IKEA på Teneriffa – En tur med bilen

En utflykt till IKEA på Teneriffa

Idag skall vi göra en utflykt till IKEA som ligger uppe i trakten av Santa Cruz här på Teneriffa. Det skall bli kul att ta en sväng med bilen. Vi har inte varit upp till IKEA tidigare här på ön och det skall som sagt bli en rolig utflykt.

På väg mot IKEA på Teneriffa

På väg mot IKEA Teneriffa

I skrivande stund har vi kommit hem från IKEA på Teneriffa

Det var riktigt kul att ta en tur med bilen längs stora vägen upp mot Santa Cruz. Det finns många fina ställen längs denna väg och vi skall ta nya turer och stanna till på flera av dem en annan dag. Det är många pärlor.

Idag var det som sagt IKEA som var på tapeten och vi hade en bra dag. Vi höll på att inte hitta dit till att börja med, men det löste sig efter två felkörningar.

Först hamnade vi inne i centrala Santa Cruz och det var inte riktigt meningen alls. Vi satt och njöt av utsikten och helt plötsligt så var på en avfart liksom. På väg av stora vägen.

Lätt hänt, när skyltningen är sporadisk många gånger och man själv sitter och njuter av Atlanten som breder ut sig längs hela kusten. Så jäkla vackert!

Vi körde sedan ur de centrala delarna av Santa Cruz med hjälp av lite vägbeskrivning på en bensinmack. Det är bra med lite spanska kunskaper ibland, även om jag saknar mängder med ord, så funkar det många gånger med det lilla jag kan.

Vi körde fel igen!

Sedan åkte vi för långt och missade en avfart, så vi hamnade helt galet, men det löste sig efter en del svordomar och lite hjälp av Google maps. Mycket bra ibland. Tur man har abonnemang med surf, så man kan Google på vägen 🙂

Framme vid IKEA

IKEA Teneriffa

Vi kom fram och käkade lite mat innan vi börja handla. Det ser ut som vilket IKEA som helst och det är ju skönt. Man vet vad man får och kan plocka ihop sina saker relativt enkelt.

Det är lite dyrare här nere än hemma i Sverige, för Kanarierna tycker det är lite exotiskt med IKEA här och därav de lite högre priserna. Inga överpriser alls, men lite dyrare än i Sverige som sagt.

IKEA TENERIFFA Spanien

Vi glömde inköpslistan hemma, men Ann-Sofie har stundom bra minne och kom ihåg alla sakerna på listan faktiskt utan att ha med den. Bra gjort!

Det var skönt att gå runt där inne och känna igen det svenska faktiskt. Vi såg många möbler där som vi hade i lägenheten i Falun och som vi fortfarande tycker om. Skaffar vi eget boende permanent här nere vet vi vart vi skall köpa våra nya möbler. På IKEA!

Ljuslyktor Teneriffa

Vi köpte inga ljuslyktor denna gången. Ann-Sofie hade dille på ljuslyktor i Sverige, men har nu hon avgiftats från det och kan gå förbi hyllorna med ljuslyktor utan att behöva köpa en eller två stycken precis som en vanlig person.

Vi softade runt där inne ett bra tag och det var ingen som stressade där och det var skönt måste jag säga. Ingen jäkt.

Vi körde sedan hemåt till Los Cristianos igen och denna gången hittade vi utan att köra fel en enda gång. På hemvägen njöt vi av lite Marabou choklad och skumsnögubbar. Riktigt gott!

Hit åker vi igen!

Vill man köpa ”svenska saker” så är IKEA på Teneriffa toppen!