Malaga Tips – Guide till Malaga

Tips Malaga – Huvudstad på Costa del Sol

Malaga brukar kallas huvudstaden på Costa del Sol och många turister som besöker solkusten missar att åka in till Malagas centrum. Där går man miste om något! För det är verkligen värt att göra en dagsutflykt hit, för att titta på alla sevärdheter som denna stad har att erbjuda. I centrum kan man bara promenera runt och titta, för det finns så mycket att se här.

Malaga Tips

Malaga är värt ett besök

Staden i sig kanske inte är den vackraste utan här är det mera stämningen och kulturen man får uppleva. Här finns allt från katedraler, museer, fästningar, barer, tapasställen, gågator, shopping, sol och bad och mycket mer att se och uppleva.

I Malaga finns det som sagt gott om barer och restauranger och här är det tapas och friterad fisk som gäller, om man vill prova på Malagas kök. Du måste testa fisken!

Spansk mat malaga
Malagas centrum

Centrum i Malaga är riktigt bra och fint! Det är en blandning av det gamla vackra och det moderna snygga. Calle Larios är en gågata mitt i centrum och där kan du spatsera, shoppa, äta och dricka gott!

10 saker att göra i Malaga

  1. Picassomuseet och Picassos föräldrahem
  2. La Alcazaba
  3. Uppleva utsikten på Castillo de Gibralfaro
  4. Se katedralen de Málaga och gå i gamla stan
  5. Fika på Café Central – 100 år gammalt cafe
  6. Vara i hamnområdet Puerto de Málaga
  7. Upplev det nya Centre Pompidou
  8. Äta goda tapas
  9. Botaniska trädgården La Concepión
  10. Njut av med sol och bad

Sevärdheter i Malaga

Casa del artesano

Utanför Malaga ligger Benalmadena och dit kan man göra en utflykt för att besöka stadens torg, där ligger nämligen en konststudio där spanska konstnärliga föremål tillverkas. Här framställs bland annat keramik, tryck och här visas även hur traditionell bokbindning går till.

Mijas Museum

I denna stad som ligger mitt emellan Malaga och Marbella finns ett speciellt museum där det visas hur det gamla spanska bylivet såg ut. Många gånger hålls även uppträdanden och speciella utställningar här, detta museum ligger på torget som heter Plaza de la Libertad.

Picasso Museum Malaga

Picassos museum

Malaga brukar kallas för Picasso staden, eftersom det var just i denna stad som han hade sitt födelsehem. Museet är en sal full med hans mästerverk, för denna konstnär målade inte bara kuber han målade även porträtt, gjorde skulpturer och gravyrer.

Det kostar inte speciellt mycket att besöka detta museum, biljetten in kostar ungefär 70-80 kr och det är billigare för studenter, handikappade, pensionärer, grupper och förstår barn.

Det är öppet alla dagar utom på måndagar och de har inte ens stängt under siestan som många andra ställen brukar. Biljetterna kan du köpa där eller på bankkontoret Unicajas.

Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro är ett slott som byggdes på Yusuf den 1:e´s tid, ungefär på 1300-talet. Slottet har fått sitt namn från arabiskans Ybal som betyder berg och från grakiskans Faruh som betyder fyr. Här finns en utställning som visar hur militärer och kustvakter levt mellan 1487-1925.

Slottet finner du i Malagas huvudstad på El Monte de Gibralfaro. Här är det öppet varje dag och inträdet är gratis.

Plaza de Toros de Ronda

Detta är en tjurfäktnings arena och är i sig ett konstverk, den är en utav den äldsta och vackraste i världen. Invigningen skedde 1785. Man kan förstås besöka denna arena även fast det inte anordnats någon tjurfäktning, det är en väldigt historisk och konstnärlig byggnadsverk.

Tjurfaktning Malaga

Men alltid i början av september anordnas en tjurfäktning som kallas för: Corridas Goyescas. Den utförs precis som den ursprungliga tjurfäktningen gick till, som för tvåhundra år sedan.

Dräkterna som tjurfäktarna/matadorerna har på sig är tillverkade som de såg ut på den tiden och många utav de som sitter i publiken brukar klä sig efter denna epok. Här får du verkligen upptäcka granna vackra färgglada kläder och historisk stämning.

Tjurfäktning

För att få tag på biljetter till en sådan tillställning måste du boka en biljett långt i förväg och många utav de svenska resebyråerna kan hjälpa dig med det.

Bredvid arena finns det ett litet museum där de ställer ut gamla matador dräkter och vapen, otroligt vackert att gå och titta på. Åker du till Malaga i september så är detta något som du inte vill missa!

Vill du resa till Spanien och kanske vill välja en annan fin stor stad, så kanske Barcelona kan falla dig på läppen! Vill du uppleva en riktigt vacker stad, så är som sagt även Malaga ett riktigt bra alternativ! Den har liksom allt. Kultur, sol och bad, gamla anor, ny design, sport, god mat, massa att dricka, pulsen och lugnet i en enda stad.