Klimatsmarta resor och miljömärkta hotell Spanien

Miljön i fokus – Tänk på hur du reser

Jag är intresserad av att bevara naturen och skapa en bra miljö. Det fick jag med mig sedan min uppväxt att det var viktigt att tänka på djur och natur samt självklart att man skall bevara miljön för kommande generationer. Det var bland annat därför vi var på stränderna och plockade skräp på Teneriffa när vi bodde där. Vi städade ju stränderna flera gånger på Teneriffa och det kändes riktigt bra.

Hållbara flygresor till Spanien

Man kan ju även arbeta för miljön i sitt resande om man så säger. Det finns saker man själv kan göra för att bevara miljön på sin semester. En av dessa saker är att välja de mest miljövänliga flygresorna. Flygresor med mindre utsläpp. Inte bara till Spanien utan när man reser över hela jorden.

hallbara-flygresor-till-spanien

Gröna flygresor till Spanien

Att ett flygplan skapar utsläpp är ju absolut inget nytt eller konstigt, så jag tycker att man skall välja så ”gröna flygresor” som möjligt och inte bara se till priset på sin flygbiljett utan även ta med hur pass mycket utsläpp som sker vid den flygningen man skall resa med. Det finns flera flygbolag som aktivt arbetar för en hållbar miljö och verkligen arbetar för att det skall bli så lite utsläpp vid flygningarna som möjligt.

Det sägs att flyget står för ca 2% av alla utsläpp per år och att det kommer öka till 3 % vid 2025. Då är det ju viktigt att flygbolagen börjar att använda sig av andra drivmedel med mindre skit i. Det arbetas numera frekvent för att detta skall bli verklighet med nya bränslen.

Miljömärkta hotell i Spanien

Det finns även hotellägare och kedjor som arbetar aktivt för att skapa ett så pass bra miljötänk som möjligt vad gäller hotellvistelser. Det gäller inte bara att man återanvänder handdukarna längre utan man går djupare än så och tänker på miljön från scratch så tidigt som när man bygger hotellen.

Här kan du söka efter hotell i Spanien

Hotell är ju stora byggnader och det skapas en stor mängd med co2 när man bygger dessa stora byggnader. kan man skapa mer miljötänk runt hotellen, så blir de bättre för miljön. Ett miljömärkt hotell behöver mer än bara bra handdukar för att det skall bli miljömärkt.

Vi i Sverige är ju tidiga med vår miljömedvetenhet och ligger många gånger i framkant vad gäller både miljön och miljötänket. Det går ju lite hand i hand. Det finns självklart andra nationer och företag utomlands som är duktiga på detta området och det går numera att boka sin resa med ett miljöfokus. Det sägs finnas ca 9000 miljömärkta hotell runt om i världen.

Vi skall se om vi kan få tag på en lista över de hotell som är miljömärkta i Spanien. Får jag tag på en sådan lista, så lägger jag ut den här på resesajten.

Tips på smart miljötänk

  • Samåk med bilen på semestern
  • Släck lamporna när du inte befinner dig på hotellet
  • Skräpa inte ner i naturen
  • Ta tåget om det finns tåg i närheten där du bor
  • Ät lokal mat, som inte har fraktats över halva jorden
  • Ta med en tygpåse till affären när du handlar
  • Använd inte luftkonditioneringen i onödan när du kör bil. Det drar ca 1 liter mer per 100 km då.

Detta var några av alla de tips och råd som du kan använda för att göra så lite miljöpåverkan när du är på semester.

Klimatsmarta resor och miljömärkta hotell Spanien