Tonfisksallad på spanskt vis

Recept på Tonfisksallad på spanskt vis

Detta är en komplett rätt som innehåller både fisk och potatis. Man kan servera den både på
tapasbordet eller som ensamrätt tillsammans med en krispig god sallad.

Detta spanska recept räcker till 4 personer.

Du behöver:

350 g potatis
1 hårdkokt skalat ägg
3 msk olja
1-2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
115 g tonfisk på burk, avrunnen
2 finhackade schalottenlökar
1 tärnad tomat
2 msk hackad persilja

Gör så här:

Först kokar du potatisen.

Under tiden blandar du ihop olja och vinäger till dressingen och kryddar med salt och peppar.

När potatisen har svalnat så skär du den i skivor.

Ägget skär du också ner i skivor.

Nu blandar du försiktigt ihop alla ingredienser.

Till sist häller du över dressingen och täcker över med folie.

Låt stå kallt 1-2 timmar före servering.

Testa detta recept på Tonfisksallad på spanskt vis