SUF VM med svenska skolan Teneriffa

Barnen har SUF VM här i Los Cristianos idag

Idag har det varit SUF-VM för svenska skolan på Teneriffa. SUF står för Svenska Utlandsundervisnings Förening och det är en förening som binder samman de svenska utlandsskolor som finns runt om i hela världen.

Här är vi på väg till arenan i Las Americas

På väg till SUF VM

Barnen var taggade och gjorde bra ifrån sig i de grenar som ingår i SUF VM.

De grenar som de tävlade i idag var 400 meter löpning, längdhopp, höjdhopp och kast med liten boll. 400 meter var en riktig rysare i värmen, men barnen kämpade verkligen på!

Koncentrerade barn på morgonsamling

En annorlunda morgonsamling. Mysigt!

Det blev många fina resultat och barnen var riktigt duktiga i alla grenar!

Vi var ett flertal föräldrar som var med och hjälpte till med olika moment, såsom tidtagning, mätning av kast med liten boll samt andra mindre men ack så viktigt uppgifter.

Vi var även i viss mån hejarklack till de härliga barnen!

SUF VM funktionär

Jonas är SUF VM,s mesta och bästa mätare alla kategorier. 

Det var mycket bra väder och solen lyste, som vanligt över oss, men skymdes av moln emellanåt, som var efterlängtade. Det var varmt idag. Varmare än vad det brukar vara under denna period på året.

Taggade barn på SUF VM

Barnen är på gång!

Jag tror det låg runt 30 grader och barnen var så duktiga som orkade genomföra tävlingarna i den värmen och att göra det på ett så fint sätt. Det är fantastiska de små och stora!

Riktigt kul att se!

Målgång SUF VM 2015

Elin mot målgång!

VM SUF 2015

Casper och Emil ger det allra sista på upploppet. Full fart mot målet

Många fina resultat blev till under dagen. 

Omgivningarna där vid stadion är mycket fina. Man ser de fantastiska bergen i bakgrunden och de ramar verkligen in Los Cristianos med omnejd så himla vackert!

Alla är redo på SUF VM

Klara. Färdiga. Gå!

Jag älskar de bergen och njuter av att se dem varje dag. De är lika vackra varje gång man ser dem. Majestätiska på ett härligt sätt.

Full fart på Teneriffa

Elin och Alice ger järnet!

Jag satt och förundrades över hur härligt det var att vara här i Los Cristianos i allmänhet och hur roligt det är att vara delaktig i barnen på ett helt annat sätt än hemma i Sverige.

Man har verkligen mer tid här ihop nere på ön.

Ni arbetar ju inte jag just nu heltid på något sätt, men tillbringar en hel del tid vid datorn sedan en vecka tillbaka med olika webbprojekt. Andra föräldrar som arbetar heltid tycker ändå att de har mer tid för varandra och speciellt barnen här nere på Teneriffa, vilket är så kul!

SUF VM Teneriffa

En engagerad lärarinna, Pernilla och en ännu mer engagerad fotograf, Andreas. 

Sammanställning av resultaten

Regler SUF VM

Regler och resultat kollas in i minsta detalj. 

Nu skall ihopräkningen göras av alla dagens resultat och sedan får vi se hur skolan har placerat sig. Det skall sägas att alla kämpa på sitt allra bästa och det var flera barn som gjorde riktigt fina resultat!

Det var en härlig dag med SUF VM här på Teneriffa