Jag vaknade upp på Teneriffa och hade vilat klart

Nu är jag piggare igen efter 2 månaders vila i Spanien

Häromdagen vaknade jag upp här nere på Teneriffa och hade liksom vilat klart. Innan vi flyttade ner hit så körde vi järnet med allt och oss själva för att kunna göra slag i saken och verkligen ta oss hit ner till Spanien.

Vi arbetade, sålde saker och bodde i kappsäck med hela familjen i flera månader för att vi skulle få ihop pengar samt överhuvudtaget kunna genomföra denna flytt hit ner till Los Cristianos.

Sluta stressa

Mycket stress innan vi kom ner till Teneriffa.

Det tog oerhört hårt på oss och vi var nästan på väg in i väggen innan allt blev klart. När vi sedan kom ner hit, så gick liksom luften ur oss och vi blev liksom liggandes känns det som.

Så, vi har egentligen bara vilat upp oss sedan vi kom hit och softat runt. Det är en ynnest att kunna göra det och skönt för kropp och själ att få tid till skön härlig återhämtning.

Det unnar jag alla! 

Nu är vi i bättre form

Vi har som sagt vilat i ca 2 månader och egentligen inte gjort mer än att just vila. Nu är vi piggare och jag känner att jag är sugen på att börja skapa igen. Nu är det tex dax för att sätta igång med ett träningsprogram här hemma.

Jag har ju skrivit mycket här inne på denna webbsidan, men jag har haft andra saker helt på is.

Samtidigt som jag vilat mig i form, så har jag byggt upp relation med en kompis på webben, som jag inte känner IRL, utan bara har träffat via Twitter och Slack.com.

Vi har pratat länge om att arbeta ihop med något projekt och nu har vi satt igång på riktigt.

Vi har ett litet nätverk med webbplatser, som vi skall arbeta med under vintern och nu känns det kul att sätta tänderna i dessa sajter. Nu är jag pigg och då blir det kul igen!

Det blir lite vardag med helg och så

Vila när helgen kommer

Vila när helgen kommer

i och med att vi sätter igång med webbplatserna, så blir det lite mer likt vardag för igen. Vi har ju varit helt lediga hela tiden, men nu blir det lite mer inrutat igen med arbete och helg.

Vi får se hur det kommer att gå 🙂 Det skall nog gå bra!

Man får inspiration och kraft av att sätta tänderna i något roligt och sedan är det skönt att ta helg liksom. Vi skall självklart ha ett lugnare tempo än vad vi hade i Sverige. Tillbaka till det där snabba uppskruvade tempot skall vi aldrig mer.

Det suger fett med stress och det kommer vi inte att falla tillbaka i.  Aldrig!

Inspiration från flera håll

Cyklop Spanien

Snorkla ger ett skönt lugn och inspiration i livet

Sedan har jag absolut fått ny inspiration av att snorkla och dyka efter snäckor. Det är så jäkla kul! Att känna sig nästan viktlös där i vattnet och bara glida runt och spana efter de vackra snäckorna är ju ren terapi för kropp och själ.

Det är även lite träning känner jag. Axlar, armar och rygg får allt sin lilla träningsdos där ute bland vågorna. Riktigt skönt! Träning i vardagen är så jäkla najs. Inget gymmande utan att få den dagliga dosen med motion av saker man gör utomhus gillar jag skarpt.

Vardagsträning är den härligaste träningen

För många år sedan gymmade jag massor och var ett tag relativt vältränad. Det var länge sedan, men gymmet drar liksom inte i mig alls längre. Jag kommer inte dit. Jag har en kompis här nere, Rikard, han gymmar, men jag kommer liksom inte med dit. Det tar emot. Jag vet inte varför.

Görs träningen utomhus tillsammans med andra aktivitet tycker jag det är mycket roligare. Så den typen av träning får det bli.

Det är flera som tränar på regelbunden basis här nere av de jag känner. Det är skönt och avslappnad attityd till träningen och den sker på otvungna villkor. Det är ju så som träning skall vara. Enkel och otvungen.

 Just ja – Arbete med webben

Arbete på webben

Jag har även fått klart att jag skall hjälpa en annan kompis på webben med ett par av hans webbplatser, som ligger i linje med de som jag och kompis ett skall arbeta med. Riktigt bra.

Vi skall se till att skapa synergieffekter och få dem att lyfta på Google.se

Jag har inte jagat efter dessa samarbeten, utan de har fått komma till mig. Det fungerar att vänta och sedan när chansen kommer så samlar man liksom bara in den. Inget konstigt utan man tar den i flykten när den flyger förbi bara.

Jag har jagat något i hela mitt liv kan jag tycka och det är slut på det nu. Nu får allt komma till mig när tiden är mogen. Det är så jag har tänkt att leva och har tänkt på det den sista tiden då jag har varit ledig.

Lägenheten vi bor i nu kom ju till oss i rätt ögonblick utan en massa jagande.

Varmt och skönt

Vårdjobb i Spanien

Vårdjobbet som jag skall arbeta med, som startar i januari, kom även det till mig utan att jag behövde jaga. Kan dessa två saker samt dessa nya samarbeten komma till mig utan jakt, så kan självklart andra saker komma till mig utan att jag behöver anstränga mig att jaga.

Kan det funka för mig på detta sätt, så kan det självklart fungera så för dig.

Sluta jag efter det du vill ha och låt det komma till dig istället. Det är kanske ett helt nytt sätt att se på saker och ett helt nytt sätt att leva på, men det är ett så helsike mycket skönare sätt att leva på.

Tro mig. Jag har jagat mest av alla i vissa perioder av livet och det är inte rätt sätt att leva på om man vill må riktigt bra och ändå få det man längtar efter. Låt det komma till dig istället. Oavsett vart du befinner dig och oavsett vad du arbetar med eller på vilket sätt du lever ditt liv.

Det finurliga är att du behöver vara avslappnad och öppen för att få saker och ting att fungera om du skall sluta jaga här i livet. detta gör att du mår bättre och stressen släpper greppet om dig. Mycket bra om du frågar mig.

Sådär ja. Nu är den lilla lektionen i livskvalitet klar. Åter till arbetet.

Vårdjobb i Spanien och på Teneriffa

Jag skall ju arbeta som undersköterska från januari och det skall bli spännande att arbeta inom vården igen. Vi får se om jag hoppar in något mer innan dess på andra håll. De har frågat om jag vill arbeta som uska, i olika sammanhang här nere redan, men jag har sagt att jag behöver softa och vila mig i form hittills.

Det hade jag inte vågat säga nej till tidigare. Det är annorlunda numera. 

Det är ju otroligt att de frågat utan att jag sökt. Eller hur!? Jag säger ju att denna nya livsfilosofi fungerar och det kommer att komma fler erbjudanden med tiden, var så säker.

Det är just vad du behöver vara för att det skall fungera med denna nya livsfilosofi.

Säker alltså.

Universum leverar

Universum levererar det du tänker mest på

Säker på att det skall fungera och våga lita på att universum levererar det du behöver utan jakten. jakten på saker och ting är ofta förenad med stress och då går den fetbort för min del numera. Jag skall softa mig framåt i livet från nu.

För att du skall våga släppa taget och bli lite mer säker i livet, så kan det vara bra om du har en liten eller stor kappsäck med pengar sparade. Pengar är ju en trygghet om du skall kasta dig ut och leva livet på riktigt och på ett annorlunda sätt än vad du kanske sitter och drömmer om.

Sluta köpa prylar och köp dig frihet istället med ett lite större bankkonto och en ny livsfilosofi.

Här kan du se hur kan göra för att spara pengar till en flytt eller resa utomlands.

Nu skall jag planera för en avslappnad framtid på balkongen tillsammans med frugan och arbeta lite avslappnat med webbprojekten, så du får ha det allra bäst tills vi hörs igen och ta hand om dig på allra bästa sätt!

Kram så länge!