

Då passar det bättre att bo här där man inte kommer fram till TVn.