Loro Parque: Recension av Djurparken

Loro Park Teneriffa

Loro Parque – En bra dagsutflykt

Loro Parque ligger i Puerto de la Cruz som ligger på öns västkust och är cirka 120 km från Playa de las Americas via TF1/TF3 via Santa Cruz. Officiell webbplats http://www.loroparque.com.

Vi betalade 42 euro för inträde för en vuxen och ungefär hälften så mycket för ett barn. Barn under 5 år har gratis inträde. Du kan också ta ”Discovery Tour” och det kostar 9,00 euro extra. Vi rekommenderar att du bokar en resa med transport som tillhandahålls eftersom det kostar en hel del, ca 30,00 € för att ta den lokala Titsa-bussen fram och tillbaka. Du bokar hela utflykten med transport för ca 40,00 €.

Loro Parque ligger vid Puerto de la Cruz

Till skillnad från Jungle Park finns Loro Parque i huvudorten Puerto de la Cruz och ligger inte uppe i bergen eller begravd i någon dal. Du kommer in i parken vid foten av kullen och får en karta som hjälper dig att hitta runt. Efter att ha korsat huvudbron in i parken där du kan se massor av enorma Coy Carp kommer du att träffa den enorma gorillan (vars kroppsform liknar min) och se några mindre primater på väg mot Sealion-showen.

Loro Parque Tenerife

Ta dig långsamt genom djurparken

När du går genom parken har du djuren på båda sidor för det mesta, så en långsam promenad uppför kullen gör att du får det bästa av djuren på utställningen. Du kommer att träffa de fräcka papegojorna som kan säga ”Hola” riktigt bra, men inte så mycket mer. Det är dock trevligt att höra dem och vi tillbringade lite tid med att försöka få dem att upprepa andra fraser.

Loro Parque – Exotiska djur

Vackra leoparder, jättesköldpaddor, alligatorer, rosa flamingos och en mängd mindre djur kan du se när du går längre upp på kullen och passerar pingvinhuset på vägen. Pingvinerna bor i en konstgjord täckt inhägnad där det snöar på dem fyra gånger om dagen. Du behöver bara stå på det rörliga transportbandet för att se den enorma variationen av pingviner i Loro Parque.

Pingvinhuset

Jag skulle råda dig att ta reda på när pingvinerna kommer att matas nästa gång eftersom det är ett magiskt ögonblick att se dem alla dyka ner i vattnet och glida lätt genom det. När vi besökte rummet var det mörkt för att återspegla de nuvarande klimatförhållandena i Antarktis. När man går ut ur pingvinhuset ser man ett enormt rör med fiskar som ser riktigt häftigt ut även om vi trodde att det var en grogrund för pingvinmat (Awww).

Kinderland för barnen

Mot toppen av kullen hittar du Kinderland (en liten lekplats för barn) som är välskött och ser riktigt säker ut. Här finns också Teneriffas enda berg- och dalbana men den är liten och inriktad på barn. Det kostar bara 1,00 euro att gå ombord, men de håller dig kvar tills det bildas en kö. Mittemot Kinderland ligger papegojshowen som vi missade den här gången eftersom vi åkte längre upp för att se delfin- och valshowerna.

Loro Parque djurpark

Valshower

Mellan dessa showområden kan du se ett par tigrar, en vanlig och en vit tiger. Dessa uppträdde verkligen när vi var där som du kan se på bilderna. De verkade ha väldigt roligt när de lekte kurragömma med varandra.

Efter delfin- och valshowen gick vi tillbaka ner för backen och begav oss till det genomgångna haj- och fiskområdet. Massor av stora färgglada fiskar och stora hajar här för att avrunda en fantastisk dag.

Fyra olika shower

Sammanlagt kan du se fyra olika shower i Loro Parque: sälarna, papegojshowen, delfinerna och valarna.

Sealions var min favorit eftersom de fyra sälarna verkligen kunde uppträda. Förutom de vanliga hoppandet i hoppskor etc. fick de publiken att klappa med dem, de gjorde en del bra komedi och spelade även ett eller två trick med publiken. Föreställningen varade i ungefär 25 minuter.

Valshowerna är helt magiska

Delfinshowen var inget spektakulärt och enligt min åsikt är showen på Aqualand bättre. Valarna är helt fantastiska och att höra dem kommunicera är fantastiskt eftersom vi alla har hört ljudet på TV och i filmer så ofta att det verkligen är värt att göra resan till Loro Parque för att vara där. Valföreställningen är interaktiv och en stor skärm längst bak i arenan berättar historien om hur valarna kom till Loro och blandar in levande bilder från publiken under hela föreställningen.

Om du kan fånga ett foto med dig på den stora skärmen har du verkligen ett fantastiskt minne att ta med dig hem. Om du vill ha ett stort skratt kan du sitta längst fram, eftersom valarna älskar att spruta dig.

Mycket välskött park

Parken är mycket välskött och har gott om papperskorgar, gott om toaletter och gott om förfriskningsstånd med juice, öl och glass. Våra vänner sa att upptäcktsresan var bra och att de kom närmare några av djuren, inklusive valarna. De sa dock att Euan kanske var lite för ung vid 5 års ålder.

Ta med egen mat

Om du har en snäv budget så ta med dig egna smörgåsar eftersom maten är ganska dyr i Loro Parque som på alla dessa typer av ställen. Kom dit tidigt eftersom vi anlände strax efter lunchtid och kunde ha haft lite mer tid på oss. Det var lätt för oss att ta oss runt med Aiden i barnvagnen och det är bäst att gå åt motsatt håll från folkmassorna efter föreställningar eller ge dem 5 minuter på sig att rensas.

Hyrbil från södra Teneriffa

Om du har en hyrbil kan du köra västerut från PDLA och undvika TF1, vilket gör resan mycket naturskön när du passerar Santiago de Tiede och den riktigt fina skogsmarken innan du ser lavaflödena från Mt. Med detta sagt är vägarna inte utmärkta, så lämna gott om tid på dig.

En bra utflykt för hela familjen

Det är helt enkelt för krångligt att ta sig till Puerto del la Cruz via Santa Cruz med Titsa-bussarna (lokalbussarna). Om du vill åka direkt med Titsa-bussen är det nummer 343 som går varje timme från PDLA på morgonen. Sista bussen till PDLA klockan 18.00 från busstationen. Du kan också ta bussen till Santa Cruz och sedan vidare till Loro Parque.

En bra utflykt och bra för barn, unga och gamla. Vi var osäkra på vilken park (Loro eller Jungle) som var bäst och sa att Jungle hade mer att göra eftersom det finns djungelpromenader, bobbanor etc. Det är roligt att göra och innebär att man inte bara stirrar på djur hela dagen.