Los Gigantes med vår hyrbil

Vi tog en tur med hyrbilen till Los Gigantes

Igår tog vi en rejäl åktur här på Teneriffa med vår hyrbil. Det är så himla skönt att ha en bil att kunna åka med när man känner för det även när man är på semester.

Jag rekommenderar alla att hyra bil och sedan se sig om här på Teneriffa, för att få se så mycket som möjligt och få känna lite frihet.

Att vara utomlands på en långsemester utan att hyra bil, ser jag inte som ett alternativ. Bussen duger inte, man behöver ju passa massa med tider och annat, när man skall ta buss.

Hyrbil är det enda som gäller för att verkligen få till friheten när man är flera som skall åka.

Vi åkte som sagt till Los Gigantes här på teneriffa igår. Helt fantastiskt vackert med alla de stora och mäktiga klippväggarna. Vilka majestätiska klippor. Bergen ser verkligen mäktiga och gigantiska. Där de står.

Det har skapats enorma klippväggar och det ser så vackert ut med havet, som slår mot klipporna. Vi stod uppe vid fiket som ligger alldeles vid vägkanten långt uppe på ena berget innan man åker ner mot Los Gigantes.

Så jäkla fett att se vyerna där uppifrån.

Vi åkte upp på TF-1 Autopista mot Los Gigantes och tog sedan av och körde de lite mindre vägarna längs kusten.

Vi har sett många mindre byar och vackra små ställen denna resan med hyrbilen.

Som sagt. Hyr bil när du är på semester, så du får uppleva mer av din semesterort. På Teneriffa är det enormt vackert med alla berg, dalar och raviner.

Landskapet är verkligen bombastiskt och upplevs bäst med bil. Eller motorcykel.

När vi var på väg hemåt till Los Cristianos igen, så körde vi av vägen och parkerade vid några klippor. Vid ett av alla de enormt stora bananplantage som finns på södra Teneriffa.

Det var enorma vågor och flera som surfade där. Både surfingbräda och bodyboards. Så coolt.

Vi har tagit bilder och lägger in de så snart vi har snabbt Internet igen.

När vi skulle köra upp på vägen igen, så körde det om en motorcykel i ca 150 och vi tyckte det var sjukt snabbt på den smala krokiga vägen.

Jag tänkte att sådär snabbt körde inte jag när jag själv hade motorcykel och det kändes farligt snabbt.

När vi kom en bit på vägen så var det en olycka. Det var motorcyklisten som hade kört rätt in i en minibuss, som körde i samma körriktningen som han själv. Han låg alldeles still på vägen och motorcykeln låg bredvid.

Vi stannade och frågade om vi kunde hjälpa till med något, men det var redan en annan chaufför som hade ringt till ambulans.

Det skapades snabbt en lång kö bakom oss med bilar och vi åkte vidare efter att ha sett att han levde och att de inte behövde vår hjälp. Det är självklart spännande att köra snabbt på dessa vackra och kurviga vägar, men även livsfarligt att köra snabbt med motorcykel där.

Han hade tur som överlevde den kraschen och hoppas att han kör lugnare i framtiden. Han kunde absolut ha kört ihjäl sig och även skadat eller dödat en annan bilist eller promenerade person. Han vaknade till liv medan vi stod vid honom och han var omtumlad men ok.

Vi tog illa vid oss av att han kraschade och vi stannade till på en bensinmack och hämtade andan en stund innan vi körde vidare. Jag har ju själv kört motorcykel och höll inte alltid hastighetsbestämmelserna och det kom ikapp mig där vid bensinmacken.

Vi körde hemåt efter ett tag och åkte ner till Playa de las Americas och köpte nya solglasögon till frun och Elin.

Sedan körde vi hyrbilen hem till lägenheten och käkade mat.

Det var även fotboll på schemat igår. Montenegro – Sverige.

Jag frågade runt på Teneriffa forumet på Facebook och fick ett par förslag på vart matchen skulle kunna ses här nere på Teneriffa. Det kom ett par bra alternativ och jag hamnade på en pub som heter Il Pub. Den ligger på en tvärgata till strandpromenaden alldeles bredvid godisaffären.

Janet och ett par andra var där på puben. Hon bor här nere på vintrarna och vi hade trevligt och kollade på matchen på storbildsteve.

Matchen slutade tyvärr 1-1 som du förmodligen redan vet.

Sverige borde allt ha vunnit. De skulle ha hållit ihop det bättre samt haft domaren mer på sin sida. Sverige behövde en seger.

Jag kan absolut rekommendera att du besöker Los Gigantes när du är här nere på Teneriffa.

Det är riktigt vackert där. Hyr bil. Du kommer få se så mycket mer än bara din egen playa.

Har du tur, så kanske du också kan nakenbada, som jag gjorde igår på La Tejita stranden.

Ha det bäst tills vi hörs igen!

Skriv upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger om du inte gjort det redan.

Har du själv varit i Los Gigantes eller någon annan fin ort på Teneriffa?

Se till att du besöker Los Gigantes om du är nere på Teneriffa.