Nu är jag ledig i 6 dagar!

Ledighet = förberedelser för Spanien

Jag har ledig från jobbet i 6 dagar nu och då är det mycket som skall hinnas med. Träffa familjen ligger först på prioriteringslistan och förberedelser för flytt ligger även det högt upp.

Släkten skall även den mötas upp hoppas jag!

 

Tiden flyger iväg oavsett om du har kul eller tråkigt och just nu tycks den gå extra snabbt!

Vi har som du säkert redan vet en massa att ordna, som jag skrivit i tidigare inlägg här på sajten och nu känns det som om det börjar brinna lite i knutarna.

Vi försöker dock ta det lite soft och göra en sak i taget. Ibland fungerar det riktigt bra 🙂

Här i Falun har det varit skitväder ett tag och våren håller på att komma hit, men jag tycker inte den har landat här på riktigt än.

11 grader idag och moln samt lite sådär grått ljus är väl för helsike ingen riktig vår.

Våren kom igen nu. Vi vill att du kommer hit med värme och ljus! 

Det är flera som skriver till via Internet och frågar om tips och råd vad gäller flytt utomlands, så jag skall försöka att sätta ihop en ebok i ämnet som folk kan ladda ner och läsa.

I den skall jag innefatta de olika sakerna som vi har tampats med inför vår egen flytt till Spanien.

 

Ledigt från skolan

Vi blev idag uppringda från Gruvrisskolan där barnen går. Det var rektorn som ringde och beviljade ledighet under ett år för barnen.

Vi har begärt ledigt från skolan här i Sverige under ett år och sedan förlänger man det om man blir kvar där nere.

Vi kommer att få förlänga ledigheten 🙂

Han undrade hur vi skulle finansiera skolgången då den är relativt dyr. Kommunen betalar inte för utlandsskolor längre. Vi sade att det visst är dyrt, men att vi har råd att ha dem i skolan ett tag.

Vi har använt oss av tipsen i denna ”sparapengar – artikel”, som jag skrev för ett halvår sedan, under en längre tid.

Kolla in spartipsen där och sätt igång att skapa dig en egen buffert, om du inte har gjort det redan. Det är över 1200 personer som läst artikeln och det är många som fått hjälp av den i sin strävan att skapa en liten buffert.

Jag har byggt på min guide till Los Cristianos ett tag nu och den rankar just som nummer 2 om du söker på Google efter Los Cristianos.

 

Den är uppskattad och just nu är det ca 1500 personer i månaden som hittar till den guiden om lilla pärlan på södra Teneriffa.

Vi satt och kollade in orter nere på södra Teneriffa som vi vill upptäcka när vi kommer ner och det finns många fina mindre och större pärlor att njuta av på södra delen av ön.

Först skall vi införskaffa cyklar så vi kan ta oss runt utan att behöva ta bussen eller gå överallt.

Vi köper säkerligen en bil inom ett år och då kommer vi att ta längre turer och se mer av hela Teneriffa. Tanken är att se så mycket vi kan och sedan skapa den bästa svenska reseguiden på webben för hela Teneriffa med färsk och fräsch information.

Den guiden blir på en annan domän och sajt. Vilken vet jag inte just nu. Har inhandlat en bra domän för ändamålet.

Jag är inte säker än, vi får se.

Vad jag vet är dock att jag älskar ön och kommer att skriva om den hur som helst. Skriva mycket. Det är ett som är säkert.

Denna sajten du befinner dig på nu får allt vara en mer personlig sajt för vår familj och de andra sidorna får vara mer guidebetonade. Så får det bli!

Se till att du lever det livet du drömmer om oavsett om det innebär att du reser till Spanien eller inte. Att må bra är det väsentliga och hälsan måste komma högt upp på listan när man planerar sitt liv.

jag vet att många inte planerar sitt liv speciellt mycket. de tenderar att planera semestern bättre än sina liv.

Fastna inte i det utan se till att du har ett bra liv. Ett så bra liv det bara går!

Kör hårt och njut tills vi hörs igen!