Karta Spanien – Spaniens kartor

Kartsidan

Karta över Spanien, Kanarieöarna och Balearerna

Spaniens karta och geografi. Spanien är ett vackert land. Kartor över Spanien, Kanarieöarna och Balearerna. Spanien är även ett stort land i centrala Europa. Spanien har mycket historia, vackra byggnader, en underbar natur och ett fantastiskt klimat.

Klimatet riktigt gynnsamt

Klimatet är som sagt riktigt bra. Speciellt på Kanarieöarna. Där är det ett jämnt klimat året om på de södra delarna av tex Teneriffa och Gran Canaria. Klimat och soltimmar skiljer sig åt om du jämför hela Spanien då det är ett såpass stort land.

Norra Spanien har ett svalare klimat

I de norra delarna av landet är det normalt kallare och färre soltimmar än vad det är i de södra delarna, precis som i de flesta andra länderna på norra delen av jordklotet. I denna artikel kommer du hitta många fina Spanien kartor.

Här hittar du fakta om Spanien.

Klicka på kartorna för att få dem i större format.

Karta över Spanien

Karta Spanien

Karta över norra Spanien

Här ser du specifikt de norra delarna av Spanien. Städer som är framtonade i norra Spanien är tex Santander, Bilbao, La Coruna, Gijon, Santiago, Pamplona mfl. Det är ett svalt härligt klimat i norra Spanien och det är relativt okänt för gemene man här i Norden. Vi åker ju mer till de södra delarna av Spanien när vi reser till Spanien. Norra Spanien är riktigt vackert och det finns underbar arkitektur, bördiga landskap, mycket växtlighet och ett lite snabbare tempo än nere i södra Spanien.

Det finns massor att upptäcka i norra Spanien och det är egentligen inte många turister som hittar dit. De flesta söker sig ju naturligt ner till de södra delarna av Spanien. Norra delen av fylld av vacker natur, genuina platser och kultur i kubik. Massor att se uppe i norr och du kommer absolut inte att bli besviken på allt som du kan uppleva här uppe i Spaniens norra delar.

Karta Norra Spanien

Bild från Google.se Maps

Karta över södra Spanien

Här ser du de södra delarna av Spanien. Södra delarna av Spanien är den delen av landet, som är mest känt här i Sverige. Costa del Sol är ju som vi nämnt tidigare här inne på resebloggen riktigt känt och det finns många fina pärlor nere i söder. Tex Malaga, Nerja, Marbella, Fuengirola mfl. Klimatet nere i södra Spanien är föredömligt och soltimmarna är många.

Populärt med södra Spanien

Många turister och ”långliggare” söker sig till den södra delen av Spanien just för klimatet och även för enkelheten att resa dit och för att turismen är såpass utbredd här. Folk som reser till södra Spanien och stannar över vintern här nere kallas ibland för ”flyttfåglar”.

Södra Spanien är en pärla

Vill man ha bara turiststråk och solsängar, så kan man absolut bara uppleva det, men det finns även det äkta Spanien om man så vill här nere på södra delarna. Åka upp i bergen till någon av alla fina mindre byarna som finns här är en härlig upplevelse.

Där hittar du det riktiga Spanien och du kan ibland vara den enda turisten som är där. Det är något helt annat än att ligga och pressa sol på en solsäng nere på playan, men att lapa sol är också underbart skönt.

Karta Södra Spanien

Karta på södra Spanien Bild från Google.se maps

Costa Del Sol är som sagt välkänt resmål för oss svenskar. Vi har rest hit sedan 60-talet. Costa Del Sol besöks årligen av mängder med turister som stannar både länge och korta tider. Det är verkligen en perfekt plats att spendera sin semester på.

Karta över Balearerna

Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera utgör Balearerna. Det finns absolut många fina platser när man pratar om Balearerna. Denna vackra ögrupp utanför Spaniens fastland. Bra klimat och många soltimmar samt njutning är jag tänker på när man pratar om ögruppen Balearerna.

Öarna är olika till både utseende och själ. Du kan absolut hitta din egen favorit bland Balearerna och det är många som åker hit varje år. Även här finns det många ”långliggare” och fastboende utlänningar, som då inte är spanjorer till ursprunget.

Balearerna är något utöver det vanliga

Mallorca är och har alltid varit riktigt populärt och man förstår absolut varför. Det är vansinnigt vackert och man kan hitta mängder med pärlor här oavsett vad man söker. Alla öarna som ingår i Balearerna har som sagt sin egen själ och de ser helt olika ut.

Hoppas du hittar din egen oas här bland de Baleariska öarna.

Karta över Balearerna här nedan:

Karta Balearerna

Karta över Balearerna Bild från Google.se maps

– Karta Mallorca

Mallorca är förmodligen den mest kända av öarna i Balearerna. Nästan alla älskar Mallorca och ön har verkligen allt man kan önska sig av en riktigt bra semesterort. Mallorca har allt från gammal fin arkitektur till härliga stränder och paraplydrinkar. Här finns något för alla och jag förstår att folk reser hit igen och igen.

Palma på Mallorca

Palma har en internationell atmosfär och nästan alla som kommer hit vill åka tillbaka igen. Inte alls svårt att förstå, då stan är bedårande vacker på sina håll och full med allt vad du kan önska dig. Mallorca är verkligen fantastiskt!

Mallorca med sin enormt härliga atmosfär, underbara byggnader, fantastiska stränder och magiskt goda mat är verkligen ett av de mest populära resmålen i hela Europa.

Karta Mallorca

Karta Mallorca

Karta Mallorca Bild från commons.wikimedia.org

– Karta Menorca

Mallorcas lillasyster är likt till namnet, men ändå helt olikt Mallorca. Menorca är helt klart lugnare, med en stillhet som är slående. Vacker natur, underbara stränder och en härlig atmosfär.

Alla öar i Balearerna är som sagt olika och Menorca är ju lillasyster till Mallorca, men den har sin egen själ och sitt eget uttryck. Den spanska kulturen är genomgripande på öarna, men alla har sitt kulturella centrum och sin speciella atmosfär. Menorca är inget undantag och du kommer att älska denna lilla pärla utanför Spaniens kust.

Menorca Karta

Karta Menorca

Karta Manorca Bild från Google.se maps

– Karta Ibiza

Ibiza är helt klart känt för sitt härliga och vibrerande nattliv. Många av världens största DJ,s spelar här frekvent och det är verkligen ön för dig som vill ha action på din semester. Det finns dock helt andra ställen och platser att uppleva på Ibiza  och du kan verkligen slappna av här och njuta av lugn och ro samt underbar natur och beach vid sidan om nattklubbsscenen.

Vackra byar med sina speciella karaktärer och underbart sköna spanska byggnader. Den spanska arkitekturen är underbar och du kan verkligen hitta din drömtillvaro här ifall du bestämmer dig för att köpa hus eller lägenhet här på ön.

Den övre ön på bilden nedan är Ibiza

Ibiza Karta

Karta Ibiza

Karta Ibiza Bild från Google.se maps

– Karta Formentera

Formentera är en mindre ö i ögruppen Balearerna. Den ligger i närheten av Ibiza. Den är till skillnad mot de andra öarna i närheten helt platt, så den är perfekt att cykla på. Du kan enkelt ta dig hit via färja från Ibiza och du kommer då till staden Formentera, som heter precis som ön alltså.

Karta Formentera

Karta Formentera Bild från Google.se maps

Karta över Kanarieöarna

Kanarieöarna är mångas paradis här på jorden och jag förstår absolut varför. Kanarieöarna är även mitt personliga paradis och man hittar liksom hem när man kommer hit.

Kanarieöarna är alla olika till utseende och atmosfär. Du kan absolut hitta din egen favorit beroende på vad du söker. Klimatet är fantastiskt, människorna likaså och maten är underbar.

Naturen skiljer sig helt klart mellan öarna och det finns något för alla. Här finns allt från öken till rena urskogarna. Många olika mikroklimat och fantastisk natur i alla olika former.

Karta Kanarieöarna

Geografi är spännande och kul att lära sig. Kan du några platser, städer eller regioner på fastlandet i Spanien, Balearerna eller på Kanarieöarna? Jag själv älskar klimatet, människorna, byggnaderna, solen, stränderna och den gemytliga stämningen som råder på Kanarieöarna.

Vet du vad de olika Kanarieöarna heter?

Det finns 7 stycken öar som ingår i Kanarieöarna och de är följande:

– Karta Fuerteventura

Fuerteventura är en mycket vacker ö bland Kanarieöarna. Det finns fantastiska stränder, vyer, trevligt folk och vacker natur. Många kommer hit för att slappa, men det kommer även åtskilliga kitesurfare hit för att kitesurfa. Vindarna här är perfekta för det och du kan även vindsurfa.

Karta Fuerteventura

Karta Fuerteventura Bild: commons.wikimedia.org

– Karta La Palma

La Palma är den ö av Kanarieöarna som ligger mest nordväst ut. Det bor ca 85 tusen personer på La Palma. Ön är inte speciellt stor och är en gammal vulkanö precis som de andra Kanarieöarna.

Karta La Palma

Karta La Palma Bild: commons.wikimedia.org

– Karta El Hierro

El Hierro är en av de västliga öarna i ögruppen Kanarieöarna. Man kan säga El Hierro eller Ferro. Man säger El Hierro i vardagsmun. Det bor ca 8 000 personer fast på ön och det är en vulkanö precis som de andra 7 Kanarieöarna.

Detta är en av de sydligaste öarna av de 7 Kanarieöarna och den är inte speciellt välbesökt om man jämför med Gran Canaria eller Teneriffa, men det är en vacker ö. Alla de 7 öarna har verkligen sin charm och det kan vara magiskt vackert här nere. Jag bor själv på södra Teneriffa och vi ser faktiskt El Hierro ibland, när det är rätt förutsättningar i luften.

Karta El Hierro

 

– Karta Teneriffa

Teneriffa är den största av Kanarieöarna och det är en underbar ö tycker jag. Den har allt. I norr har du skogar och en vacker grönska. På de södra delarna är det kargare natur och mängder med stränder som gäller och du kan uppleva allt här. El Teide är Spaniens högsta topp och mäter 3718 meter över havet.

Teneriffa sägs ha det allra bästa klimatet i världen för de som har reumatiska sjukdomar och det kommer många personer hit till Kanarieöarna och speciellt till de södra delarna av Teneriffa varje år för att må bättre både kroppsligt och själsligt. Här ser du en bra karta över Teneriffa.

Karta Teneriffa

– Karta La Gomera

La Gomera är den näst minsta av Kanarieöarna och det bor ca 22 000 personer här. Den är spektakulär precis som de andra öarna utanför Afrikas nordvästra kust. Du ser ön ifrån Teneriffa nästan varje dag om det inte är dåligt väder, vilket det sällan är här.

La Gomera är vackert och har en speciell helt unik atmosfär, precis som de andra Kanarieöarna och hit åker många som vill ta det lugnt och tex vandra. Det finns många fina platser att besöka på La Gomera när du skall vandra.

Karta La Gomera

– Karta Gran Canaria

Gran Canaria är med Teneriffa den mest kända av Kanarieöarna och ett givet resmål för massor av svenskar genom åren. Det är en vacker ö och Las Palmas är huvudstad här. Det finns allt på denna vackra ö. Klimatet är fantastiskt och många reser hit om och om igen för de älskar verkligen ön.

Gran Canaria är ju en vansinnigt vacker ö och den har verkligen allt. Den största staden heter Las Palmas och är känd för tex sin vackra strand som ligger invid staden. Bra Shopping och god mat samt vacker arkitektur hittar du här i Las Palmas.

På de södra delarna av Gran Canaria är det vanligast att turisterna finns. Playa del Inges och Maspalomas är välkända charterorter med bra stränder samt massor med hotell i alla olika prisklasser.

Karta Gran Canaria

– Karta Lanzarote

Lanzarote ligger ca 125 kilometer från Afrika och är en fantastiskt vacker ö i ögruppen Kanarieöarna. Folk har under lång tid rest hit både för att bo lång eller kort tid. Alla Kanarieöarna har något speciellt över sig och man kan verkligen njuta här nere.

På bilden här nedan är Lanzarote den övre ön. Jag har ett par kompisar som har bott på ön och det är vansinnigt vackert där samt underbar surfing. Vindarna blåser här och vindsurfing samt vanlig brädsurfing är riktigt stora sporter här. Detta är den ön som ligger närmast Afrika och det blåser ibland in sand och varma vindar över Kanarieöarna och Lanzarote är inget undantag. Vid dessa varma sandvindar, som kalas för Calima blir det ibland lite svårt att andas då luften är fylld av sandpartiklar.  Lanzarote är en underbar ö.

Karta Lanzarote

De sju öarna inom Kanarieöarna är som sagt helt olika varandra och du kan säkert hitta en ö som passar dig och dina önskemål.

Vi har själva fastnat för Teneriffa och älskar verkligen ön. Speciellt de södra delarna med det underbara jämna och sköna klimatet. Folk har som sagt under lång tid åkt till de södra delarna av Teneriffa för rehabilitering av sjuka kroppar.

Vilken av Kanarieöarna gillar du bäst?

Ta dig en titt på kartorna över Spanien och Kanarieöarna här ovan för att lära dig mer om Spaniens geografi och lite om de olika kulturella skillnaderna som finns mellan de olika delarna av Spaniens både vad gäller fastlandet, men även dess öar.

Kartor över Spanien, Kanarieöarna och Balearerna