Benalmadena: Semesterby med klass och stil

Benalmadena semeterby

Om du letar efter en fantastisk familjesemester i Spanien kan du besöka Holiday Village Benalmadena på Costa del Sol. Efter att ha tittat på hundratals olika billiga semestrar bestämde jag mig för att spendera lite mer och prova en Holiday Village för att se vad allt ståhej handlar om. Jag blev verkligen inte besviken och fann att Holiday Village var perfekt för en familjesemester.

Aktiviteter för barnen

Under dagen fanns det massor av aktiviteter för att hålla barnen nöjda; barnklubbar, en fantastisk strandklubb med flera pooler, vattenrutschbanor och en splash park. Inom barnklubben fanns det också aktiviteter som t.ex. flottbygge, höga rep, fotboll och scenskola för att bara nämna några. Det fanns mycket att göra för att hålla vuxna underhållna också, som bågskytte, frågesport runt poolen och vattenaerobics osv.

Benalmadena semeterby

Bra boende i Benalmadena

Boendestandarden var riktigt bra och rummen var rymliga och välmöblerade och hade även ett pentry. Vi valde att åka all inclusive vilket jag definitivt skulle rekommendera. Medan jag äter nästan vad som helst är min man och son ganska kräsna. Det fanns dock alltid ett bra urval av väl tillagad och välsmakande mat som även de njöt grundligt av!

Om du tröttnar på buffén finns det också en italiensk och en mexikansk a la carte-restaurang som du kan besöka en gång i veckan och som båda var fantastiska! All inclusive-paketet täcker alla måltider och de flesta alkoholhaltiga och alkoholfria drycker och om det inte räcker kan du även beställa från snackbarens meny vid poolen mellan måltiderna!

Finns allt här

Var varnad för att du lätt kan lägga till några kilo per vecka med all denna mat som är så lättillgänglig! Men om du vill jobba bort det innan du kommer hem kan du alltid besöka hotellets välutrustade gym, bastu och inomhuspool. Alla dessa faciliteter är gratis, även om det finns en avgift för det stora utbudet av skönhetsbehandlingar som finns i hotellets spa.

Kvällsunderhållning Holiday Village

Kvällsunderhållningen börjar med det oundvikliga minidiscot, som är välorganiserat av First Choice barnunderhållningsteam. Detta följs de flesta kvällar av liveakter som var bättre än vad man normalt kan förvänta sig.

Själva hotellet ligger mellan semesterorterna Benalmadena och Fuengirola så om du kan slita dig från Holiday Village är båda orterna väl betjänta av en regelbunden bussförbindelse som stannar precis utanför hotellet. Båda orterna har ett bra utbud av barer, restauranger och butiker där du kan göra fynd.

Fantastiskt hotell

På det hela taget är detta ett fantastiskt hotell – jag kan inte vänta på att åka tillbaka nästa år och vem vet – kanske jag klämmer in ytterligare en Holiday Village-vistelse före vår nästa sommarsemester!