Billiga resor till Barcelona finns det gott om

Letar du efter en weekend med sol, bad och ett myllrande nattliv? Få platser ger mer av varan än Kataloniens huvudstad Barcelona. Att hitta billiga resor till Barcelona är superenkelt nu för tiden.

Lediga flygstolar

Med minimal research hittar du en uppsjö lediga flygstolar eller paketerbjudanden till bra pris. Det brukar gå bra att bara ta ett flyg och hoppas på att man hittar ett trevligt hotell när man kommer fram, men vill du vara på den säkra sidan – speciellt under sommartid – gör du klokast i att boka både flyg och hotell direkt.

Barcelona

Ospecificerade flygbiljetter

Många gånger är biljetten ospecificerad, vilket innebär att resenären tilldelas ett hotell utan att på förhand veta vilket. Men tvärtemot vad man kan tro, är dessa hotell oftast kanonbra och brukar ligga perfekt till för både uteliv och strandhäng. Billiga resor till Barcelona behöver alltså inte betyda låg standard.

Några platser du inte får missa

Billiga resor till Barcelona innebär att du får mer pengar över för att se staden. Och här finns det saker att se. Många förknippar Barcelona med fotboll i världsklass och för fansen finns det bland annat guidade rundturer på fotbollsstadion Camp Nou, där alla storstjärnorna finns förevigade i FC Barcelonamuseet. Men sport är långtifrån allt denna mångfacetterade stad har att erbjuda.

Här följer några typiska Barcatips du bara inte får missa:

Turistbussen är det bästa och enklaste sättet att få en överblick av Barcelona. Du kan hoppa av och på när du vill och smidigt ta dig runt till de många sevärdheterna. Bussen kommer garanterat ta dig till Barri Gòtic, den äldre delen av staden. Här vimlar det av turister och försäljare, så det gäller att hålla hårt i plånboken.

Här finns allt

Picassomuseet är ett måste. Problemet är att alla andra också tycker det. Ska du se Picassos tavlor bör du ta dig dit tidigt på morgonen, innan köerna börjar ringla sig.

MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) är stadens museum för modern konst. Här kan du både ta del av ny, häftig konst och delta i diskussioner och kulturdebatter.

Barcelonas jazzfestival går av stapeln varje höst och bjuder på fantastisk jazz från både stora stjärnor och oupptäckta talanger. Om du är i staden när alla sommarturister redan åkt hem, bör du absolut ta del av några konserter.

Barcelona vore inte Barcelona utan sina många barer. Här finns hundratals bra barer att välja mellan – från hippa, trånga kändisbarer till familjära vattenhål där man bara kan ta det lugnt. Bambú Lounge, dit unga hippa människor vallfärdar, är en av de mest kända barerna där man kan fortsätta festa in på småtimmarna.

Katalansk bar

Men om du verkligen vill få en fläkt av det ”riktiga” Barcelona bör du besöka en typisk katalansk bar, där du också kan njuta av utsökt, lokal mat.

Åk till Gràcia om du vill shoppa. Här finns såväl större kedjor som små designerbutiker på smågatorna. Här hittar du även många små torg och uteserveringar som har öppet året om.

Expedia billiga resor till Barcelona är alltid en bra idé, eftersom stadens utbud aldrig sinar. Ingen resa hit behöver vara den andra lik. Barcelona är ett måste i Spanien tycker jag!