Feria de Abril: Festival i Sevilla

Feria de Abril

Major Sevillas evenemang i april

Den mest kritiska och mest besökta händelsen i Sevilla är ”Feria de Abril”, en fest som vanligtvis äger rum ett par veckor efter Sevillas heliga vecka. Den officiella starten är vid midnatt på måndagen med ”Alumbrao”, ceremonin som inleds med en oändlig lista av lampor och gatubelysningar som sätts upp. De som bokar appartamenti a siviglia kommer att kunna njuta av denna fest fram till midnatt på söndagen, då Feria de Abril avslutas med en fantastisk pyroteknisk show och allt går tillbaka till verksamheten.

Festival sedan 1864

Den första ”Feria de Abril” organiserades 1864 av två affärsmän, en baskisk och en katalansk, som behövde öka sina egna företag genom att hitta på ett evenemang som lockade mycket folk. Utan tvekan lyckas den i dag locka tusentals människor och är ett av de mest betydelsefulla folklorefesterna samt en av stadens största besöksattraktioner.

Feria de Abril

Megastor festival i Sevilla

”Feria de Abril” firas i stadsdelen Los Remedios, på en enorm tomt söder om staden och på Guadalquivir-flodens västra strand. Här bygger de viktigaste familjerna, inrättningarna och vissa föreningar de typiska ”casetas”, som är träkonstruktioner med ett presenningstak. Det finns så många ”casetas” som utgör en stor by, men detta försvinner när festen är över. När du går in i denna tillfälliga by hittar du ett gigantiskt monument som ändras varje år och som tar efter ett representativt monument i Sevilla.

Inbjuden till VIP

För att få komma in i de personliga ”casetas” måste man bli inbjuden. Ägarna till dessa konstruktioner är ibland riktigt gästvänliga och det saknas definitivt inte offentliga ”casetas” som de samhälleliga där besökare kan gå in gratis.

De av er som vill affitto appartamenti siviglia för en hel vecka kommer inte att ha några problem med att delta i en ”sevillanas”-uppvisning, som är den typiska dansen i den andalusiska huvudstaden, som även om den liknar flamenco har sina egna traditioner och seder. Faktum är att många människor går till festivalen i sin egen traditionella klädsel och de deltar ofta i improviserade danser.

Tjurrusningen i Sevilla

Man får inte missa ”corrida” (tjurkörning) som äger rum på eftermiddagen. Även om du inte gillar den här typen av shower är det värt att gå dit ändå. Andalusierna åker nämligen dit i de typiska vagnarna, som släpas av hästar som spänns fast med paljetter.

Ett måste evenemang i Sevilla

”Feria de Abril” i Sevilla är sannerligen inte ett evenemang som man får missa, eftersom det katapulterar alla som deltar in i en annan värld. Det är också ett tillfälle att njuta av Sevillas engagerande konventioner, som också har sina rötter i zigenarnas sedvänjor. Du kan inte heller låta bli att blanda dig i musiken och den fantastiska atmosfär som kännetecknar denna vansinniga vecka där allt är tänkt att vara roligt.