Snorkla i Spanien – På Teneriffa

Vi snorklar flera gånger i veckan här i Spanien

Jag är en novis på snorkling, men en mycket hängiven nybörjare. Det är så härligt att glida runt i vattnet och snorkla samt leta snäckor. Det är underbart och man mår så himla bra av att vara i Atlanten och uppleva allt som finns under ytan.

Denna vecka har det blivit snorkling var annan dag tro jag. Man behöver ju inte vara där nere så länge utan man dyker och snorklar en stund och sedan softar man på stranden eller hänger i strandbaren en vända med en kall öl eller dricka.

Snorkla i Spanien

Svårare än så behöver det ju inte vara för att man skall må skitbra! Man skall inte krångla till det så mycket utan njuta av enkla nöjen. Det är min melodi. Cyklop. Snorkel och Atlanten. 100%

Billiga nöjen är ofta den bästa medicinen för att må riktigt bra

Man behöver inga dyra bilar, motorcyklar eller andra dyra prylar för att själen skall må som en prins. Man behöver ha tid för att njuta och sedan njuta som fasen bara. Varken mer eller mindre.

Att vara en livsnjutare är ju det ultimata. Stressa inte runt och jaga mer nu. Sätt dig ner och ta det lite lugnare och designa ditt liv som du vill ha det. Vill du snorkla eller njuta av andra saker i livet, så se till att du gör det och lev inte ett trist inrutat liv kuvad från allt vad livsnjutning heter.

Snorkling i Spanien och i andra länder i världen

Vi pratade idag om att det är så härligt att snorkla och vi tänkte att vi i framtiden skulle ta oss till andra härliga platser i världen och snorkla en vecka eller så och sedan åker vi tillbaka hit hem till ön och njuta här vid stranden igen.

Snorkling Thailand

Snorkla i Thailand är ett våra framtida mål. 

Att upptäcka världen är ju underbart och det finns så mycket att se. Speciellt under ytan i havet finns ju helt nya underbara världar att upptäcka på många håll i världen. Semester till tex Thailand och sedan tillbaka hem hit till Teneriffa och Los Cristianos igen.

För här vill vi bo. Många år framöver känner vi nu. Här är toppen på många sätt.

Det är lagom på ett bra sätt här i Los Cristianos

Lagom är ett ord jag i vanliga fall inte gillar speciellt mycket, men här passar det så bra. Här nere på södra Teneriffa är det lagom exotiskt. Lagom varmt i vattnet. Lagom med utbyggnad. Lagom klimat och lagom bäst!

Lagom på ett bra sätt och det trivs jag med. Jag vill att saker och ting skall fungera och slipper gärna småstigar i tredje världen där man skall ta sig fram och det bara går inte. Jag är liksom klar med det för länge sedan och vill ha det bra och skönt och lagom. Om du förstår vad jag menar.

Havet vid Los Cristianos

Här nere är det tillrättalagt, men ändå inte. Det är lagom helt enkelt. Det mesta fungera som man vill och vädret är oslagbart bäst! Bäst klimat i världen hör man att det tisslas och tasslas om vart man än går här nere. Man mår som en prins här.

Just ja – Snorkling i Atlanten var det

Det är otroligt avslappnande för kropp och själ att snorkla. När man dyker ner under ytan och håller andan samt letar efter de där fina vackra snäckorna, så är det alldeles tyst vid havsbotten. Det är mäktigt!

Det kan vina lite om det är en båt med båtmotor i närheten och uppe vid ytan så kan det vina lite av vågorna om de rullar in mot stranden, men annars så hör man inte mycket ljud under ytan och inte alls nere vid havsbotten. jag är inte så djupt ner, men det är tyst där.

Det är så jäkla skönt att uppleva den tystnaden och allt klart underbart skönt vatten i havet! Vattnet här är många gånger magiskt bra och man ser långt när man är nere och glider runt under ytan.

Allt det klara fina vattnet gör att man mår bra i själen.

Idag snorklade vi vid Las Vistas stranden igen med barnen

Vi brukar gå ner vid hamnen och sedan gå över vägen där alla bilarna skall åka till färjorna.Vi går alltså över den vägen och ner vid strandrestaurangen vid klipporna alldeles på andra sidan av hamnen liksom.

Nu vet du vart vi brukar vara om du skall kolla ner och snorkla med oss någon gång menar jag.

Kom och snorkla med oss på Teneriffa om du har vägarna förbi!