10 spännande fakta om Spanien

Strand Spanien

Hitta roliga fakta om Spanien

Spanien är ett av de bästa länderna i världen när du skall ut och njuta av livet. Här hittar du sol, bad, barer, restauranger och annat som gör livet extra värt att leva. Du hittar allt detta i ett av världens mest populära turistländer, Spanien!

Här skall du få 10 riktigt härliga fakta om vårt älsklingsland Spanien: 

 • 2 efternamn
 • personligt användande av cannabis
 • Näst största land i EU
 • Njuta av livet är helt normalt
 • Flest barer i Europa
 • Näst största språket
 • Många världsarv
 • Mångfald i topp
 • Världens äldsta restaurang
 • Många mil stränder

Man har traditionellt två efternamn

Även om detta håller på att avta numera och man har oftast ett efternamn, så var det traditionellt så att man hade 2 stycken efternamn.

Cannabis Spanien

Personlig konsumtion av Cannabis är lagligt

Du får odla och röka cannabis för eget bruk lagligt i Spanien. det är ett av få länder där du kan röka på utan att åka dit. Du får dock inte röka cannabis offentligt, utan hålla det privat.

Näst största landet i hela EU

Spanien är ett stort land, både befolkningsmässigt och till ytan. Näst största landet i EU som sagt.

Njuta av livet i lugn och ro är en del av kulturen

Att inte hetsa upp sig så ,mycket och att verkligen slappna av och njuta av livet både inom- och utomhus är en stor del av kulturen i Spanien. Man skall må bra och inte jäkla runt för mycket. De har en bättre livssyn än vad vi i Sverige har kan jag tycka och jag själv har lärt mig att njuta av livet mer sedan jag har bott i Spanien under ett par år.

Flest barer i Hela Europa

Vill man ta en öl, så är detta landet rena paradiset! Det finns en bar eller pub i varje gathörn ibland kan det känns som och vill man softa med en drink, en öl eller något litet att äta, så är det ju alldeles perfekt ju!

Barer Spanien

Näst största modersmålet i världen

Spanska är ett världsspråk helt klart! Det pratas i Spanien, men även i stora delar av Sydamerika och även i Mexico samt på flera andra platser. Skall du lära dig ett språk du kan ha nytta av ute i världen, så är det helt klart spanska tycker jag!

44 stycken Världsarv

Detta är sjukt många världsarv för att vara ett land. Det är på 3:e plats i världen tror jag vad gäller att ha världsarv. Gillar du historia och kultur, så är Spanien verkligen ett bra land att åka till. Här finns allt!

Varldsarv Spanien

Mångfalden ligger i topp i världen

Spanien är ett land där det blandas friskt vad gäller olika kulturer, religioner och språk i samma land. Det finns nästan inget annat land, som har så många olika nationaliteter, kulturer och religioner blandat på ett och samma ställe.

Världens äldsta restaurang

Maten här är inte lika gammal som denna restaurang vilket är en jäkla tur! Denna fina och mycket anrika restaurang ligger i Madrid och startade så tidigt som 1725! Helt galet! Är du i Madrid och kan ta dig hit, så gör det!

Strand Spanien

800 mil stränder i Spanien

Många många mil med härliga och uppfriskande stränder hittar du i Spanien! 800 mil! Det är ju sjukt många mil med sol och bad det! Landet har så mycket att erbjuda och lata dagar på stranden är något av det bästa som finns här!

Många hittar hit via Gogole.se

 • Cannabis lagligt Spanien
 • Är cannabis lagligt i Spanien
 • Är det lagligt att röka gräs i Spanien
 • Cannabis lagligt i Spanien

Denna artikel inspirerades av: https://www.swedishnomad.com/sv/fakta-om-spanien/.

Vill du ha lite mer sansad och faktabaserad information om Spanien, så hittar du det här på vår fakta sida om Spanien. Detta var de spännande snabbfakta som vi kunde bjuda på nu! Njut av livet och av Spanien såklart!