Flyg till Teneriffa – Los Cristianos

Vi skall ju ta en flygresa till Teneriffa denna gång

Att ta flyget till Teneriffa ser ut som den bästa lösningen för oss i vår familj, Flyga till Teneriffa blir bäst för oss fast Jag är sugen på att ta bilen ner till Cadiz eller Huelva nästa gång och ta färjan över till Teneriffa, men denna gången blir det dock att flyga till Teneriffa, Los Cristianos.

Flyga till Teneriffa

Flygresa till Teneriffa

Barnen har aldrig flugit förr, så vi vet inte hur de skall reagera. Vår son kan gå i taket för mindre, men jag hoppas att en flygresa skall gå bra även för honom. Vi får doppa nappen i lite whisky.

Skämt och sido, han har inte napp och vi skall inte använda whisky, så ta det lugnt nu alla stirriga småbarnsfamiljer med överbeskyddartendenser 🙂 Denna gången köpte vi flygresor till Teneriffa via Norwegian, men nästa gång skall vi jämföra flygresor på flyg.nu så vi hittar de allra billigaste flygbiljetterna.

Flygresa Teneriffa

Flygresa ner till Teneriffa tar egentligen inte sådär Jättelång tid. Flygresan tar ca 5,5 – 6 timmar. Det kan ju vara en evighet för ett barn, men som sagt. Vi tror att det skall gå bra.

Vi skall flyga med Norwegian denna gången till den södra flygplatsen på Teneriffa, TFS. Den flygplatsen ligger relativt nära Los Cristianos som är vår destination denna gång.

Taxi till Los Cristianos från flygplatsen på södra Teneriffa

Det tar bara ca 15-20 minuter med taxi från flygplatsen till Los Cristianos. Enkel resa att göra med bil. Snabbt och lätt. Det är många som brukar fråga vad det kostar att ta taxi från flygplatsen, TFS in till Los Cristianos och det kostar ca 20-27 Euro beroende på om det är dagtid eller kvällstid du skall åka taxi in till Los Cristianos.

Vi tror inte att det ingår mat i flygresan utan man får köpa till det på planet. Alla flygbolag arbetar ju olika numera och Norweigian som vi skall flyga med arbetar på det sättet att när man skall flyga till Teneriffa, så måste man boka till mat och extra bagage om man vill ha det med sig ner till Teneriffa. De verkar inte ha lagad mat på flygningen med Norwegian, men man köpa mackor och småplock, så vi käkar innan flygresan börjar.

Resfeber för att flyga till Teneriffa

Just nu när jag sitter och skriver detta blogginlägg, så har jag resfeber. Riktig resfeber måste jag säga. Det har varit lugnt med den, men idag satte den igång. Både hos mig och hos frun. Inte resfeber för att flyga ner till Teneriffa utan mer för att vi faktiskt skall flyga dit ner tillsammans med barnen för första gången. Det skall bli så kul att flyga!

Jag dricker ju inte alkohol längre annars hade det förmodligen varit lugnande med en stor whisky. Det brukar ju lugna ner nerverna lite när man skall ut och flyga.

Jag älskar att flyga flygplan

Shit så roligt det skall bli att flyga igen. Att flyga flygplan är bland det bästa jag vet när det kommer till färdmedel. När man taxar ut på startbanan och piloten gör klart för start då pirrar det gott i magen och man vet att snart skall det bli åka av!

När sedan piloten drar på för fullt och man drar iväg med flygplanet längs startbanan och man känner det enorma draget från jetmotorerna, så  är det en skön känsla. Det är så himla mycket kraft från motorerna, så att det känns i hela kroppen.

Så kul det skall bli att flyga till Teneriffa

När man sedan lyfter och faktiskt flyger uppåt med det stora tunga flygplanet fascineras jag alltid av att det faktiskt lyfter, trots att flygplanet väger massvis med ton. Det är ju helt galet att det faktiskt går att göra flygresor. Vilken magi egentligen när man tänker efter.

Imorgon så skall vi som sagt göra den första gemensamma flygresan med hela familjen. Det skall bli underbart att få lyfta iväg 500 mil söderut och få njuta av värme, sol och bad för oss tillsammans. Vi hörs och syns snart igen här inne på resebloggen.

Fyll gärna i din email uppe till höger, så får du uppdateringar och nyhetsbrev direkt i på din email när jag skickar ut det.

Helt gratis såklart!

Edit:

Nu har vi flugit två gånger ner till Teneriffa och nu bor vi här nere. Det är magiskt skönt faktiskt!

Vi skall som sagt försöka att njuta av vår flygresa till Teneriffa