Kategoriarkiv: Spanien

Väder Almunecar – Klimat och Temperatur

Väder i Almunecar – Spanien

Här kan du enkelt se vilket väder det är just nu i Almunecar, Spanien. Klimat och temperaturer samt soltimmar kan du även se på denna sida och väder i Spanien. Almunecar är en vacker plats på Costa Tropical södra Spanien.

Närhet till Malaga

Staden ligger lite norr om Nerja och inte allt för långt från Malaga, där den södra flygplatsen ligger i Spanien. Almunecar har ett fint klimat och det är känt för att vara bra för våra frusna kroppar här i från norden.

Vader Almunercar Spanien

Vädret Almuñécar

Vädret i Almunecar – Spanien är normalt väldigt bra. Soltimmarna är många och vädret stabilt. Speciellt för oss som kommer från de norra delarna av Europa, så är klimatet gynnsamt och härligt att vistas i.

Sevärdheter Almunecar

 • Strandpromenaden
 • Mirador
 • Borgen
 • Bonsai garden
 • Evenemang
 • Omgivningarna
 • Herradura
 • Salobreña

Väder Almunecar

Denna klassiska och exklusiva semesterort ligger på Costa Tropical och är en klassisk plats i Spanien. Det finns allt här dig som vill ha en bra och härlig semester. Restauranger, palmer, beachen och shopping i högsta klass hittar du även i Almunecar.

Solsäkert i Almuñécar

Solsäkert och varmt är det i stort sett året om här nere i de södra delarna av Spanien. Perfekt för att ta sig en badsemester och njuta av allt som orten har att erbjuda. Det är ofta stabilt väder i denna delen av Spanien. Folk reser till orten under hela året från hela Europa.

Det spelar egentligen ingen roll om du reser hit ner på vintern eller sommaren. Det är självklart varmare på sommaren, men helt ok temperatur vintertid på dagarna. Bra för kropp och själ helt klart!

Väder i Almunecar – Klimat och Temperatur

Klimatsmarta resor och miljömärkta hotell Spanien

Miljön i fokus – Tänk på hur du reser

Jag är intresserad av att bevara naturen och skapa en bra miljö. Det fick jag med mig sedan min uppväxt att det var viktigt att tänka på djur och natur samt självklart att man skall bevara miljön för kommande generationer. Det var bland annat därför vi var på stränderna och plockade skräp på Teneriffa när vi bodde där. Vi städade ju stränderna flera gånger på Teneriffa och det kändes riktigt bra.

Hållbara flygresor till Spanien

Man kan ju även arbeta för miljön i sitt resande om man så säger. Det finns saker man själv kan göra för att bevara miljön på sin semester. En av dessa saker är att välja de mest miljövänliga flygresorna. Flygresor med mindre utsläpp. Inte bara till Spanien utan när man reser över hela jorden.

hallbara-flygresor-till-spanien

Gröna flygresor till Spanien

Att ett flygplan skapar utsläpp är ju absolut inget nytt eller konstigt, så jag tycker att man skall välja så ”gröna flygresor” som möjligt och inte bara se till priset på sin flygbiljett utan även ta med hur pass mycket utsläpp som sker vid den flygningen man skall resa med. Det finns flera flygbolag som aktivt arbetar för en hållbar miljö och verkligen arbetar för att det skall bli så lite utsläpp vid flygningarna som möjligt.

Det sägs att flyget står för ca 2% av alla utsläpp per år och att det kommer öka till 3 % vid 2025. Då är det ju viktigt att flygbolagen börjar att använda sig av andra drivmedel med mindre skit i. Det arbetas numera frekvent för att detta skall bli verklighet med nya bränslen.

Miljömärkta hotell i Spanien

Det finns även hotellägare och kedjor som arbetar aktivt för att skapa ett så pass bra miljötänk som möjligt vad gäller hotellvistelser. Det gäller inte bara att man återanvänder handdukarna längre utan man går djupare än så och tänker på miljön från scratch så tidigt som när man bygger hotellen.

Här kan du söka efter hotell i Spanien

Hotell är ju stora byggnader och det skapas en stor mängd med co2 när man bygger dessa stora byggnader. kan man skapa mer miljötänk runt hotellen, så blir de bättre för miljön. Ett miljömärkt hotell behöver mer än bara bra handdukar för att det skall bli miljömärkt.

Vi i Sverige är ju tidiga med vår miljömedvetenhet och ligger många gånger i framkant vad gäller både miljön och miljötänket. Det går ju lite hand i hand. Det finns självklart andra nationer och företag utomlands som är duktiga på detta området och det går numera att boka sin resa med ett miljöfokus. Det sägs finnas ca 9000 miljömärkta hotell runt om i världen.

Vi skall se om vi kan få tag på en lista över de hotell som är miljömärkta i Spanien. Får jag tag på en sådan lista, så lägger jag ut den här på resesajten.

Tips på smart miljötänk

 • Samåk med bilen på semestern
 • Släck lamporna när du inte befinner dig på hotellet
 • Skräpa inte ner i naturen
 • Ta tåget om det finns tåg i närheten där du bor
 • Ät lokal mat, som inte har fraktats över halva jorden
 • Ta med en tygpåse till affären när du handlar
 • Använd inte luftkonditioneringen i onödan när du kör bil. Det drar ca 1 liter mer per 100 km då.

Detta var några av alla de tips och råd som du kan använda för att göra så lite miljöpåverkan när du är på semester.

Klimatsmarta resor och miljömärkta hotell Spanien

Teneriffabacillen

Vi är många som drabbas av denna bacill!

När vi kom ner till Teneriffa hörde vi talas om folk som drabbats av Teneriffabacillen.  Det lät lite konstigt och vi visste inte riktigt vad det var. Numera vet vi för vi har drabbats av den själva. Det är svårt att förklara vad det är, men man kan säga att det är en slags förälskelse. Det kanske låter fånigt, men så är det. Har man fått Teneriffabacillen, så har man. Inte mycket att göra med det förutom att njuta av det.

Teneriffabacillen

Hela den här artikeln består egentligen av mina egna funderingar och det finns absolut inga belägg för det jag skriver här. Du får ta allt med en nypa salt, men känner du något speciellt för Teneriffa, så har du kanske själv drabbats av bacillen 🙂

Innan vi var här nere på ön och provbodde i november förra året, så visste jag att det skulle gå bra och kännas perfekt. Fråga mig inte hur, men jag visste att det skulle funka. Hur dåligt kan det vara liksom? Världens bästa klimat, 320 soldagar om året och chans på inkomst. Det låter ju inte fel alls.

Vi provade en månad och det funkade riktigt bra. Vi kom liksom ”hem” här nere på södra Teneriffa. Jättemysigt och jättekonstigt egentligen. Konstigt i den mening att vi egentligen kommer från Sverige, som faktiskt ligger ca 500 mil norrut och är ett helt annat land på alla sätt.

Vi trivdes såpass bra att vi beslutade att spendera mycket mer tid nere på ön och gjorde slag i saken. Det var ett hästjobb att sälja saker och göra oss av med allt som vi tidigare hade haft å kärt.

Tenerffabacillen – Vad är det för något?

Det är svårt att förklara vad denna bacill är för något och det är kanske inte meningen att man skall göra det. Den uttrycker sig på lite olika sätt, men ett speciellt kännetecknande drag är att man får en otrolig dragning hit till Teneriffa. Alltså, en sjuklig dragning kan man säga. De som inte fått bacillen, kanske inte alls förstår dig om du drabbats av den, men vi som har den förstår precis.

Det är många som kommit hit nere och skall stanna en vecka, en månad, ett halvår eller längre och helt plötsligt så åker de inte hem dit de kommer ifrån mer. De blir liksom kvar. Hela tiden. Jämnt. Jag har träffat många personer på sista tiden här nere som skulle vart här en bestämd kort tid och är fortfarande kvar efter typ 5 år eller mer. De sista två jag träffade som drabbats av Teneriffabacillen var kvar mer än 7 år. De skulle ha stannat en månad eller så.

Det är inget konstigt. De hittade väl hem som så många gör och blev liksom kvar. Jag beundrar alltid dessa människor. De har gett upp annat och bara satsat allt liksom. Precis som jag själv gjort med min familj. Vi försakar ju såklart vissa saker, men vinner något annat. Eller rätt mycket annat kan man säga.

När man bor så här långt bort från släkten och gamla kompisar, så försakas ju det på något sätt. Det är ju så det blir tyvärr. Man vinner dock mycket annat och det väger liksom upp mycket. Vi i vår familj hade ju liksom inget val, vi var tvungna att testa, men vi har drabbats av bacillen, så vi hade inte haft något val ändå liksom!

Teneriffabacillen kan drabba alla

Den slår till på vem som helst när som helt. Vi hade ju inte ens kommit ner hit när den slog till på oss. Den drabbar fattig och rik. Det finns både miljonärer och uteliggare här. Inget konstigt med det. Vårens ö har dragning på folk ur alla samhällsklasser. Det finns folk som säger upp sig och säljer hus och hem i Sverige och bara drar ner på vinst och förlust och det finns de som planerar sin flytt eller sin långa vistelse här nere på ön.

Allt är liksom ok här. Oavsett hur du kommer hit och oavsett vem du är. Du får plats här och du är välkommen, mer eller mindre såklart, men nästan alla kan skaffa sig ett liv här, om man bara vill. Det är inte lättare än på andra orter och platser i världen, men det går om du bara vill.

Det som är signifikativt för oss som har drabbats av bacillen är att vi älskar ön. Vi gör nästan allt för att få vara här och det är den som finns i vårt hjärta. Det är skumt. Du kanske inte erkänner att du drabbats, men har du varit här länge och trivs eller vill tillbaka hit så fort du kommit hem dit du bor, så har du nog fått bacillen. Inget konstigt med det. Vi är många som har den!

Jämför flygresor till Spanien och Teneriffa

Jämför flygbiljetter och boka billigaste flygresan till Teneriffa

Jag har börjat att arbeta med en jämföreslsesajt för flygresor som heter flyg.nu. Det känns riktigt roligt och skall bli spännande att se vart vi kan ta den webbplatsen i sökresultaten hos Google. Johan, som äger sajten har gjort ett bra grundarbete och nu skall vi få den att ”flyga i söket” hos farbror Google och få det riktigt bra för dig som besöker flyg.nu!

Flygbiljetter till Teneriffa

Här ser du en sökning efter flygbiljetter från Stockholm till Teneriffa, TFS.

Flyg.nu skapas för att ge överblick över alla flygbiljetter på ett ställe

Vi skapar denna sajt för att samla alla flygbiljetter på samma ställe och samtidigt ge dig som besökare på sajten bra och värdefull information om resmålet innan du gör din bokning. Vi har kavlat upp ärmarna och satt igång med arbetet med buller och bång!

Jag har redan satt igång med att skapa innehåll på sajten och bygga upp den med ny information, bilder, videos och annat där det behövs och även sökmotoroptimera de delar som behöver lite extra uppmärksamhet för att verkligen få fäste på Google, men även vara informativt och bra för besökaren.

Det är ett noggrant arbete att verkligen ge dig som besökare rätt och värdefull information och samtidigt göda Google med vad sökmotorn uppfattar som bra och värdefull information, så att sajten rankar högt i sökresultaten och får mycket trafik via de olika sökorden som vi skall arbeta med.

Hög konkurrens inom flygresor och flygbiljetter

I Sverige är det sjukt hög konkurrens inom flygresor och flygbiljetter på nätet. Det behövs mycket innehåll, bra struktur, många starka länkar och ett tänk vad gäller sökmotoroptimering, som inte alla har. Vi ska arbeta med tålamod och intensitet i alla elementen för att det skall lyckas.

Det finns många ”bakdörrar” inom flygresor och flygbiljetter på Google och vi skall även satsa på dessa sökordskombinationer på sikt. Gå högt och spetsigt, men även brett och skapa trafik via ”long tail”. Long tail sökorden ger mycket trafik om man lyckas få till sin sajt på det sätt att den fångar många olika sökord och sökordskombinationer på ett bra sätt.

Alla flygbiljetter samlade på ett ställe

Skall man arbeta med long tail, så behövs det mycket innehåll och att man skapar innehåll som attraherar lite bredd och sökord, som folk vanligtvis inte skriver in i sökrutan hos Google så ofta. Svansen som Long tail kallas, kan verkligen skapa mycket trafik och det är oftast den som står för mest trafik hos en sajt över tiden.

Flyg.nu passar mig bra vad gäller resor och spännande platser

Jag gillar ju att skriva om resor och härliga platser. Inte bara Los Cristianos och Teneriffa utan även andra orter och platser på jorden, så detta uppdrag passar mig extra bra tycker jag själv. Jag har haft enkelt att komma igång med skapandet av innehåll till flyg.nu pga att jag redan gillar att skriva om ämnet. Det går ju så mycket enklare då. Det känns verkligen riktigt roligt att få detta uppdrag!

Jag skrev ju en artikel tidigare här inne på sajten om ” Vad skall du leva av då på Teneriffa?”. Jag fick ju en massa frågor innan flytten ner hit om vad jag skulle pyssla med för att få en inkomst och detta är en av de saker jag skall pyssla med. Internet och vården är ju mina arbetsområden  sedan ett par år tillbaka och det skall jag som sagt fortsätta att arbeta med.

Flyg.nu är en jämförelsesajt och ingen resebyrå i vanlig mening

Vi är ingen resebyrå i vanlig mening utan vad flyg.nu gör är att den tar och jämför flygbiljetter och presenterar sedan dessa snyggt och elegant, så att du som besökare skall kunna boka din resa så billigt och smidigt som möjligt hos din reseleverantör.

Du köper inget hos flyg.nu utan allt sköts via den reseleverantör du väljer. Vi förmedlar bara sökningen efter vald flygbiljett och vi försöker att ge dig som besökare på sajten en så bra upplevelse och göra det enkelt att jämföra flygbiljetter från många olika flygbolag.

Flygresor till Teneriffa

Enkelt och lättöverskådligt med rätt information om resmålet så du innan du bokar kan läsa om ditt valda resmål i en informationsruta på vår sajt. Det är delvis där jag kommer lägga min tid och bygga upp innehållet på vår sajt samt skapa en så bra upplevelse inne på sajten som möjligt. Innan du klickar dig vidare och gör ditt köp av flygbiljetter.

Arbeta på distans är ett bra alternativt när du bor utomlands

Att ha förmånen att arbeta på distans via Internet är ju ett grymt bra sätt att lösa sin inkomst och samtidigt ha förmånen att kunna arbeta från vart som helt i världen bara det finns ström och en Internetuppkoppling. Jag tycker själv att det är idealiskt att arbeta på detta sätt.

På detta sätt blir du ju inte heller så platsbunden, som man blir med ett traditionellt arbete. Man kan flytta på sig vart man vill och det låter så skönt. Det är skönt. Man måste bara gilla att använda datorn., så löser det sig.

Jag vill även passa på att prata om hur man med intensitet och tålamod kan få erbjudanden och arbete via tex Twitter, forum, Facebook och via bloggar. Detta uppdrag och andra uppdrag har jag fått via Twitter och forum på Internet.

Jag har ju varit på hugget flera år på webben i olika ämnesområden och speciellt på vissa forum som har med sökmotoroptimering och content att göra. Det har lönat sig på flera sätt. Var aktiv inom ditt eget ämne på Internet. Det ger mycket utöver själva intresset.

Sök flygresor till Teneriffa via vår helt nya sida på flyg.nu. Den är så färsk att den inte ens har fått områdesinformationen utlagd, men du kan självklart söka flygresor till Teneriffa via sökformuläret.

 

Hitta alla flygbiljetter via flyg.nu

Nu skall jag arbeta vidare med olika uppdrag på webben där ett självklart är detta uppdrag för flyg.nu! Ha det bäst tills vi ses och hörs igen!

EDIT: Jag har nu slutat att arbeta med flyg.nu. Jag har ett gäng egna projekt på nätet och dessa har tagit allt mitt fokus. Mycket bra för min egen del. Det är skönt att kunna styra tiden man lägger ner och lyfter sajterna är man sin egen hela vägen liksom. Det är jätteskönt tycker jag.

Jag har numera satt upp min egen sajt för flygresor. Den är fortfarande i sin linda, men jag har tänkt att man skall kunna jämföra flygresor och flygbiljetter på sajten framöver. Vi får se hur detta projekt kommer att gå. Domänen är en ”fuldomän” som i mina ögon inte ser bra ut när man skriver in den i urlfältet. Vi får se som sagt. Det är frestande att försöka få den att synas i flygresornischen.

Vi får se hur den tas emot och hur mycket jag kommer att arbeta med den framöver. Ha det bäst nu och ta hand om dig på bästa sätt!

Kram världen!

Teneriffa vs Sverige – Skillnader

Är det bra eller anus att bo på Teneriffa?

Innan vi flyttade hit till Teneriffa, så undrade vi om det var någon skillnad att bo nere på Teneriffa mot Sverige. Om det verkligen skulle bli bättre för min fru, mig själv och barnen mot att bo i Svedala.

Det var även andra som frågade om det verkligen skulle bli någon skillnad för oss att bo här nere i värmen. De frågade ibland med omtanke i rösten och ibland med en liten smula av förakt i rösten, precis som man kan förvänta sig av svensken och dennes avundsjuka.

Mest populära inlägget på hela resesajten: 

Jag skrev ett inlägg förra veckan som heter ”Vad skall du leva av på Teneriffa?” Där tog jag upp lite av den snorkighet man kan märka när man gör okonventionella saker och befinner sig i Sverige. Det är faktiskt det enskilt mest framgångsrika inlägget på hela denna sajten om Spanien.

Jag tackar för all omtanke i form av mysiga frågor och undringar innan vår avfärd och även nu sedan vi bor här nere. Tack till alla er mysiga människor! 

Teneriffa Los Cristianos

Skillnader med att bo på Teneriffa gentemot Sverige

Är det verkligen någon skillnad kanske du frågar dig. Ja det är det verkligen. Det är verkligen sjukt många skillnader om man skall vara uppriktig och ärlig.

Jag gör en snabb lista här nedan och sedan tar jag fram ett par skillnader lite mer ingående längre ner i detta inlägg.

Skillnader: – Som jag hittills upplevt

 • Klimatet
 • Ljuset
 • Värmen
 • Solen
 • Lugnare tempo, förutom när man kör bil
 • Playan, den är guld värd
 • Havet, så himla mysigt
 • Folket, de ler helt klart mer här nere
 • Billigare mat, öl, vin och annat
 • Maten smakar mer här
 • Frukten, bättre smak på den här
 • Grönsakerna, gudomliga här nere
 • Öppenhet – Folk tar sig tid att prata med okända
 • Södra delarna av Teneriffa har ett kargt landskap
 • Äta ute på restaurang är klart billigare
 • Godisutbudet här är minimalt mot Sverige
 • Härlig stämning

En del saker är bättre i Sverige och en del saker är bättre på Teneriffa. Inget konstigt med det alls egentligen. Helt naturligt, men i detta inlägg skall jag presentera några saker som jag gillar med att bo här nere på en av Kanarieöarna.

Kanarieöarna Teneriffa

Nu kommer ju dessa skillnader presenteras av någon, mig själv, som älskar Teneriffa, men det är så det får bli. Ni som har haft förmånen att vara här en längre tid eller bo här vet vad jag menar och kanske kommer att känna igen er i mina beskrivningar.

Jag älskar även Sverige, men jag kan inte bo där.

Sverige är för ” Up tight”. Det är för mycket politiskt korrekt och för mycket cykelhjälm liksom. Jag vet cykelhjälm är ju skitbra att bära, men man gör det liksom inte ändå. Det känns helt enkelt inte riktigt bra.

Sverige har även förändrats de sista 10 åren. Säg nu inte att du inte märkt det. Det är stor skillnad. Skillnaderna är tyvärr till det sämre. Mycket har blivit sämre i vårt vackra land i norr.

Bor du i Sverige, så känner du förmodligen av det och du vet att allt har förändrats lite grann. Det är inte lika skönt avslappnat klimat, som det var tidigare. Saker och ting fungerar inte lika bra som det gjorde förr. Allt skall gå fortare och alla har fullt upp med allt möjligt och hinner inte med sin egen vardag egentligen.

Ta bara sådana exempel som skola, vård och omsorg. Dessa fundamentala bitar som var stöttepelare i det svenska samhället har ju raserats de sista 10 åren och mycket har verkligen blivit sämre. Unga får för dålig utbildning och de gamla får inte den vård de förtjänar eller ens behöver längre.

Stressen tar kål på dig i Sverige

Många hinner egentligen inte med det som verkligen betyder något. Det där som verkligen betyder något när du blir gammal eller är på väg att lämna den här världen.

Nämligen dig själv, ditt inre, dina intressen, lycka, närhet, kärlek och din närmaste familj. Du själv och dina närmast i form av dina barn och släktingar är ju det som verkligen betyder något om man skall dra allt till sin spets.

Träd Teneriffa

Även hur du mår inombords och hur bra du verkligen har det dagligen spelar ju sjukt stor roll, när du summerar din tid här på jorden. För det är det jag tror man måste göra. Man måste sitta ner och fundera på vad man verkligen vill göra och hur man verkligen vill ha det i sitt liv.

Vill man ha det bättre, så måste man sätta sina planer i verket och ta sig dit man vill. Livet går fort. Inget står stilla i universum. Hur mycket man än vill det ibland. Rör du dig framåt hela tiden, så kommer du att hamna rätt tillslut med tålamod, kraft och lite tur.

Nu åter till de skillnader som finna mellan att bo i Sverige och på Teneriffa

Vädret på Teneriffa

Varje dag i veckan väljer jag vädret här nere på Teneriffa om du jämför med Sverige. Du kan påpeka svensk sommar, skön höstluft och alla vackra färger, men det står sig slätt mot det underbart sköna och jämna klimat vi har här nere på södra Teneriffa.

Det jämna klimatet har en underbar inverkan på din kropp och din själ. Du mår bättre både kroppsligt och inombords. Punkt slut. Inget konstigt med det.

320 soldagar per år och en medeltemperatur över 20 grader ger naturligtvis en underbar tillvaro för den som inte är sjuk, men ännu större skillnad för den som lider av någon reumatisk sjukdom eller annan kroppsligt problem, som kan hämma dig av tex kyla, fukt eller mörker.

Vädret Teneriffa

Då är det bättre här helt klart! Inget snack om det! Tror du mig inte, så kom hit en månad själv och känn skillnaderna. jag som trodde att jag var frisk, kände enorm skillnad efter 4 veckor.

Må bättre i sol och värme

Det är ju inte förrän du mår som du var menad att må, som du känner att du faktiskt mådde dåligt tidigare. Det är svårt att veta hur man mår om man stressar eller inte har något bättre tillstånd att jämföra med.

När du softar ner dig lite här nere på Teneriffa, så kommer du undra vad du höll på med tidigare. Det är sjukt egentligen. Stressen, som du håller på med. Jo, det gör du. Ibland ser man det inte själv och jämför du med Teneriffa, så stressar alla i Sverige. Även mjölkbonden uppe på fjällen har mer eld i baken än oss här nere.

Sol och värme Teneriffa

Vi tar det mer som det kommer och allt får liksom ta mer tid här nere på ön vilket är helt magiskt skönt. När det svenska har rinner ur dig och det Kanariska börjar fastna i kroppen på dig, så känns det lite enklare och lite långsammare, vilket är bra!

Sociala livet är socialt – Inte levt genom tv-apparaten

Här nere så är vi oerhört sociala måste jag säga. Vi stannar upp om vi ser någon vi känner. Även om vi har lite bråttom till något annat, så tar vi oss tid. För mycket tid ibland, så vi blir sena till annat, men ingen kan beskylla oss för att inte ta tillräckligt med tid till vänner vi känner när vi ser dem på gatan, vid skolan eller vid något annan aktivitet.

Ingen lämnar bara sitt barn på skolan och stressar vidare till något annat här nere. Inte på Svenska skolan Teneriffa, som det var när man lämnade barnen på skolan i Sverige, utan folk tar sig tid på ett annat sätt. Oavsett om de är Kanarier eller svenskar. När vi hämtar barnen eller lämnar barnen vid skolan så tar vi oss tid och pratar med de andra föräldrarna. Behöver inte vara långa samtal, men en liten stund.

Vi tar oss tid att prata en stund vid hämtning och lämning på skolan

I Sverige, var det helt annorlunda. Alla har eld i baken och är på väg någonstans. Detta någonstans verkar alltid mer intressant och mer engagerande än nuet och att faktiskt ha tid att mötas med de människor man har runt sig och de föräldrar som tex hämtar eller lämnar sina barn vid samma skolan som en själv.

Alla skall hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt i Sverige. Så är det inte här. Det lugnare tempot är liksom inbyggt i samhället. Allt som har med myndigheter, polis, sjukvård eller annat tar längre tid.

Soluppgång

Det är bara att acceptera och hänga med i det softare tempot här annars tar man kål på sig själv tror jag. Det fina är att man landar efter ett tag, fötterna hamnar mer i sanden om man säger och man börjar att andas samt njuta i ett lugnare tempo oavsett om man är på stranden eller hos polisen för ordna med något papper.

Detta lugnare tempo är ju självklart jätteskönt. Vem vill egentligen stressa runt från aktivitet till aktivitet hela tiden oavsett om du är barn eller vuxen.

Tv får stå tillbaka och vi umgås mer ”hands on” kan man säga

Här nere tillbringar vi inte heller vårt liv framför Tv apparaten utan vi tillbringar vårt liv tillsammans med andra levande personer. Inte personer som vi tittar på någon skärm i någon uppdiktad Tv serie.

I Sverige är man mycket inomhus mesta delen av året. Inget konstigt med det. Det är ju skitkallt ute stora delar av året och Jo, det finns dåligt väder, inte bara dåliga kläder.

Strand Las Americas

320 soldagar om året här nere på Teneriffa

Här nere är man utomhus och träffar folk. Det är varmt mesta delen av året och nu på hösten/vintern är det runt 20-25 grader mest hela tiden. Det blir lite svalare på nätterna, men det är ju ingenting mot hur vädret ä i Sverige. Stor skillnad och 1-0 till Teneriffa om du frågar mig. Sitta inne och glo på Tv serier känns bara som ett substitut för att verkligen leva när de väl har släppt taget om dig.

Fuck it liksom. Vi går nere till Atlanten och spelar fotboll på stranden med 5 andra familjer och umgås på riktigt istället för att kolla på ett nytt avsnitt av Greys Anatomy…vem fan bryr sig liksom..Riktigt liv istället för substitutliv!

Ljuset, solen och värmen

Detta kan inte nämnas tillräckligt många gånger egentligen. Klimatet gör underverk med dig, din kropp, din själ och ditt sinne. Precis som det gör med alla andra här. Vilket gör att det är en hel massa supersköna personer som mår bra här!

Sol Teneriffa

Du hör ju själv hur bra det låter! Färre stressade personer som springer runt och yrrar och fler avslappnande personer som tar dagen mer som den kommer och har det bra samt mår bra.

Låter som en viss skillnad va?

Känner du samma där i Bromma? I Gävle? I Falun? I Borlänge? i Göteborg eller i Malmö?

Nej, jag kunde väl tänka det. Du får själv se till att kunna göra de förändringar som krävs, för jag tror i ärlighetens namn att det behövs göras förändringar för många svenskar.

Kanske är du en av de som verkligen vill göra en förändring i livet. Då sätter du igång nu och kör järnet. Det finns ingen annan väg. Kör hårt! Det finns inget facit, utan du får rocka på bäst du kan!

Köp inga nya kök, nya skåpluckor, ny soffgrupp, nya kuddar, ny klocka, nya gardiner eller annat skit du inte behöver utan satsa på att köpa dig ett bra liv istället fullt med upplevelser och erfarenheter! Om du vill förstås. Vill du inte, så skall du självklart inte göra det.

Vill du inte så är du ju mer på rätt plats för dig och då skall du inte göra någon förändring, men vill du så måste du satsa och köra hårt ett tag, för det tar lite kraft och energi att ta sig dit man vill i livet. Inga latmaskar vinner OS guld, som min kompis brukar säga.

Maten – Det mesta smakar mer och godare här nere

Maten är riktigt god här nere på sina håll. Går du ut kan du hitta massor av bra matställen, lyxkrogar, syltor och allt där emellan inom gångavstånd just här nere i Los Cristianos. Det är ju en liten stad, så man tar sig runt med hjälp av fötterna eller gärna cykel, om jag själv får välja.

Mat Teneriffa

Frukten är färsk och har fått växa fram i solljuset hela tiden tills den skördas. Likaså alla grönsaker. Klart det smakar bättre av det! Inget konstigt alls.

Vi har underbara grönsaker i Sverige också, men säsongen är ju så kort och man hinner precis börja njuta av allt det goda innan vintern kommer och båtlassen går igen med frukt och grönt som fått mogna fram i ett lastutrymme på väg till Sverige. Helt utan solljus.

Fisk och skaldjur är även de gudomligt goda. De tas upp här utanför kusten och det finns mängder av olika sorters fisk här nere. Helt magiskt! Det bara bubblar i vattnet av all fisk här nere på södra Teneriffa faktiskt!

Nej, klart bättre här nere på det viset! För oss i alla fall! 

Detta var några av de skillnader jag upplevt hittills här nere på Teneriffa om man jämför med Sverige.

Vad skall du leva av då på Teneriffa?

Frågan om arbete och pengar var stor innan avflytt till Teneriffa

Innan vi flyttade ner till Los Cristianos här på Teneriffa, så var det många som undrade hur vi skulle försörja oss. Vad jag skulle tjäna mina pengar på. Vilket arbete jag skulle ha och om jag verkligen skulle få något arbete eller tjäna några pengar alls.

Bild Teneriffa

Det är gott här nere på Teneriffa. 

Det var många som undrade ur en nyfiken och undrande synvinkel, sedan var det även de som inte ville att det skulle funka för oss här nere och de frågade ur en avundsjuk och näsvis synvinkel.

Jo, det är lätt att se skillnad och alla har rätt att vara hur de vill, men den svenska avundsjukan kan verkligen förvränga folks huvud och få fram de mindre bra sidorna hos folk.

Se på livet med glada och omtänksamma ögon

Jag säger inte att vi är unika eller fantastiska som har gjort denna flytt hit ner. Vi var mer tvungna att göra den av hälsoskäl och det är lätt att glömma bort. Vi såg ingen annan utväg faktiskt. Det viktiga är dock att vi faktiskt gjorde det. För det krävs en del mod och kraft för att flytta hit helt klart. Fegisar får aldrig kyssa de vackra flickorna och det är samma med Teneriffa. Teneriffa blir helst kysst av de modiga människorna. 😉

Men åter till frågan om vad jag skall leva av här nere på Teneriffa.

Vi har ju gjort en noggrann avvägning om det skulle gå och har inte chansat med denna flytten av oss själva och barnen, som en del trodde. Vi gjorde en kalkyl ekonomiskt, själsligt, sjukdomsmässigt och socialt och sedan satte vi igång.

Jag hade även ett assistentarbete på lut innan flytten gjordes. Inget säkert, men ett ”kanske” om det jobbet var i alla fall halvklart.

Palmer Los Cristianos

Du kan göra samma. Om du känner minsta avundsamhet, så kan jag berätta att du kan själv göra exakt lika. Om du satsar och kör. Det går. Jag lovar. Det är folk med mycket sämre förutsättningar, som har klarat av mycket större saker än en flytt inom EU. Det kan jag lova.

Vill du så kör!

Jo, vi gjorde som sagt en kalkyl av läget och kom fram till att Teneriffa var det bästa alternativet för oss just nu. Det finns svensk skola, som fungera riktigt bra. Det kollade vi upp innan. Det finns chans på arbete om du har rätt utbildning och klimatet är helt magiskt för stressade och sjuka kroppar och själar från Norden.

Valet föll sålunda på Teneriffa och vi har inte ångrat oss en sekund!

Jag har sagt nej till tre jobb sedan jag kom hit

Vi var ju slutkörda när vi kom ner hit och det var fokus på att vila allt som gick den första tiden. Nu har vi ju varit här i 3 månader, idag är det 3 månader exakt faktiskt och vi har alla blivit mer harmoniska och mår mycket bättre kroppsligt och själsligt.

jag har blivit erbjuden arbete inte mindre än tre gånger hittills här i Los Cristianos. Jag säger inte att det är lätt att få jobb här, utan det beror nog mycket på mitt engagemang på Facebook och mina två webbplatser dels om Teneriffa och dels denna enkla, men framgångsrika blogg om vår flytt till Spanien/Teneriffa.

Nu har jag dock sagt ja till arbete

Jag kan ju inte säga nej hur länge som helst, då kanske frågorna slutar att komma och vi kände att nu funkar det att arbeta igen, så jag sade som sagt ja till jobb här nere.

Jag skall arbeta som personlig assistent med start i början av nästa år. Det skall bli riktigt roligt att komma igång med det och jag ser fram emot den närmsta tiden arbetsmässigt. Det skall bli skoj!

För att kunna vara ledig i månader och göra flytten, så har vi ju sålt allt vi äger och har.

Vi har inget kvar av värde i Sverige alls och vi sparade pengar stenhårt under ett par åt för att kunna leva utan inkomst en lite längre period när vi kom ner hit. Det går. Vi har gjort det, så du kan också göra det om du verkligen vill!

Berg Los Cristianos

Jag har som jag nämnt tidigare använt mig av tipsen i artikeln här inne på bloggen, som handlar om spara pengar till resa och flytt utomlands.  Läs den gärna om du inte redan har gjort det. Tipsen där fungerar verkligen. Vi är levande bevis på att det fungerar. Det är inget magiskt. Vi var bara mycket målinriktade och arbetade efter våra mål! Kör så det ryker!

Du behöver bara sluta sitta ner på rumpan och drömma utan skriv ner dina drömmar och sätt upp dem hemma där du ser dem varje dag sedan kör du järnet mot dina mål oavsett vad det kan innebära. Det går om du gasar på!

Så jag skall alltså arbeta från typ nu och det skall bli riktigt kul!

Jag har även ett samarbete vad gäller Internet med en man som bor i Sverige och vi arbetar med ett par webbplatser, som vi tror kan bli riktigt bra i framtiden vad gäller passiv inkomst.

Vi bygger upp dem när vi har tid och lust och sedan får de ligga till sig innan de börjar att ge inkomst. Det finns så mycket du kan göra om du bara klättrar ur din komfortzon och ser dig om i världen efter något spännande och kul att arbeta med. Jag lovar. Gå inte och dra på något arbete som du inte gillar!

Det finns så sjukt många möjligheter bara du öppnar ögonen och kör järnet. Universum gillar speed och beslutsamhet, då hjälper det gärna till. Det funkar för mig och då kan det funka för dig oavsett om du befinner dig i Säffle eller på Kanarieöarna.

Så frågan är nu besvarad om vad jag skall leva av här på Teneriffa

Mestadels av vårdjobb. Precis som jag gjort hemma i Sverige. Inget konstigt med det, utan jag fortsätter egentligen bara här nere med samma som jag arbetat med de sista 4 åren. Jag känner mig otroligt tacksam för det måste jag säga!

Har du någon talang som du kan utnyttja, så kan du förmodligen gör nåt av den även här nere om det finns ett behov. Skall du flytta ner hit, så pushar jag extra hårt för att du skall ha sparat ihop en hög med pengar innan avflytt.

Du kan då slappna av här nere och inte behöva rusa in i det nya livet här nere. Det kommer komma möjligheter så snart du är på plats och visar upp dig här nere eller på någon annan plats på jorden. Du behöver bara visa upp vad du kan tillräckligt länge, så kommer möjligheterna. Det är så det fungerar.

Nu skall jag ut i solen och njuta en stund och verkligen leva här nere på Teneriffa!

Ha det så bra tills vi hörs igen och ta hand om dig!

Detta var lite runt vad jag skall leva av här på Teneriffa

Valuta Spanien – Spanien valuta

Spaniens valuta är Euro

Numera är valutan i Spanien Euro. Många med mig kommer säkert ihåg när Spaniens valuta var Pesetas. Det var billigare i Spanien då av olika orsaker, men att det numera är Euro som valuta här i Spanien är bra tycker jag personligen. Det är enkelt med Euro och man kan använda dessa euros i andra länder än Spanien när man så vill.

Sedlar i Spanien

Valuta 500 Euro sedel

500 Euro sedeln är den sedel som är värd mest av sedlarna i Spanien just nu. 

Det finns just nu 7 stycken olika valörer på sedlarna här i Spanien. De sedlar som finns är i valörerna 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro.

Det finns självklart även mynt och dessa mynt finns i valörer 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euro. 1 euro är 100 cent. Det känns inte mycket med ett 2 euro mynt i fickan, men det är ändå ca 20 svenska kronor beroende på växlingskursen.

Såhär ser Euromynten ut i Spanien

Valuta Spanien

1 euro mynten klirrar bra i fickan.

Växla pengar i Spanien

Du kan absolut ta med dig pengar hit ner till Spanien och växla pengar här på plats. Ser till att du inte blir lurad utan att du får en bra valutakurs. Vi brukar ta ut pengar via en ATM här nere i Spanien och sedan använder vi de pengar vi får ut via automaten. Kolla bara med banken vad det är för växlingskurs när du tar ut pengar via automaten.

Vi brukar alltid ha med oss kontanter vad vi än skall göra. Det är många som fortfarande inte tar kort och hellre vill ha kontanter, så därför brukar vi alltid ta med oss kontanter när vi skall göra något speciellt.

Vi litar heller inte på affärer eller restauranger helt och brukar alltid betala kontant då vi går och på stan för att handla eller äta mat på restaurang. kanske gammalmodigt, men så gör vi.

Ta ut pengar i uttagsautomater

Ta ut pengar Spanien

Uttagsautomater, ATMs finns det gott om i Spanien och på Kanarieöarna. 

Se dock till att du skyddar dina kontanter för väsktjuvar och ficktjuvar. Gå inte runt med för stora belopp på dig i kontanter, utan ta ut lagom med pengar. Det finns ATM, uttagsautomater nästan överallt i Spanien och du använder ditt vanliga bankomatkort med VISA eller någon annan stor aktör vad gäller kort, så får du ut dina pengar direkt.

Det skall inte heller kosta något att ta ut pengar i uttagsautomaten då Spanien också är ett EU land. Som sagt, i de stora städerna och på turistorterna finns det alltid gott om uttagsautomater.

Din bank kan ta en växlingsavgift för uttag utomlands, titta innan avresa med din bank.

Det är även bra för din säkerhet att ta ut pengar i ATM istället för att betala med kort på mindre och kanske lite obskyra affärer.

Hoppas du lärt dig lite om Spaniens valuta

Spaniens flagga – Flaggor Spanien

Spanska flaggan är röd och gul

Spanien har haft sin flagga sedan 1927, men de har haft en variant på sin flagga i form av en örlogsflagga sedan 1785. Det var Spaniens kung Charles III som valde att flaggan skulle vara röd och gul, så att den skulle kunna skiljas ut från de franska, engelska och holländska fartygen när de seglade världen över med guld, silver, kryddor och tyger.

Flagga Spanien

Spaniens flagga med stadsvapen 

Spanska flaggan var en trikolor

1931 infördes republiken och då var den spanska flaggan en trikolor med lila tillagt till det röda och gula, som numera är flaggans färger. Det var alltså tre band med färg under en period. Gult, rött och lila. Lila fäg hämtade man troligtvis från Granadas stadsvapen.

När sedan nationalisterna vann segern 1939 i inbördeskriget, så återinförde man den gamla flaggan med gult och rött enbart. 1978 fastställdes att det röda fältet i flaggan skall vara hälften så brett som de gula fälten och att de officiella institutioner och de militära myndigheterna skall använda flagga med statsvapnet på den spanska flaggan.

Flaggan utan stadsvapen

Spanien Flagga

Spaniens flagga utan stadsvapen får användas civilt. 

När det gäller civil användning av den spanska flaggan kan detta göras utan stadsvapnet på och då använder man en ren spansk flagga med enbart rött och gult.

Spanska flaggan är känd världen över

U21 match Spanien – Sverige på Teneriffa

Idag är det match mellan Spanien – Sverige U21 Em-kval

Det är matchdag idag för de unga kilarna som spelar i U21. De killarna vi träffade igår uppe i Santa Cruz på träningen. Det skall bli riktigt kul att åka upp till arenan och se på matchen senare i eftermiddag. Med våra fotbollsbiljetter i högsta hugg fot vi iväg!

Laddad fotbollssupporter Teneriffa

Laddad supporter på väg in i bussen. 

Vi är en full stor buss med glada svenska supportrar som skall göra allt för att heja fram grabbarna till vinst mot Spanien. Det blir en tuff match och lite längre ner i detta inlägg kommer du att kunna läsa om hur det gick, vad vi gjorde och hur vi upplevde matchdagen.

Som sagt. Här nedanför, så kan du läsa fortsättningen på inlägget, som jag skriver när vi kommer hem ikväll eller imorgon förmiddag.

Nu skall jag förbereda mig och vila mig i form inför matchen.

Edit. Här nedan uppdateras detta inlägg dagen efter matchdag! 

Vi var som du säkert redan har förstått på  U21 match igår mellan Spanien och Sverige här nere på härliga Teneriffa. Det var så himla kul! Sådan energi på arenan och speciellt bland oss svenska supporters som hade tagit oss dit gemensamt med buss från Los Cristianos.

Gemensam bussfärd upp till Santa Cruz

Svenska supportrar Bussen till Santa Cruz

Sammanbitna bussåkare. Spanien kan bli en svår nöt att knäcka.

Vi for upp till matchen med buss som utgick från Tryp hotell här i Los Cristianos. Det var återigen Jimmy Styrlin och Paula Styrlin som hade fixat och ordnat med det mesta som rör dessa två dagar som vi hade med det underbara U21 temat.

Bussfärd Teneriffa

Jimmy fixade mycket under färden med tröjor och allsångshäften med hejarklacksramsor.

Vi tackar återigen er och ger en till rungande applåd! Även Mikael Lindberg hade ett stort finger med i spelet när det kom till att vi fick träffa U21 laget och se på matchen.

Även ett stort tack till dig! Utan er tre hade det inte blivit nåt! Tack!

Det var två riktigt feta och underbart härliga dagar, som vi alltid kommer att minnas! Både stora och små barn var lyriska! Pappan som skriver här inne har ingen röst kvar idag efter allt gapande och alla härliga hejaklacksramsor igår! Vilket drag!

Nu skall jag försöka att samla ihop mig och skriva ett inlägg om denna matchdag och det kommer här: 

Spanien - Sverige fotbollsbiljett

Just ja, Bussen upp till matchen

Vi for återigen iväg med buss upp till arenan. Idag var det flera nya som åkte med oss upp till U21 matchen och vi var faktiskt hela två bussar till bredden fulla med glada och taggade svenska supportrar med sikte på att ta tre poäng mot stornationen Spanien.

Spanien är ju verkligen en riktigt stor fotbollsnation, men Sverige har riktigt bra ungdomar i fotboll numera och det är fantastiskt!

I bussen upp mot stadion fick de nya sina gula härliga tröjor med matchfakta och en cool flagga på. Precis som vi fick dagen innan!

Vi fick även lära oss flera bra hejarklacksramsor av Jimmy och de hade vi verkligen hjälp av när vi kom fram. Allsångshäftet var fyllt med härliga ramsor, som vi skrek ut för fulla muggar på arenan senare på dagen.

Allsångshäfte Sverige U21

Allsångshäfte med hejarklacksramsor

Denna dagen fanns det även dryck av olika starkt slag till förtäring i bussen. Man fick inte dricka läsk eller öl inne på bussen, men det har väl inte stoppat hängivna supportrar förut och det gjorde det inte heller denna gång.

Vi var några som stack ut och trotsade alla förbud och förmaningar och nog finns det en liten huligan i oss alla?? 🙂 Det är vad jag tror i alla fall!

Väl framme vid Stadion i Santa Cruz

Svenska supportrar Spanien Sverige

Pelle fotobombar allt han kan innan matchen!

Ungdomslag fotboll Teneriffa

Fullt med folk på stan i Santa Cruz, som skulle på matchen

När vi kom fram till stadion var det fullt med folk och spanska flaggor nästan överallt runt stadion. Vi tror att det var det spanska fotbollsförbundet som bjudit in en massa unga fotbollsspelare från hela Teneriffa och det var verkligen massa unga entusiastiska personer med flaggor och andra spanska tröjor på sig överallt.

Riktigt kul att se denna härliga uppslutning!

Vi gick in på stadion, gratis skall tilläggas och en en gång tack till den magiska trion som fixat biljetter, tröjor, bussresa och allt annat denna dag!

Vi tilldelades en sektion i ena hörnet och det skulle senare visa sig vara ett bra val för vi såg 1-1 målet, som Sverige gjorde senare på aftonen riktigt bra därifrån.

Delar av den svenska klacken U21

Delar av den svenska hejarklacken innan avspark. 

Matchstart

Nationalsången Teneriffa

Svenska nationalsången vid avspark. 

Matchen startades och det blev ett högt tempo från Spaniens sida direkt. Jag tycker att Sverige var lite bleka och en aning fega i sitt spel till en början i matchen. De ryggade liksom tillbaka lite väl mycket. De har med all rätt respekt för Spanien, men man skall inte vika sig direkt.

Det tog 20 minuter sedan gjorde Spanien 1-0. Jäkla skit! De spelade bra. Inget snack om det, men det är ju inget man vill uppleva som svensk supporter. Stadion exploderade av spanska supporters och det blev riktigt högljutt!

Sverige närmade sig Spanien när vi började närma oss halvtid och höll ett klart bättre spel den sista kvarten på första halvlek.Vi gjorde allt vi kunde från läktaren för att heja på laget!

Halvlek

Glada supportrar Sverige

I halvlek gick vi ner för att köpa godis och dricka och det var fullt med folk i kiosken och på toaletterna. Som sig bör på arenor runt om i världen, så har det alltid för lite snacks och drickor uppladdat för törstiga supportrar och denna gång var inget undantag. Det tog slut på allt! Hahaha fast det är ju kul för de som säljer egentligen.

Innan matchen startade när de andra var uppe vid vår sektion och de spanska supportrarna inte hade kommit in på arenan så sprang jag ensam vid staketet och ropade SUECIA för allt vad jag var värd och de ropade España tillbaka genom gallret. Det var riktigt roligt!

Huliganen inom mig fick äntligen lite bränsle igen och det var så kul!

Fotbollshuligan Teneriffa

Bilden tagen alldeles innan jag började yla och ropa genom gallret 🙂 

Tilläggas kan att det stod fyra kravallpoliser lite senare vid vår trappa när det var halvtid. Kan det ha något att göra med mina egna små rajder tidigare tro?????? Hahahahaha

Andra halvlek

Spanien åkte på en utvisning och efter det så svängde matchen helt klart! Sverige kom in mycket bättre och det blev ett helt annat spel! Riktigt kul att se!

Vi flyttade fram positionerna och i den 60:e matchminuten så kunde vi kvittera till 1-1 och det var så jäkla skönt! Vilket drag på oss i hejarklacken och en stor glädje och förmodad lättnad bland spelare och ledare i det svenska U21 laget!

1-1 målet Spanien Sverige Teneriffa

1-1 målet! Underbart härligt och vi skrek och lyckades vara med på Tv 12 hemma i Sverige

Det var ju perfekt att de gjorde mål på ”vår” sida så att säga, så vi fick se dem på närmare håll när de nätade!!

Vi skrek ut vår glädje och gjorde high fives i parti och minut på vår läktarsektion. Några glåpord och ”skall ni gå hem nu” till spanjorer, som satt nära, gick även ut genom min mun och det kändes helt rätt just då..:)

Matchen var en underbart rolig utflykt

Det var riktigt roligt att vara på stadion denna dag och 1-1 kändes som en seger måste jag säga. Spanien är ju ett riktigt bra lag och har kanske en och annan framtida världsmästare i sin trupp.

Stort av Sverige att få oavgjort denna kväll! Speciellt med detta nya lag, som inte har spelat så mycket ihop än efter att ”det gamla” U21 laget vann EM i somras.

Hejarklacksledare Sverige Spanien

Hejarklacksledare Jimmy 

Heja Sverige på Teneriffa

Svensk supersupporter med sjysst ansiktsmålning. Nellie in action! 

Glada supportrar Sverige

Glada svenska supportrar

Galna supportrar Spanien

Galna spanska supportrar

Spanien - Sverige 1-1

De serverade alkoholfri öl. Vad tusan. jag trodde att alkohol och idrott hörde ihop 🙂 

Jimmy Styrlin Petter Hedman

Suecos locos

Spanien Sverige Fotboll

Svensk fotboll har fått en ny supporter. Ann-Sofie vill åka på nya matcher. 

Planen får inte full pott kan jag säga. Den var som en superettanplan hemma i Svedala. Det gick folk runt och plattade till tovorna i halvtid och ett gäng duvor satt och käkade frön ett par gånger under matchen på ena planhalvan. Riktigt kul att se faktiskt!

Duvorna var kanske det spanska lagets hemliga vapen. Man vet aldrig! I vilket fall så hjälpte det inte!

Sverige fick oavgjort på bortaplan mot Spanien! Underbart!

1-1 slutresultat

Slutresultat 

U21 Laget tackade för gott stöd under matchen!

Vi gapade och hejade fram laget allt vi kunde och det var roligt att de kom fram och tackade när matchen var färdigspelad.

Spelarna tackar hejarklacken på Teneriffa

Spelarna tackar för stödet. Riktigt kul! 

Svenska supportrar på Teneriffa

Glada svenska supportrar på väg hem till Los Cristianos igen

Det var som sagt härligt att vara med denna kväll och vi ser självklart fram emot nya härliga fotbollsresor här nere på Teneriffa och till andra spännande orter.

Kanske till spanska fastlandet.

1-1 mellan U21 Spanien och Sverige på Teneriffa!

Träning med svenska U21 laget på Teneriffa

Idag var det träning inför U21 matchen imorgon mot Spanien

Idag var vi upp till Santa Cruz och tittade på när U21 laget tränade på arenan inför matchen mot Spanien som sker imorgon 13 oktober. Det var riktigt roligt att vara där på arenan!

Här ser du det förra inlägget jag gjorde om matchen mellan Sverige och Spanien här på Teneriffa. 

Vi åkte gemensam buss upp till U21 träningen

U21 Supportrar Sverige

I bussen upp mot träningen med U21 laget i Santa Cruz

Jimmy Styrlin organiserar dessa U21 dagar här på Teneriffa

Jimmy Styrlin U21 träning

Jimmy ordnar med alla gula snygga tröjor som vi skall ha på oss dessa dagar

Jimmy Styrlin har ordnat så att vi kunde åka upp och se på när killarna i U21 laget tränade uppe på CD Tenerifes arena idag inför kvalmatchen imorgon. Det var riktigt roligt och jag måste säga att det var/är riktigt bra ordnat av Jimmy!

Han har ordnat med allt runt matchen, träningen och bussfärden upp dit dessa två dagar för oss som har barn i Svenska skolan Teneriffa. Idag var det som sagt träningen och imorgon är det kvalmatch!

Vi hade kul på vägen upp i bussen med en frågequiz om U21 laget och fick på så sätt veta mer om laget, tabell och tränare. Roligt och lärorikt! Mycket har hänt med laget, som tog EM guld i somras.

Good work Jimmy! Cred till dig! 

Jimmy Styrlin Teneriffa

Jimmy på arenan uppe i Santa Cruz på Teneriffa.

Jag återkommer självklart med ett inlägg om själva matchen också dagen efter matchdag!

Paula Styrlin ger Tv intervju

Paula Styrlin blir intervjuad av spansk Tv om varför vi är på arenan, vilka vi är och vad hon tror om morgondagens match mot Spanien. Hon tror självklart att vi vinner stort 🙂

Paula Styrlin intervju

U21 tröjor med matchdatum

De som ville kunde köpa tröjor och vi var många som köpte dessa speciellt framtagna t-shirts med flagga och matchdatum på. Naturligtvis gula till färgen och de skall vi ha på oss imorgon också under matchdagen!

U21 supporter Sverige

Barnen i sina gula snygga Sverige tröjor.

Vi skall göra allt vi kan för att lyfta fram U21 laget till vinst mot Spanien! Kanske hjälper de gula coola tröjorna oss på vägen mot vinst! Vi hoppas det! De skapar en bra gemenskap och visar på ett fint sätt att vi verkligen håller på Sverige.

Teneriffaskolan Spanien

Kul att träffa U21 spelarna

Idag träffade vi spelarna och alla som ville fick skaka hand samt fick autografer av killarna. Det var barnen och jag, som jagade autografer hårdast. I was a kid in a candystore!

Håkan Eriksson U21 Sverige

Håkan Eriksson. Förbundskapten U21 Sverige och jag. 

Riktigt kul! Hoppas det går bra imorgon och att vi spelar ut och vinner mot Spanien.

Barnen stod på kö för att få träffa spelarna och få sina autografer

När träningen var slut fick vi alltså chansen att träffa spelarna och ledarna för U21 laget och det var en fin stund med mycket autografskrivande och handslag. Kul för barnen! De samlade verkligen på alla fina autografer.

Autografjägare U21 Sverige

Barnen fick autografer och poserade med spelarna. 

Det är mellan 35-40 barn just nu som går på svenska skolan Teneriffa och nästan alla av barnen var med idag. Lägg till oss föräldrar och då får du summan av att vi var en stor och farlig hejarklack idag och absolut imorgon på matchdagen! 🙂

Autografskrivande U21 Sverige Spanien

Spelare och ledare för U21 tog sig verkligen tid att skriva autografer till barnen. 

Vi skall skrika, heja och mana på spelarna så gott vi kan!

U21 träning på Teneriffa

Lätt träning idag inför matchen imorgon. 

U21 träning 2015 Spanien

Casper vill vara nära träningen. 

U21 träning Spanien

Spelarna samlar ihop sig efter träning och autografskrivande.

U21 Sverige Spanien

Nu tar vi Spanien imorgon! 

Nu skall vi förbereda oss för match imorgon och ladda med kolhydrater och protein för att vara i så god form som möjligt!

Idag träning med U21 laget på Teneriffa.

Imorgon EM kvalmatch mot Spanien!