Barcelona: Mer än bara en stad

Alskade barcelona

En överblick över Barcelona

Om du planerar att besöka en viss plats i Spanien under några dagar och du vill få ut det mesta av det. Då ska du bege dig till Barcelona. Den här skriften handlar om Barcelona i allmänhet hur du går tillväga för att göra din resplan och täcka de flesta Barcelona-destinationer på kort tid.

Barcelona är en stor stad med så många saker att göra. Allt beror på hur du förvaltar din tid och hur du gör din rundtur för att få plats med de flesta viktiga destinationer på kort tid; det beror också på ditt intresse.

Alskade barcelona

Sightseeing i Barcelona

Så du är en sightseeingentusiast så hade du precis valt rätt plats i hela Spanien. Barcelona resor är en stad full av ursprung och kultur. Den är mest populär för sin fantastiska arkitektur. Antonio Gaudis skapelse är den mest fantastiska av dem alla; du behöver bara besöka Passieg De Gracia och du kommer att se Casa Batllo och La Pedrera. Du kan också gå till Parc Guell för att se mer av Gaudis unika skapelse, men den mest historiska av dem alla är Familia Sagrada som än idag fortsätter sitt skapande.

Gaudi och hans mästerverk

Förutom att visa upp Gaudis mästerverk får du inte heller missa att se den gotiska katedralen. Att promenera på Las Ramblas innebär också att uppleva kulturen och den festliga uppvisningen av rörliga statyer och konstnärerna i området. Las Ramblas finns alltid med i resmålsguiden för Barcelona, så om du har anlitat en resebyrå kommer den definitivt att finnas med i resplanen.

Maten i Barcelona

Barcelonas kök består av färsk havsmat och lokala tapas. En servering i denna spanska stad innebär en hög med mat som är god för två personer. Lunchen serveras också klockan 14.00, så om du är van vid att äta en tidigare lunch är det bättre att ta med dig ett mellanmål för att klara av den sena lunchen. Middagen serveras också sent, kl. 22-23. Men om du har ätit din lunch kl. 14.00 på eftermiddagen kommer du inte att känna dig hungrig förrän kl. 22.00 på kvällen.

Nattliv i Barcelona

Nattlivet börjar sjuda vid 1 på morgonen. Du kanske undrar vad folk gör före 10 på kvällen då? De hade en kafékultur där folk dricker något och tittar på folk och tiden går. Barcelona har så mycket att erbjuda en gäst om man bara visste vart man skulle gå och vilka aktiviteter som håller både gäster och lokalbefolkning sysselsatta.