Nu bor vi hos svärmor och svärfar innan flytt till Spanien

Vi har flyttat ur lägenheten nu

I veckan flyttade vi ur lägenheten och tog med oss det sista vi äger till svärföräldrarna. Vi är inneboende den sista tiden innan vi flyttar till Teneriffa. Detta för att komma ur lägenheten i tid, hinna träffa släkten ordentligt , men även för att spara pengar den sista tiden innan avfärd.

Bor hos Svärmor

Svärföräldrnas hus

Det fungerar bra att bo här och vi har än så länge hållit oss i skinnet och inte brakat ihop en enda gång. Det är ju lätt att man brusar upp när man är många personer på liten yta annars menar jag. Speciellt om alla har temperament som vulkaner 🙂

Spara pengar har varit något vi verkligen har ägnat oss åt de sista månaderna eller egentligen sedan ett par år tillbaka om vi skall vara helt ärliga. De sista månaderna, eller halvåret, har varit mer intensiva vad gäller sparandet och det har verkligen givit resultat.

Vi har använt oss av tipsen som finns i denna mycket populära post om att spara pengar till resa och flytt utomlands. Jag har tjatat om den posten tidigare vid flera tillfällen  men den har hjälpt oss så mycket och även andra har jag fått höra från flera håll.

Artikeln har inspirerat folk att börja spara pengar för att förverkliga sina drömmar i stort och smått. Det är riktigt kul att kunna dela med oss vad gäller detta och sedan höra att andra är hjälpta av tipsen.

Vi har även sålt av allt vi äger och har och har en mycket liten del av det vi tidigare ägde sparat hos svärmor. Det är ett par saker som vi tycker mycket om och saker vi har ärvt. Allt annat har vi antigen sålt bort, gett bort, skänkt eller slängt.

Allt är väck! Lägenheten är tom!

Det känns verkligen skönt att det har löst sig såpass bra och att vi fått in pengar för de saker vi hade så kära tidigare, men som nu har lämnat oss för att finnas i någon annans hem.

 

Vi har sålt allt vi äger

Det har gått smärtfritt att sälja ägodelarna. Mer smärtfritt än man kan tro innan man sätter igång en sådan här process. För en process är det. Det tar både kraft, tid och engagemang att genomföra en sådan här flytt.

Frugan har sålt mestadels av sakerna på Facebook. Vi har lagt ut dem i olika grupper och folk har nappat på låga priser och att de ar kunnat komma och hämta sakerna när det passat dem.

Det har faktiskt varit helt fantastiskt och jag rekommenderar alla som vill sälja sina saker att göra det på samma sätt som vi gjort. Inga annonskostnader eller frakter har tillkommit.

Folk har hämtat sakerna hemma hos oss och vi har inte åkt någonstans med sakerna.

Jättebra om du frågar mig!

Det ger mycket, men det tar även mycket av kraften man har att göra en sådan här sak.

Det känns inte som något stort eller så, men det tar på kraften att hela tiden vara på väg och någon annanstans, samt att hela tiden förbereda sig och samtidigt få vardagen att fungera.

Allt annat skall ju fungera precis som vanligt ändå, med barnen, jobbet, släkt och vänner. Vissa saker har helt klart fått stå tillbaka en tid, men det går inte att göra detta annars.

Det är ofrånkomligt att det blir så och jag hoppas ingen är sur eller ledsen för det. I så fall är det ändå inget som kan göras ogjort utan det är som det är på gott och ont 🙂

Fullt fokus på flytt är en nödvändighet om det skall gå

Vi har haft fullt fokus på flytt för att det överhuvudtaget skall fungera och vara genomförbart.

Det känns många gånger som om man måste ha superfokus annars går det inte. Utan fokus och tjatande om flytten, så blir det liksom inte av. Inte för vår de i alla fall.

Vi har behövt denna blogg som en ventil för allt, eller rättare sagt, jag Petter, har behövt den som en ventil för att kunna uttrycka mig och att få ner allt på papper eller i detta fallet på skärmen.

FOKUS

 

Den har hjälpt mig att hålla fokus och det är samtidigt riktigt roligt att sätta ord på det man känner och upplever längs vägen. Det är bra för mig själv, men kanske även kan  vara som inspiration för någon annan att våga ta det där steget, som man kanske vill ta, men inte har tagit än.

Har du själv fått inspiration av att läsa här inne på bloggen, så skriv gärna det i kommentaren här nedan. Det är alltid lika kul att höra vad du som läser denna blogg tycker och tänker.

Det ger kraft och energi att skriva vidare och utveckla sajten till att i framtiden kanske bli mer än bara en personlig sajt om vår flytt.

Sajten kanske kan vara en inspirationskälla. Det vore underbart! 

Mycket att göra på kort tid

Nu är det inte långt kvar tills vi skall flyga ner mot Teneriffa. Den andra augusti skall vi åka och det är fortfarande mycket som skall göras och upplevas innan flytten sker.

Vi skall träffa släkt och vänner mer, säga adjö till några och på återseende till andra.  Vi skall på dop till min brors familj, som fått en son som skall döpas några dagar innan vi flyttar.

Riktigt kul att de har fått barn!

Hugo

 Hugo

Arbete skall jag hinna med i några veckor till och vi skall även ner på en semestervecka till västkusten. Det skall bli riktigt kul att träffa min släkt där nere samt njuta av Lysekil och Göteborg. Västkusten är så vacker sommartid.

Jag har sagt upp mig från arbetet på kommunen och slutar 16 juli. Då tar vi semester ett par veckor och njuter av Sverige. Det är även saker att förbereda innan avfärd, men det skall njutas också.

Arbete på Teneriffa

Nej, jag har inget arbete ordnat när vi kommer ner till Los Cristianos, men det löser sig med tiden. VI skall acklimatisera oss först och sedan tar vi lite ledigt innan det blir jobbsökande på schemat.

Jag har kanske redan ett arbete klart, men det börjar i så fall inte förrän i januari 2016. Det skulle vara perfekt. Tills dess skall jag se till att bygga den bästa guiden till Teneriffa, som finns på svenska är det tänkt.

Även denna sajten om vår flytt skall få sig en duvning och uppgraderas till det bättre vad gäller design och annat är det tänkt när jag kommer ner till Teneriffa.

Jag skall även ta åt mig lite arbete vad gäller sökmotoroptimering när jag kommit tillrätta nere i Los Cristianos. SEO är både kul och inkomstbringande om det görs på rätt sätt.

Sätt upp mål och arbeta mot dessa

Specifikt mål

Mätbart mål

Attraktivt mål

Realistiskt mål

Tidsbestämt

Avgränsat

Hoppas du själv genomför de mål och drömmar du bär på. 

Ett av våra mål är vi alla i familjen skall må bra och det gör vi inte i Sverige pga klimatet. Det är därför vi i första hand flyttar, sedan att vi älskar Teneriffa gör ju inte saken svårare.

Det är riktigt bra!

Som sagt. Kör hårt mot dina egna drömmar och mål. Sätt upp små och stora egna mål och arbeta dig mot dessa hela tiden. Det ger resultat och du kommer att kunna genomföra det du vill.

Ge det tid och engagemang!

Vi hörs snart igen och skriv gärna upp dig på nyhetsbrevet här uppe till höger om du inte gjort det tidigare.

Ha det bäst så länge!