Det är lite kyligt..vinter på Teneriffa

Det är vinter nu här nere på ön

Vi har haft superduper tur med vädret denna tiden vi varit här nere på ön. Vintern har bjudit på mycket mer sol och värme än på många år och turisterna badar i havet, nej det är för kallt för oss, som varit här länge…ler…Nu är det dock lite kallare och har så varit en tid.

Solen värmer på bra när den är framme och den är så härlig, men kommer du ur solen och in i skuggan, så märks det direkt att temperaturen inte är så hög egentligen. Vi är så tacksamma för det fina vädret som har bjudits oss denna vinter och det har varit riktigt bra för frugan och hennes kropp med den fina värme som har rått.

Vinter på Teneriffa

Vardag på Teneriffa

Vi har en vardag här nu och jag arbetar som personlig assistent och barnen går i skolan precis som vanligt. Det är en vardagslunk på sitt sätt fast lite varmare än vad man är van vid i februari. Ljuset gör att man är piggare här än i Sverige vid denna tiden på året. I alla fall jag.

Jag brukar gå längs havet på väg hem från jobbet och det är så skönt att bara strosa fram i sakta mak. jag stannar ofta och sätter mig på en bänk och insuper vågornas brus en stund innan jag går hem. Får en liten stunds vila i stillheten som råder på flera platser här i Los Cristianos.

Bort mot Guazaberget är det generellt lugnare än inne i staden om man säger så och där kan man slappna av på ett annat sätt vid havet tycker vi. Det är helt klart mindre ljud och folk borta på den sidan av Los Cristianos. Vi över 40 gillar ju lite lugn och ro…haha

Vi var upp till Teide igen

Vi älskar bergen som finns här på ön. På riktigt. Vi älskar dem. Vi har kvar hyrbilen och tog en tur upp i bergen för ett par dagar sedan. Riktigt kul! Det var så mycket snö uppe på Teide och alla var som galna för att få se den, röra den, åka pulka i den och ta bilder tillsammans med den. Snön alltså.

Snö på Teide

Området som är runt Teide är så magnifikt och det är rena rama västernbergen, som man ser där uppe. Så coolt! Nu hade en del av snön töat bort, men det var riktiga vallar vid vägarna när vi närmade oss den sista biten upp mot själva vulkanen och linbanevägen. Det var ett rejält trafikkaos och Guardia civil blev inkallade för att sköta om oss alla glada snökollare.

Snö på Teide

Ledig helg

Nu är det helg och barnen är lediga ett par dagar. Vi längtar tills poolerna här i vårt komplex blir fixade. Ja, vi har väntat länge nu. Det skall bli så kul när de är klara och värmen återkommer, då jäklar skall vi bada som bara den. Vi bodde nere i dem innan de började att göra om dem.

Barnen går nästan hellre till poolen än till havet faktiskt. det är bra mycket enklare att bada i poolen och sedan bara glida upp till lägenheten och mysa på balkongen. Havet är ju underbart på sitt sätt. Vågorna och beachen, men poolen är enklast om man bara vill softa lite och bada av sig så att säga. Blir som sagt guld när de öppnar igen.

Idag skall vi cykla lite på våra cyklar är det tänkt. Det är så gott att glida runt på cykeln. Det är min favoritträning alla kategorier. Enkelt och kul. Man hinner se mer av staden och omgivningen när man trampar runt.

Börja med träning

Jag har börjat att träna flera ggr sedan vi kom hit. Jag är sällan sjuk i Sverige, men har varit förkyld här nere ett par gånger och då har träningen fallit bort tyvärr. Nu skall jag dock ta nya tag är det tänkt med start idag och försöka att komma i lite bättre form. Magen växer tydligen mer här nere. God mat och gott att dricka verkar ta ut sin rätt på magmåttet, men nu skall jag sätta igång igen.

Tränar du själv när du befinner dig här nere på Teneriffa? 

Jag vet flera som gymmar, men jag gillar inte gym längre. Jag gymmade sjukt mycket i ungdomen, men det känns instängt och jag behöver hitta alternativ för att komma i form. Cykling och hemmaträning får det bli framöver.

Nu skall barnen leka med kompisar och jag skall iväg med bilen. Ha det bäst tills vi hörs igen!