Spara pengar till resa och flytt utomlands – Tips

Hur sparar man pengar till sin resa eller flytt?

Skall du ut och resa behöver du pengar. Jag önskar egentligen att det inte behövdes pengar alls i samhället, men i vårt nuvarande ekonomiska system behövs det och när du skall resa måste du ha pengar. Helst mycket pengar, så du får viss frihet. En del vill tjäna pengar hemifrån.

Spara pengar till resa utomlands

Här får du bra tips på hur du gör!

Det finns många sätt som du kan använda dig av för att börja spara pengar eller spara mer pengar till din resa eller din flytt utomlands.

Jag tänkte ge några av mina bästa tips här nedan: 

 

 – Betala dig själv först.

Detta är det absolut bästa tips jag någonsin har hört vad gäller att spara pengar. Du sätter upp dig själv som en betalningsmottagare. Precis som dina räkningar och så betalar du dig själv först. Innan räkningarna. Innan inköpen. Innan matpengarna. Innan avbetalningarna.

Du betyder mest i ditt liv. Se då till att du gör det även vad gäller dina pengar. Detta tips har gjort att vi som familj med små inkomster har rest en månad nyligen till Teneriffa och att vi nu snart kommer kunna flytta till Los Cristianos för vi har en buffert sparade. Annars hade vi förmodligen inte vågat ta steget.

Spara pengar till utlandet

– Skapa ett speciellt sparkonto till dig själv

Sätt upp ett speciellt sparkonto där du avsätter pengarna du sparar åt dig själv varje månad. Vi har satt upp ett sådant konto för åtta år sedan och vi har sparat pengar varje månad. Betalat oss själva först och sedan sett till att det finns tillräckligt med pengar till räkningar etc.

Numera har vi skapat ett till konto, som vi använder för att spara pengar till något specifikt.

Om vi tex skall resa till Teneriffa, så sparar vi pengar på detta specifika sparkonto och har fortfarande kvar det vanliga sparkontot för de vanliga betalningarna till oss själva. Där vi som vanligt betalar oss själva först.

Du kommer bli förvånad över hur snabbt det växer på ditt sparkonto. På ett år har du garanterat sparat ihop mer än du trodde var möjligt om du bara använder det första rådet att betala dig själv först.

Betala dig sjalv forst

 – För över alla pengar till ditt sparkonto

När du betalat dig själv och betalat de räkningar du har bestämt dig för månadens matbudget för du över alla pengar till ditt sparkonto. Alla pengar. Du för sedan tillbaka pengar till ditt lönekonto när du skall göra inköp.

Detta försvårar mentalt för dig att göra spontana inköp och du kommer på detta sätt att spara mer pengar varje månad. Ha bank i mobilen med två eller fler konton, så du kan göra snabba överföringar när du skall till att handla saker du verkligen behöver.

Du kommer shoppa mindre och absolut köpa färre onödiga saker när du använder dig av detta sätt, då det är trist att ta pengar från ditt sparkonto.

Alla pengar pa ett konto

– Sätt upp specifika mål i livet och spara till dessa mål

Livet går snabbare framåt mot det du vill uppleva om du sätter upp specifika mål. Vill du tex resa till Spanien, så behöver du sätta upp det som ett mål för att det skall bli av inom en överskådlig tid.

Det händer inget om du inte sätter upp ett mål. Då blir allt bara en massa drömmar. Drömmar är väldigt bra att ha. Tro inget annat, men skall saker och ting bli av inom en överskådlig framtid, så behöver du sätta upp överskådliga samt genomförbara mål.

Vill du spara 3000 kronor per månad, så sätt upp det som ett mål och börja att arbeta mot det målet. Jag lovar att det kommer att gå, bara du sätter igång.

Mål är magiska på det sättet. När du skriver ner dem och sätter upp dem hemma, så att du ser dem dagligen, så kommer du att börja gå i den riktigt som målet visar.

När du sätter upp mål, så ta i lite extra, så du blir inspirerad. Du måste bli inspirerad. Annars kommer du inte att genomföra det.

Respekt for pengar

– Behandla dig och dina pengar med respekt

Du behöver ha en god attityd till pengar om du skall kunna spara några av dem. Har du en osund relation till dina pengar, så kommer du att slösa bort dem på saker du inte vill.

Se dina pengar som dina och var aktsam med dem. Spendera dem inte till höger och vänster utan se till att betala dig själv först samt var aktsam med de övriga pengarna.

  • Avstå billiga och snabba ”nöjeskickar” och spara till dina mål istället.
  • Du kommer bli en mer avslappnad person när du har lite mer pengar på kontot.

Jag lovar. Det har hänt mig och min familj.

Sparar du ihop en större summa, så får du även mer frihet i livet. Du kan välja lite mer själv hur du vill leva om du har typ en halv årslön på banken. Det ger lite kraft till dig och du kan göra mer som du själv vill och behöver inte jaga lika hårt efter nästa löneutbetalning.

Du kommer bli mer avslappnad genom att ha en del pengar på ditt sparkonto. 

Det finns en mängd andra bra sätt att spara pengar, men detta är några av mina bästa tips för hur vi har fått ihop en sparbuffert utan att det egentligen skall gå med tanke på våra låga inkomster.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger för notiser om nya inlägg samt resetips till Spanien.

Spara pengar om du skall ut och resa eller flytta utomlands