Nu har vi hyrt bil månadsvis

Riktigt skönt att ha bil. YES!

Vi har nu hyrt bil månadsvis och det är så himla gött! Hyrbilen har vi tillsammans med en annan familj. Det skall bli kul att ta sig runt på ön och upptäcka mer av Teneriffa. Vi älskar att bara glida omkring och bara titta på nya saker samt uppleva nya miljöer.

Vi gjorde samma sak många gånger i Sverige och nu kan vi göra det här igen.

Glada bilägare

Glada hyrbilsägare

Vi skall beta av några saker på vår Bucketlist över Teneriffa och ni kommer kunna läsa om några av utflykterna här inne på sajten.

Bilen underlättar ju även saker och ting i vardagen. Så skönt att åka och storhandla igen. Här nere köper man ju sitt eget vatten som man dricker och vi handlar alltid de stora åttaliters dunkarna. De väger bly och det är najs att numera lasta bagaget fullt med dessa och slippa dra dem i dramaten eller bära dem för hand.

Bilen ger som du säkert vet en helt annan frihet och det är skönt att ha en!

Som sagt du kommer att kunna följa med på flera åkturer här inne framöver.

Vi har som sagt den ihop med annan familj. De är inga storåkare. Precis som vi. Jag tror inte vi kommer att ha några som helst svårigheter att ha en bil ihop. Det är annorlunda här nere. Vi behöver ingen bil för att hämta barnen, träffa vänner eller för att ta oss i den absoluta närheten. Det är enklare, som så mycket annat.

Det går ju att promenera runt i närområdet här och allt ligger inom gångavstånd. Riktigt skönt. Bilen känns mer som en lösning för att handla och för att kunna ta sig runt på upptäcktsfärder.

Sist vi hyrde bil när vi var här nere i november förra året kostade den nästan lika mycket för en vecka som det gör nu för en månad. Rikard som hade kontakten har gjort ett bra jobb och vi har fått ett bra pris.

Hyrbil Los Cristianos 2015

Rikard efter att premiärturen klarats av. 

Det är självklart en SEAT. Vad skall man annars köra här nere? 🙂 

Vi hade även en Renault Clio på gång och valde mellan SEAT och Renault, men valet var självklart. Bilen vi nu har är en kombi. Clion kändes som en tvålkopp när vi jämförde.

Clion hade heller ingen AC och det är förmodligen den enda saken som vi verkligen ville ha i bilen. Det är grymt skönt när man skall ut på lite längre turer. Det är varmt här nere. Igår var det över 30 grader i skuggan och då är det najs att krypa in i bilen när man skall dra iväg och bara kunna sätta på ACn.

Vi svenskar älskar ju våra kombis och det ÄR praktiskt med större bagageutrymme. STORHANDLING here we come!

Det är ingen CD i bilen, men det gör inget. Vi lyssnar på Kanariska radiostationer och de spelar många gånger riktigt bra musik! Musik man aldrig hört förut och det är en upptäcktsfärd i sig.

Hör man någon bra låt, så är det bara att använda SHAZAMappen på mobilen så då hittar den låten direkt och du kan spela den när du vill. Så jäkla bra app. Har du den inte, så måste du skaffa den. Du behöver aldrig mer memorera en låttitel eller artist. SHAZAMappen hittar musiken.

Tryck bara på knappen i appen och låt appen göra jobbet med att memorera den åt dig!

Nu tillbaka till bilen.

Vi gjorde en liten utflykt med den direkt vi hyrt den och då åkte vi till EL Medano. Mitt älskade El Medano. Det är så himla skönt där. Jag har skrivit om det tidigare och känslan denna gången var lika som första gången jag var där. I LOVE IT!

Stranden vid El Medano

El Medano

El Medano är vackert med sina stränder, surfare och härliga uteserveringar. Jag bor hellre i Los Cristianos, men älskar El Medano. Dit kan man dra med bilen och ha underbara dagar på beachen. Så jäkla najs!

När vi stod på flygplatsen sist och skulle åka hem i november 2014 och såg ut över det röda berget och stränderna som ligger där bredvid El Medano. Då kom det nästan en tår. Jag hade svårt att hålla mig från att inte gråta rätt upp och ner när vi skulle borda planet.

Teneriffa 2014

Precis innan vi bordade planet i november 2014

Solen sken. Havet glänste. Berget avtecknade sig i det härliga gula ljuset och jag visste att vi skulle hem till mörker och kyla. Då var det inte kul. Då var det nära till att storgråta mitt bland alla passagerare som stod runt mig. Men, jag är svensk och man vill ju inte tappa ansiktet helt, så jag höll mig och grät hemma i duschen i Falun istället 😉

Öppenhet här inne på bloggen

Nu öppnar jag mig lite väl här kanske, men det är en av mina strategier här med denna bloggen. Att kunna vara öppen och ärlig med hur det känns. Det är en styrka tycker jag och något som jag är stolt över och verkligen kommer att fortsätta med.

Att faktiskt blotta sig lite och så härligt att kunna vara personlig genom texten. Det är vad jag själv gillar och denna resesajt är ju tänkt att vara mer personlig än de vanliga stolpande reseguiderna. Där man rabblar upp en massa fakta.

Fakta kommer du få här också, men med en personlig touch.

Just den personliga touchen fick jag feedback på i fredags faktiskt. Två helt skilda tillfällen och två helt skilda personer som gav feedback på den förra bloggposten. Den ena var odelat positiv och den andra snäste av med att jag var nästan utlämnande.

Det är bra med feedback och riktigt kul att folk vill läsa tycker jag! I LOVE IT! 

Jag tackar er båda två för att ni pratade med mig om detta. Gillar man det så är det toppen och gillar man inte, så är det ju bara att gå vidare med sitt eget liv och inte bry sig liksom.

Det är precis som med allt annat. Gillar man något, så gör man det. Gillar man det inte, så gör man det inte. Punkt slut om man säger så.

Tack till er båda två!

Just ja, det var bilen vi pratade om. Idag är det den andra familjen som har den och vi tänkte gå ner till en av kinaaffärerna och köpa oss fyra stycken sådana där plockare, som man kan använda för att plocka upp skräp med. Vi tänkte göra börja med ett städprojekt på en av stränderna här nere i stan.

Det blåser upp skräp från havet och folk har inte förstått vad sopkorgarna är till för än. Så, vi har som projekt med barnen att plocka skräp på stenstranden här nere. Det känns bra att göra en insats för miljön och samtidigt bättra på brännan lite.

Bilen kör vi mer med i veckan och då skall jag ta lite bilder, som du kommer hitta här inne på bloggen i kommande inlägg. 

Kommande inlägg och ett större åtagande vad gäller information

Är du själv intresserad av att flytta utomlands och leva ett lugnare eller annorlunda liv mot vad du gör nu, så kolla gärna igen om inlägget om hur du kan spara pengar. Du behöver ha en buffert om du skall flyga iväg neröver och då är det bra att spara pengar på detta sätt, som jag skriver om i inlägget om pengar och sparande.

Här hittar du inlägget om pengar och sparande.

Om du drömmer om en flytt och sitter hemma i Sverige och smider planer på hur du skall göra, så kommer du i höst att kunna läsa mer om ”hur man gör för att flytta utomlands” här inne på bloggen.

Jag har tänkt att sätta ihop en PDF guide på hur man kan ta sig an uppgiften och du kommer få lite mer kött på benen hur du kan gör och vad du skall tänka på. Det finns massa med fin information på webben, men den är många gånger inte helt lätt att hitta.

Jag kommer även att intervjua och prata med flera andra, som har gjort samma sak och har bra information på hur man gör. Vad man bör tänka på och hur man förbereder sig på ett smart sätt.

Du kommer få den presenterad på ett enda ställe i PDF filen och jag har börjat samla på mig bra och värdefull information redan.

Det tar ett tag att sätta ihop det hela, men jag meddelar direkt när den är klar.

Nu ser vi fram emot härliga bilturer och en härlig städdag på stenbeachen.

Som sagt. Ha det bäst och njut av livet vart du än befinner dig. 

Stort tack för att du läser och vi ses snart igen!

Kram