Tapas: Du måste prova dessa smårätter

Tapas i spanien

Tapas, en mat som man måste äta i Spanien

Har du hört talas om tapas i Spanien? Vad förväntar du dig av tapas i Spanien? Turister i Spanien skulle verkligen leta efter en tapa så fort de sätter sin fot i det spanska landet. Jag och mina vänner var inget undantag. Vårt sökande efter en tapa i Spanien är egentligen ett blint sökande efter en mat som vi inte känner till. Så i den här artikeln vill vi presentera tapa för dig.

Vad är Tapas?

Tapa eller tapas är inte ett särskilt kök utan en samling av olika maträtter som varierar från paella, skinka och ost, kroketter och mycket mer. Det är egentligen inte en särskild mat men ett sätt att servera och äta mat. En kvalifikation för en tapa är att den måste vara liten och ska ätas tillsammans med en dryck.

Tapas i spanien

Äta tapas som huvudrätt

Om du tror att tapas är en efterrätt eller en förrätt så är det inte det. Man äter tapa som en måltid. Man slutar inte äta den förrän man är mätt. Myterna om tapas är så många, från en allvarlig förklaring till en rolig sådan. Men en sak är säker Spaniens turism blomstrar tillsammans med tapa och turistmålen i landet.

Billigt med tapas

Populära tapas spanien är faktiskt inte dyra utan mycket prisvärda och köps i stora portioner. Om du kommer med små magar så kan två personer äta en portion tapa och du går hem mätt redan.

I andra länder äter man tapas före eller efter måltiden, men ursprungligen i Spanien äter man det som en måltid. I själva verket finns det en tapasrestaurang på varje turistmål, för turister och gäster kommer säkert hit för att äta en tapa och njuta av den under en dag.

Tapas resa till huvudstaden

Tapas Madrid Spanien är berömt för som huvudstad i landet kommer folk hit för sightseeing och tapa dag och tapa resa är alltid inkluderad i resplanen. Så sightseeing utan att äta tapa verkar saknas på varje resa till Spanien.