Royal Delphin: Delfinkryssning på Teneriffa

Delfiner Teneriffa

På jakt efter att se delfiner utanför Teneriffa

Vi valde specifikt Royal Delfin eftersom det var den största båten vi kunde se. Det gör livet riktigt enkelt när man har mindre barn med sig på denna utfkĺykt. Båten är en katamaran och har plats för ca 250 passagerare. Nedervåningen är inredd i läder (lätt att rengöra) och har stora sittplatser. Vår grupp på 6 vuxna 2 barn hade massor av utrymme för alla våra bitar och delar. Du kan titta på genom en glasbotten eller naturligtvis fånga några strålar på övre däck.

Resan

När du väl är ombord åker du västerut mot Los Gigantess och håller dig ganska nära kusten när du seglar mot Mascabukten och detta tar ungefär 1 timme eller så. På vägen får du en liten bit mat att äta och du har läsk, öl och sangria i riklig mängd. Att hälla upp dryckerna är en konstform i sig själv och ett gott skratt tills du får grepp om det.

Delfiner Teneriffa

Når Masca bukten

När ni når Masca-bukten kastar båten ankar och ni har möjlighet att hoppa ner i bukten för att simma med fiskarna. Jag var livrädd för att hoppa i (kyckling mig) men gjorde det och var verkligen glad eftersom detta är något jag alltid har velat göra. Jag simmade längs sidan av båten så att alla kunde se mig genom glasbotten. När du är tillbaka ombord serveras din måltid innan du ger dig ut på delfin- och valjakt.

En skara med delfiner

Inom fem minuter hade vi närmat oss en skara delfiner och de lekte runt båten en bra stund innan vi gav oss iväg på jakt efter valar. Det är bra att befinna sig längst bak i båten för att se delfinerna ”surfa” på de vågor som skapas av båten och få några fina bilder till albumet.

Vi åkte längre ut till havs och närmare ön La Gomera innan vi hittade valarna och eftersom de är riktigt nyfikna kom de rakt fram till båten och gav en fantastisk utsikt både från däck och glasbotten. På väg tillbaka till hamnen blev vi glatt överraskade när vi fick veta att kaptenen gav alla champagne och satte på musik. Ett bra slut på en fantastisk eftermiddag och vi kom tillbaka till Puerto Colon klockan 18.00.

Maten

Ombord serverades en liten rulle/bun med salami i på vägen ut till Masca. Lunchen som tillhandahölls var utmärkt. Vi fick potatissallad, en fantastisk spansk sallad och spanska köttbullar i tomatsås.

Allmänt

Stanna längst bak i båten om du känner dig yr eller är lite illamående, eftersom bakdelen inte guppar runt så mycket. Ta med dig badkläderna och om du har en snorkelmask, ta med den också eftersom det finns massor av fiskar i Masca-bukten.

Värde för pengarna

Utmärkt valuta för pengarna och resan överträffade vida våra förväntningar. Detta var den förlängda 4-timmarsutflykten och rekommenderas starkt.