Spara pengar till resa och flytt utomlands – Tips

Hur sparar man pengar till sin resa eller flytt?

Skall du ut och resa behöver du pengar. Jag önskar egentligen att det inte behövdes pengar alls i samhället, men i vårt nuvarande ekonomiska system behövs det och när du skall resa måste du ha pengar. Helst mycket pengar, så du får viss frihet. En del vill tjäna pengar hemifrån.

Spara pengar till resa utomlands

Här får du bra tips på hur du gör!

Det finns många sätt som du kan använda dig av för att börja spara pengar eller spara mer pengar till din resa eller din flytt utomlands.

Jag tänkte ge några av mina bästa tips här nedan: 

 

 – Betala dig själv först.

Detta är det absolut bästa tips jag någonsin har hört vad gäller att spara pengar. Du sätter upp dig själv som en betalningsmottagare. Precis som dina räkningar och så betalar du dig själv först. Innan räkningarna. Innan inköpen. Innan matpengarna. Innan avbetalningarna.

Du betyder mest i ditt liv. Se då till att du gör det även vad gäller dina pengar. Detta tips har gjort att vi som familj med små inkomster har rest en månad nyligen till Teneriffa och att vi nu snart kommer kunna flytta till Los Cristianos för vi har en buffert sparade. Annars hade vi förmodligen inte vågat ta steget.

Spara pengar till utlandet

– Skapa ett speciellt sparkonto till dig själv

Sätt upp ett speciellt sparkonto där du avsätter pengarna du sparar åt dig själv varje månad. Vi har satt upp ett sådant konto för åtta år sedan och vi har sparat pengar varje månad. Betalat oss själva först och sedan sett till att det finns tillräckligt med pengar till räkningar etc.

Numera har vi skapat ett till konto, som vi använder för att spara pengar till något specifikt.

Om vi tex skall resa till Teneriffa, så sparar vi pengar på detta specifika sparkonto och har fortfarande kvar det vanliga sparkontot för de vanliga betalningarna till oss själva. Där vi som vanligt betalar oss själva först.

Du kommer bli förvånad över hur snabbt det växer på ditt sparkonto. På ett år har du garanterat sparat ihop mer än du trodde var möjligt om du bara använder det första rådet att betala dig själv först.

Betala dig sjalv forst

 – För över alla pengar till ditt sparkonto

När du betalat dig själv och betalat de räkningar du har bestämt dig för månadens matbudget för du över alla pengar till ditt sparkonto. Alla pengar. Du för sedan tillbaka pengar till ditt lönekonto när du skall göra inköp.

Detta försvårar mentalt för dig att göra spontana inköp och du kommer på detta sätt att spara mer pengar varje månad. Ha bank i mobilen med två eller fler konton, så du kan göra snabba överföringar när du skall till att handla saker du verkligen behöver.

Du kommer shoppa mindre och absolut köpa färre onödiga saker när du använder dig av detta sätt, då det är trist att ta pengar från ditt sparkonto.

Alla pengar pa ett konto

– Sätt upp specifika mål i livet och spara till dessa mål

Livet går snabbare framåt mot det du vill uppleva om du sätter upp specifika mål. Vill du tex resa till Spanien, så behöver du sätta upp det som ett mål för att det skall bli av inom en överskådlig tid.

Det händer inget om du inte sätter upp ett mål. Då blir allt bara en massa drömmar. Drömmar är väldigt bra att ha. Tro inget annat, men skall saker och ting bli av inom en överskådlig framtid, så behöver du sätta upp överskådliga samt genomförbara mål.

Vill du spara 3000 kronor per månad, så sätt upp det som ett mål och börja att arbeta mot det målet. Jag lovar att det kommer att gå, bara du sätter igång.

Mål är magiska på det sättet. När du skriver ner dem och sätter upp dem hemma, så att du ser dem dagligen, så kommer du att börja gå i den riktigt som målet visar.

När du sätter upp mål, så ta i lite extra, så du blir inspirerad. Du måste bli inspirerad. Annars kommer du inte att genomföra det.

Respekt for pengar

– Behandla dig och dina pengar med respekt

Du behöver ha en god attityd till pengar om du skall kunna spara några av dem. Har du en osund relation till dina pengar, så kommer du att slösa bort dem på saker du inte vill.

Se dina pengar som dina och var aktsam med dem. Spendera dem inte till höger och vänster utan se till att betala dig själv först samt var aktsam med de övriga pengarna.

 • Avstå billiga och snabba ”nöjeskickar” och spara till dina mål istället.
 • Du kommer bli en mer avslappnad person när du har lite mer pengar på kontot.

Jag lovar. Det har hänt mig och min familj.

Sparar du ihop en större summa, så får du även mer frihet i livet. Du kan välja lite mer själv hur du vill leva om du har typ en halv årslön på banken. Det ger lite kraft till dig och du kan göra mer som du själv vill och behöver inte jaga lika hårt efter nästa löneutbetalning.

Du kommer bli mer avslappnad genom att ha en del pengar på ditt sparkonto. 

Det finns en mängd andra bra sätt att spara pengar, men detta är några av mina bästa tips för hur vi har fått ihop en sparbuffert utan att det egentligen skall gå med tanke på våra låga inkomster.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger för notiser om nya inlägg samt resetips till Spanien.

Spara pengar om du skall ut och resa eller flytta utomlands

7 tankar kring ”Spara pengar till resa och flytt utomlands – Tips

 1. MiaS

  Tack för väldigt bra tips om sparande. Skall börja agera enligt dina råd.
  Jag tillhör den skara som ”lite längre fram” skulle vilja tillbringa vintrarna utomlands.

  Har nyligen gått i pension. Min pension är rätt så låg.

  De sista 2-3 åren innan jag gick i pension, har jag sett över mina fasta kostnader och övriga utgifter.

  Ändrat till en billigare elleverantör där jag låst och haft ett fast pris över vintern och rörligt pris under
  Den här vintern är ju dock extremt varm, med lägre elpriser över lag, men de vintrar det är kallt och
  elpriserna går upp är det bra med ett fast elpris vintertid.

  Så har jag tagit bort min fasta telefon och har nu bara mobiltelefon med kontantkort då jag inte ringer så mycket. En gammal extra mobil jag har kvar, används enbart för att ringa föräldrarna, där har jag Telia kontantkort. Då mina föräldrar har Telia fast telefon har jag ordnat med Telia så att föräldrarnas nummer är inlagt som ”Favoritnummer”. De har gjort motsvarande från sin fasta telefon för att ringa till mig, satt upp mitt nr som deras favoritnummer. Det tjänar vi på med den betalningsmodell vi har.

  Annars har jag leverantören 3 på min ordinarie mobil, de har en prisnivå på kontantkortsbetalning som passar min budget. Jag har ingen internetuppoppling från min mobil. Behöver det ej. Som sagt, då jag inte ringer så mycket är jag inte i behov av ett fast månadsabonnemang.

  Även mitt bredbandsabonnemang har jag sagt upp. I stället använder jag mig av ”mobilt bredband” med kontantkortsbetalning. Kan då ha internet kontantbetalning för 1, 7 eller 30 dagar åt gången.

  Kontantkortsbetalning på mobil och bredband, gör att jag i framtiden när jag förhoppningsvis vistas utomlands några månader varje vinter, inte har några fasta månadskostnader för vare sig mobiltelefon eller bredband.

  Kläder och skor. Handlar väldigt lite av detta. Om jag behöver köpa något klädesplagg, går jag först och tittar i second hand butiker. Där har jag gjort väldigt bra fynd.
  Jag försöker använda mina kläder jag har så länge som möjligt. Får ibland klädesplagg av en väninna och av familj/släkt och ger bort det jag själv ej längre behöver/vill ha kvar. Återanvändning är bra för både mig och för miljön.

  Matkostnader.
  Sedan många år äter jag inte kött och dricker ej mjölk. Äter dock fisk och skaldjur.
  Äter frukt och grönsaker. Även råris och olika typer av bönor och andra baljväxter som är billig mat. Droppar på Hot Pepper sauce för att ge det lite extra sting. Väljer fullkornsprodukter framför icke fullkornsprodukter.

  Försöker dra ner på mina matkostnader samtidigt som jag ser till att få i mig näringsrik kost.
  Jämför priser i affärerna, handlar när det är extrapriser.

  Om jag mellan varven längtar efter något speciellt eller kanske något totalt onyttigt, så unnar jag mig det.

  Ja, så lever jag för att få det att gå runt och förhoppningsvis få en slant över varje månad.
  Och framför allt, inte ha högre fasta kostnader i Sverige än nödvändigt om jag längre fram skall vistas utomlands vintertid.

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Vad roligt att du gillade inlägget om pengar och sparande.
   Du verkar ha en sund syn vad gäller dig och dina pengar.

   Arbetar du efter dina målsättningar samt kanske adderar nåt av det som finns i inlägget, så kommer du att se pengarna växa snabbare än du tror e möjligt.

   Ha det bäst och tack för att du tar dig tiden att läsa samt kommentera här inne på bloggen.

   Det kommer även att komma ett mer handfast inlägg om sparande när du är ute och reser.
   Hur du kan leva billigt även då.

   Petter

 2. Pingback: Mitt reseprojekt - Enkel resesajt - enkel SEO

 3. Pingback: Nu bor vi hos svärmor och svärfar innan flytt till Spanien

 4. Pingback: Nu är jag ledig i 6 dagar!

 5. Pingback: Vad skall du leva av då på Teneriffa?

 6. Pingback: Snart flyger jag till Sverige och Falun - Resa till Spanien

Kommentarer inaktiverade.