Poble Espanol hela Spanien i hjärtat av Barcelona

poble espanyol Barcelona

Mitt i hjärtat av Barcelona, mycket nära Plaza Espanya och på kullen Montjuic, hittar du Poble Espanyol, en spännande attraktion som omedelbart förflyttar dig ut ur staden, till området med traditionella spanska byar.

Lite historia

Poble Espanyol byggdes vid tiden för planetmässan 1929 av skapare av stort anseende: designern Puig I Cadafalch, initiativtagare till projektet, två berömda formgivare, Ramon Reventos och Francesc Folguera, samt de två konstnärerna Xavier Nogus och Miquel Utrillo.

För att genomföra detta projekt reste de till karakteristiska byar på udden och fick information om de arkitektoniska särdragen i varje område för att skapa en harmonisk syntes i en enda stad, Poble Espanyol Barcelona, mitt i hjärtat av staden Barcelona. Deras mål var att för världen presentera den spanska arkitekturen i all dess mångfald, liksom den gemytliga atmosfären i de iberiska byarna.

poble espanyol Barcelona

Autentiska spanska byar

Staden består av delar som rekonstruerats efter förebild av autentiska spanska byggnader, medan andra är i originalform, extrapolerade och transporterade mitt i Barcelona. Denna bygd, som skulle ha förstörts efter utställningen, har byggts med stor precision och med en särskilt harmonisk estetik och står fortfarande kvar i dag, till stor glädje för besökarna. Aragonien, Kastilien, Andalusien, Asturien, Murcia, Katalonien … Du kan upptäcka standardarkitekturen i alla dessa områden utan att lämna Barcelonas centrum, så missa inte Poble Espanyol.

Min erfarenhet i Poble Espanyol

Efter att ha gått in i Poble Espanyols inhägnad får man intrycket av att ha lämnat staden och transporterats in i centrum av en energisk och trevlig stad. Du har då möjlighet att be om audioguider, som finns på spanska, katalanska, engelska, franska och italienska, som ger dig resonemang om Spaniens regioner, deras utformning, deras historia, vilket är perfekt för att få en helhetsbild av landet. När du promenerar runt får du en fullständig rundtur i den iberiska designen, samtidigt som du får ta del av den gemytliga stämningen i en spansk bygd och andas in den milda doften från apelsinträden.

Underbar miljö att vistas i

Besöket börjar på Plaza Mayor, där det finns många små restauranger som erbjuder menyer av god kvalitet och vars uteplatser gör att du kan njuta av solen samtidigt som du beundrar byns arkitektoniska landskap. När ni fortsätter ert besök upptäcker ni Galicien, Asturien och Aragonien och gör ett stopp i Andalusien med sina vitkalkade städer. Därefter har ni möjlighet att besöka stiftelsen Fran Fraudel, en samling modern konst som samlar förbluffande verk från den samtida katalanska konstnärsvärlden : Picasso, Mir, Dal, Tpies, Pon, Momp och många andra.

Barcelona Tips

Speglar alla områden i Spanien

Därefter kan du ta en titt på det lugna klostret San Miguel, liksom ett gigantiskt antal byggnader som speglar alla områden i Spanien. När du går genom de små gränderna i Poble Espanyol kommer du att upptäcka alla typer av butiker, varav många i huvudsak är hantverks- och konstnärsverkstäder.

Läder, smycken, gitarrtillverkare, glasblåsare, fläktar, masker, handgjorda broderier, målningar, keramik du kommer att kunna upptäcka handelssystemen för alla dessa föremål och se online ett sätt att blåsa glas tack vare en av de mest kända glasblåsarna i Spanien. Du kommer säkert att vara redo att gräva fram några attraktiva föremål att ta med dig hem.

Något för barnen

För att roa barnen finns det också några verkstäder som erbjuder sådant som dockor, berättelser och till och med ett roligt spel som låter dig upptäcka hamlet, allt medan du har roligt. Många festligheter anordnas också för att roa både små och stora barn.

Om du kommer senare på kvällen kan du äta på någon av de många restaurangerna i Poble Espanyol, senare ta en drink på någon av pubarna och sedan njuta av de välkända klubbarna i hamlet, för att hålla festen igång till småtimmarna.

Kom i spansk stämning

För dem som verkligen vill komma in i den spanska stämningen erbjuds en autentisk flamencoshow med dans, sång och musik i byns andalusiska gränder.
Poble Espanyol är en energisk stad, idealisk för promenader, och där du har möjlighet att upptäcka de områden i Spanien som genomsyras av design och den vanliga hantverksindustrin. Dessutom rymmer Poble Esanyol regelbundet många evenemang och festligheter som livar upp livet i staden och gör ditt besök fullt av överraskningar.